VT Animal - шаблон joomla Видео

 

3

10 РОКІВ ПОЧАТКУ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ КРИМУ ТА ПОЧАТКУ ВІЙНИ

26 лютого 2024 року в Україні відзначають 10 років початку спротиву окупації Криму та початку війни, яку розгорнула росія проти України. З цієї нагоди у закладі освіти проведено інтерактивний урок.

На початку уроку здобувачі освіти дізналися про те, чому варто «відкривати» для себе Крим і розуміти, що він для нас важливий. Не тільки тому, що він є невіддільною частиною території України, як це прописано в Конституції, а тому, що культурно та історично він завжди був з нами. Працюючи в малих групах та використовуючи історичні матеріали, учні згадали до складу яких державних об’єднань входив Крим, а результатом цієї роботи стало створення двох стіннівок.

Також учасники освітнього процесу розглянули причини і методи анексії Криму та мету збройної агресії росії проти України, роль маніпулятивного впливу медіа на свідомість російського народу щодо дій російської федерації у Криму та на Сході України 2014 р.

Насправді, вся ця історія – про віру. Народ, який багато років перебуває далеко від своєї землі: народжуються і помирають люди, які навіть її не бачили. Але віра в те, що це їхня земля, що вони колись повернуться - є дуже сильною.

І… боротьба триває. Минуле виправити неможливо, але щоби вплинути на майбутнє, ми маємо знайти спільну мову з людьми, що живуть на півострові, з якими в нас насправді багато спільного. Єдиний шлях це зробити – знати про цей регіон, його багату культуру та історію та полюбити його. Крим повернеться додому, ми приїдемо в Крим і нам буде, про що поговорити.

Викладач історії: Юліанна Харченко

 

1 2 4
5 7 6

Прокоментувати: