VT Animal - шаблон joomla Видео

 

999999Аналіз діагностування першокурсників

Аналізуючи індивідуальні особливості і результати діагностування учнів першого курсу, можна сказати, що з опитаних 108 першокурсників за типом темпераменту у нас:

19 % – холериків

30.5 % – сангвініків

18.5 % – меланхоліків

32 % – флегматиків  

     При визначенні самооцінки у першокурсників виявлено, що 83 % опитаних мають низький рівень самооцінки і лише 17 % –середній рівень самооцінки.

Головною причиною низької самооцінки виявилися, в першу чергу, батьки, які ставилися до своєї дитини дуже холодно, не виявляли достатньої турботи і уваги, не хвалили, а навпаки – говорили, що дитина погана, вона нічого не вміє, і в неї нічого не вийде.

Такі діти не виявляють активності, ухиляються від виконання завдань, обов'язків, доручень.

Одним із способів, які використовую в роботі – є проведення корекційних вправ на підвищення самооцінки першокурсників.

На консультації я намагаюся визначити, в чому причина низької самооцінки і яким чином це виправити.

Для мене важливо, щоб учень сам брав активну участь у бесіді, вчився розповідати про свої відчуття, переживання, проблеми. Вчився аналізувати і оцінювати поведінку під час індивідуальних бесід. Ці вправи проходять з позитивними емоціями. Для результативності рекомендую головне –продовжувати виконувати ці вправи і вдома.

Основне, на що звертаю увагу учнів і що вони повинні   пам’ятати : щоб зберегти свою самооцінку, необхідно буде виключити зі свого оточення деяких людей, які їх принижують і ображають.

Практичний психолог: Мельник А.Ю.

22883289 1629054110515834 669363184 n

Прокоментувати: