VT Animal - шаблон joomla Видео

MyCollages 1

 

ТВОРЧЕ ВИКОРИСТАННЯ МИСТЕЦТВА КОЛАЖУ

Колаж - походить від французького collage, буквально перекладається як наклеювання. У словнику колаж - це прийом в образотворчому мистецтві, за яким на певну основу наклеюють різні матеріали, що різняться кольором і фактурою. Луї Арагон сказав, що колаж – це мистецтво, яке кидає виклик живопису. Це техніка створення картини або графічного твору шляхом застосування різних наклейок з плоских (фотографії, квитки, тканини, вирізки з газет і кольорового паперу і т.д.) або об'ємних (дріт, дерево, мотузки, метал) матеріалів. Вважається, що техніку колажу винайшов Жорж Брак в 1910, хоча приблизно в той же час свої перші колажі створив і Пікассо. 

          Здобувачі освіти нашого закладу освіти також виявили бажання навчитися правильно створювати колажі. Дехто робив це за допомогою телефону, на яких встановлювали спеціальні програми. Інші працювали на комп’ютері та в мережі Інтернет, де заходили на сайти та створювали цікаві та яскраві колажі. Серед всіх учасників гуртка знайшлася одна творча особистість, яка зробила колаж у паперовому варіанті. Використовуючи власний талант малювання та креативність у створенні колажу, учасник гуртка вирізала гарні картинки з газет та журналів. А потім поєднала їх в одну загальну тему колажу «Презентація своєї майбутньої професії».

Всі здобувачі освіти залишилися задоволенні і радо твердили про те, що тепер завжди будуть викладати свої фото у соціальні мережі у вигляді цікавих колажів. Колажі давно зайняли своє почесне місце і у школі та використовуються не лише в образотворчому мистецтві. Створювати колажі - це дуже цікава та творча робота, яка вимагає терпіння, художнього смаку, знань тощо.

Керівник гуртка: Пляцко Н.В.

 

0 02 05 d92588a26c4af395f25bf72ca88fcc8c6ce566e5d8e8ee77df91ff3dfffb854f e7788974 MyCollages collage

Прокоментувати: