VT Animal - шаблон joomla Видео

 

20ЩОДО РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ НАТО

4 квітня 2024 року зі здобувачами освіти групи № 23 з професії «Пекар, кондитер» проведено освітній захід на тему  «Річниця створення НАТО».

Присутнім доведено інформацію, що в цей день 1949 року 12 держав створили найважливішій оборонний альянс у новітній історії – НАТО. Створили з очевидною метою – протистояти червоній загрозі, яку сталінській СРСР активно ширив у Європі та інших континентах. Нині членами НАТО є 32 держави. Ці країни, що називають «союзниками НАТО», є суверенними державами, які у рамках НАТО спільно обговорюють політичні і безпекові питання та ухвалюють колективні рішення на основі консенсусу.

На даний час здійснюється заходи по розвитку відносин Україна-НАТО. Діалог і співпраця розпочалися, коли Україна, яка щойно набула державної незалежності, вступила до Ради північноатлантичного співробітництва (1991 рік) і програми «Партнерство заради миру» (1994 рік). Відносини набули подальшого розвитку. У 2023 році започатковано Раду Україна-НАТО, яка стала наступницею Комісії Україна-НАТО.

 Від початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році як НАТО, так і держави члени альянсу надають Україні допомогу на безпрецедентному рівні.

Класний керівник:  Йосип МОЛНАР

 

23 21 22

Прокоментувати: