VT Animal - шаблон joomla Видео

УЧАСТЬ В НМТ

  УЧАСТЬ В НМТ Випускники 2023 року, які планують продовжувати навчання у вищих навчальних закладах, сьогодні складали національний мультипредметний тест. Протягом всього навчального року, викладачі-предметники систематично надавали консультації щодо підготовки, тренували на уроках, координували повторення. Звичайно, перед таким важливим іспитом, здобувачі освіти хвилюються і мають ряд запитань. Саме тому, заступник директора з навчально-виховної роботи провела коротку інформаційну бесіду, в ході якої переглянули навчальне відео процедури проходження тесту, звірили наявність документів,…

КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ЗНАНЬ ПЕРШОКУРСНИКІВ

  КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ЗНАНЬ ПЕРШОКУРСНИКІВ Останнім акордом завершення уроків виробничогонавчання та контролем знань якості цього навчального року для здобувачів освіти групи №12 (Б) з професії «Кухар»стало виконання перевірочної пробної роботи. Першокурсники готували борщ український в хлібі, котлету-відбивну зі свинини з гарніром, рибні крученики з начинкою із рисом і овочами, курячі стегна в сметанному соусі з картопляним п’юре. Під час виконання пробних робіт вони демонструвалисвої практичні та теоретичні знання,вміння й навички,  отриманіна уроках…

НАБУТТЯ ДОСВІДУ РОБОТИ В РЕАЛІЯХ ВИРОБНИЦТВА

  НАБУТТЯ ДОСВІДУ РОБОТИ В РЕАЛІЯХ ВИРОБНИЦТВА          Хоч і виробнича практика добігає кінця, здобувачі освіти групи 13 (Б) з професії «Пекар, кондитер», продовжують працювати, вдосконалюватись та набувати нові практичні навички, які наближають їх до реалій виробництва, готують до майбутньої самостійної професійної діяльності, надають можливість вивчити кращий досвід працівників і в подальшому відчути себе впевненими на вимогливому ринку праці.            Важливим є те, що здобувачі освіти під час проходження виробничої…

ПІДСУМКИ ОН-ЛАЙН ОЛІМПІАДИ « НА УРОК»

  ПІДСУМКИ ОН-ЛАЙН ОЛІМПІАДИ « НА УРОК» Вже звичним є участь здобувачів освіти нашого закладу освіти у он-лайн олімпіадах на платформі « На урок». Наприкінці травня завершено та підведено підсумки олімпіади Весна-2023. Вітаємо переможців та їх наставників з призерством: Предмет «Історія України» (програма 10-го класу) - викладач Павлище Ю.І.: І місце – Сідун Т. (група №12 «Кухар,офіціант,бармен») ІІ місце – Сейкельгіді В. (група №12 «Кухар,офіціант,бармен») ІІІ місце - Фечка А.…

ТОВАРИСЬКА ЗУСТРІЧ З ВОЛЕЙБОЛУ

  ТОВАРИСЬКА ЗУСТРІЧ З ВОЛЕЙБОЛУ          В Берегівському професійному ліцеї сфери послуг відбувся оздоровчо-фізкультурний захід  «РУХ – ЦЕ ЗДОРОВО!».          В спортзалі закладу  освіти після спільної спортивної розминки - руханки  проведено товариську зустріч гри у волейбол між командами груп №12 та №22 з професії «Кухар». Виграла команда здобувачів освіти групи №22.  Учасники гри отримали масу позитивних емоцій та заряд енергії на цілий день. А разом із ними зарядилися і глядачі: викладачі і…

РУХ – ЦЕ ЗДОРОВО

  РУХ – ЦЕ ЗДОРОВО Сучасний спорт займає важливе місце як у фізичній, так і духовній культурі молоді. На сьогоднішній день заняття спортом - це запорука покращення здоров’я, а значить, і продовження життя. З метою формування здорового способу життя підростаючого покоління, залучення учнівської молоді до рухової активності і популяризації регулярних занять фізичною культурою і спортом у рамках святкування Дня захисту дітей для всіх учасників освітнього процесу нашого ліцею 9 червня…

ПІДХОДИМО ДО ЗАВЕРШЕННЯ

  ПІДХОДИМО ДО ЗАВЕРШЕННЯ Навчальний рік добігає кінця, тож, і завершуються подорожі гуртка кухарів «Кулінарні мандри» кухнями різних країн світу. Мандруючи цими кухнями, гуртківці дізнавалися про кулінарні особливості та вподобання тих чи інших народів, традиційні та самі улюблені страви різних країн, їх походження та історію виникнення. На заняттях учні готували колись забуту, а тепер відновлену, стародавню українську шпундру, посмакували угорським гуляшем та знаменитим французьким цибулевим супом, були в захваті від…

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА - ПЕРША СХОДИНКА ДО ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ

  Виробнича практика - ПЕРША СХОДИНКА ДО ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ У підготовці робітничих кадрів з професій громадського харчування важливе місце посідає виробнича практика. Вона є важливою складовою навчального процесу, проводиться з метою закріплення і поглиблення теоретичних знань, задля набуття практичних навичок у межах майбутньої спеціальності та досвіду самостійної роботи. Здобувачі освіти другого курсу з професії «Пекар, кондитер» проходять виробничу практику на провідних підприємствах Берегівського ОТГ. Вони розуміють, що отримані теоретичні знання у…

ОСНОВА ПІДГОТОВКИ ДО НМТ

  ОСНОВА ПІДГОТОВКИ ДО НМТ          Уроки рідної мови не тільки озброюють правилами, а й творять громадянина, об'єднують учнів в єдину націю, єдину сім'ю. Але цього неможливо б було досягти без застосування на уроках інтерактивних технологій. Вони допомагають в складанні діалогів, моделюванні ситуацій вибору, вільному обміні думками.         Тому пріоритетною є така організація навчання, де здобувачі освіти мають змогу вчитися співпрацювати в парах, групах. Це дає їм можливість формувати…

ХОРОШИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ

  ХОРОШИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ «Хороший кухар вартий лікаря» - говорить народне прислів’я. Цими словами підкреслюється природній зв’язок між смачно приготованою різноманітною їжею і здоров’ям людини. Узагальненням за рік навчання групи №12 «Кухар» стала  перевірочна робота для здобувачів освіти за вивченим матеріалом, де кожний виконував індивідуальне завдання.         Готували: котлету відбивну, курячі стегна у сметанному сосі, крученики рибні з гарніром, суші та інші страви. Ділячись враженнями при узагальненні цієї великої…

ПРОДОВЖУЄМО ОПАНОВУВАТИ РОЗРЯДИ ПЕКАРЯ НА ВИРОБНИЦТВАХ

  ПРОДОВЖУЄМО ОПАНОВУВАТИ РОЗРЯДИ ПЕКАРЯ НА ВИРОБНИЦТВАХ Виробнича практика є важливою частиною навчання для присвоєння кваліфікації пекар. Ця практика допомагає здобувачам освіти отримати практичні навички, необхідні для роботи в професії та ознайомитися з реальними умовами роботи на пекарні чи пекарських цехах при ресторанних комплексах. Наші учні працюють під керівництвом досвідчених пекарів і удосконалюють навички виготовлення різноманітних хлібобулочних виробів. Вони замішують тісто, формують вироби, здійснюють контроль якості, випікання та оздоблення хлібобулочних…

ПРОФЕСІЙНИЙ БАРМЕН – МОЗОК ЗАКЛАДУ

ПРОФЕСІЙНИЙ БАРМЕН – МОЗОК ЗАКЛАДУ Є на землі такі люди. Вони готують "зілля", перетворюючи часом цей процес в казкове дійство. Вони – бармени, які читають думки відвідувачів і знають, що саме потрібно гостям закладу в дану хвилину.           "Хороший бармен той, з ким є про що поговорити, і є, про що помовчати" – говорить народна приказка. Сьогодні бармен - це багатолика і складна професія. Він - мозок закладу. Крім…