VT Animal - шаблон joomla Видео

Slide1

 

ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРУМ

 

     Уявити собі сучасну цивілізацію без електрики неможливо. І ще пару сотень років тому письменники-фантасти, які писали про його застосування в побуті, самі навряд чи вірили, що воно отримає таке поширення. Але в наші дні електрика буквально всюди, і його відкриття і приборкання дало людській цивілізації потужний поштовх вперед.

Термін «електрика» був введений вченим Вільямом Гілберт в 1600 році. Перші згадки про неї, як про явище, вже більше 4000 років. Вона описувалася у деяких староєгипетських літописах. Матеріальними носіями струму є електрони. Відкриті вони були в 1897 році Джозефом Томсоном. Саме такі цікаві відомості про виникнення та застосування електричного струму дізнавалися здобувачі освіти групи №23 з професії «Пекар, кондитер» на уроці фізики та астрономії.

Крім того, викладач ознайомила учасників освітнього процесу з додатковими цікавинками про роль електричного струму у житті тварин. А саме, що світлячки — дивовижні комахи, які генеруть справжнісіньку електрику. Тварини качконоси відчувають найслабші розряди електрики, що виникають при напрузі мускулатури. Саме на них вони орієнтуються, коли вночі полюють на риб в темних водоймах.

Викладач фізики та астрономії: Олена Коноплін

 

изображение viber 2021 04 14 11 49 49 изображение viber 2021 04 14 11 49 52

Прокоментувати: