VT Animal - шаблон joomla Видео

image 1

 

ПОЛЯРИЗАЦІЯ СВІТЛА

 

   На сьогоднішньому уроці у групі №32 з професії «Кухар» був проведений урок на тему: «Поляризація світла» на якому, крім навчального матеріалу, обговорювали питання використовування поляризації. А саме, поляризоване світло знаходить широке застосування в наукових дослідженнях і в техніці. У багатьох випадках доводиться плавно регулювати освітлення того або іншого об'єкта. Поставивши перед джерелом світла  поляризатор і аналізатор, можна, поволі повертаючи аналізатор, плавно змінювати освітлення об'єкта.

       Поляризаційні фільтри застосовують для гасіння дзеркальних відблисків, наприклад, при фотографуванні картин, скляних та порцелянових виробів, поверхні води. Якщо вмістити  поляроїд між джерелом світла й дзеркальною поверхнею, то відблиски можна зовсім згасити. Також цікавим ефектом поляризаційного фільтра є посилення контрасту й насиченості кольорів на фотографіях, зроблених на яскравому сонці.

         Багато тварин здатні сприймати деякі компоненти поляризованого світла. Бджоли використовують інформацію про поляризацію світла, що надходить із неба, для орієнтації в просторі та передають цю інформацію іншим бджолам у своїх «танцях».  Каракатиці здатні сприймати поляризацію світла та змінювати колір і поляризацію свого забарвлення, що застосовується для комунікації з іншими каракатицями.

       Здобувачі освіти дізналися багато нового та цікавого на уроці фізики.

Викладач фізики та астрономії: Олена КОНОПЛІН

 

изображение viber 2021 09 22 14 01 48 227 изображение viber 2021 09 22 14 01 48 354 изображение viber 2021 09 22 14 01 48 420

Прокоментувати: