VT Animal - шаблон joomla Видео

ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО – ТО КРИШТАЛЕВО-ЧИСТЕ СВІЧАДО

Шевченкове слово – то кришталево-чисте свічадо Отак вкотре мають можливість розмірковувати над Кобзаревим словом учасники Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка, І етап якого відбувся сьогодні у нашому навчальному закладі. У конкурсі брали участь І-ІІ курсів, яким було запропоновано ряд креативних завдань, що висвітлювали рівень знань учасників біографії та творчості митця, а також передбачали теми, пов’язані з історичною спадщиною народу , його культурою, мораллю, духовними цінностями. У…

ШКІДЛИВІСТЬ ПАЛІННЯ

  ШКІДЛИВІСТЬ ПАЛІННЯ 21 квітня 2017 р. було проведено виховну годину у групі першого курсу « Швачка, кравець» на тему: «ШКІДЛИВІСТЬ ПАЛІННЯ.» Метою даного виховного заходу було надання інформації про здоровий спосіб життя, розповсюдження знань про паління та профілактику паління. Сформувати негативне ставлення до реклами тютюну, познайомитися з ефективною антитютюновою рекламою. Актуальність теми профілактики тютюнопаління зумовлена тим, що вона є основною проблемою, яка потребує рішучих профілактичних дій. Ранній початок вживання…

ШКОЛЯРІ ОБИРАЮТЬ МАЙБУТНЮ ПРОФЕСІЮ

Школярі обирають майбутню професію З метою проведення профорієнтаційної роботи з учнями 9-того та 11-того класів, викладачі ліцею Молнар А.Й., Бритвак В.Ю. та майстер виробничого навчання Терлецька С.І., завітали до випускних класів шкіл Берегівського району - загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с. Батрадь, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання  с. Косонь, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Свобода та загальноосвітньої школи І-ІІI ступенів смт. Батьово. Присутні були ознайомлені з переліком професій, за якими…

ШЛЯХ ДО УСПІХУ: БІЛЛ ГЕЙТС WAYTOSUCCESS: BILLGATES

  ШЛЯХ ДО УСПІХУ: БІЛЛ ГЕЙТС WAYTOSUCCESS: BILLGATES З розвитком сучасних новітніх технологій важливою темою для вивчення іноземної мови є «Науково технічний прогрес» (Scienceandtechnology). Для яскравої демонстрації значущості інноваційного прогресу, було обрано постать відомого винахідника та успішну людину – Біла Гейтса. Урок став своєрідною перевіркою на аудіо - візуальні навички та вміння учнів коротко та оперативно опрацьовувати інформацію. Вдало підібрані відео файли посприяли розкриттю теми уроку. Використання новітніх технологій на…

ШЛЯХ У ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ

  ШЛЯХ У ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ   Учні групи №13 з професії «Пекар, кондитер», приступили до вивчення азів пекарського мистецтва. У перші дні навчання в ліцеї вони ознайомились з лабораторіями ,навчальними кабінетами, спортивним залом та подвір’ям ліцею.    Проведено з учнями інструктаж з охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки ,особистої гігієни пекаря , кондитера. З великою увагою всі вони слухали розповідь майстра виробничого навчання про значення обраної ними професії на ринку праці.…

ШОКОЛАД – РАЙСЬКА НАСОЛОДА

  Шоколад – райська насолода             Пекар, кондитер – це професія, яка передбачає, як ручну, так і механічну роботу за допомогою інвентаря та устаткування.      Учнів групи 33 з професії « Пекар, кондитер» після проходження виробничої практики, не можливо впізнати. На кожний урок вони приходять не тільки здобувати знання, але і приносять свої ідеї, які, наввипередки, хочуть втілити у своїх виробах. Це і зрозуміло , адже вони, без п’яти хвилин,…

ШТУРМУЄМО ВИСОТИ КУЛІНАРНОГО МИСТЕЦТВА

  ШТУРМУЄМО ВИСОТИ КУЛІНАРНОГО МИСТЕЦТВА Щоб іти нога в ногу з часом, учням з професії «Кухар» доводиться що дня багато працювати – здобувати нові знання та вміння кулінарного мистецтва. На чергових уроках виробничого навчання вони дізнаються секрети приготування страв з риби. Страви з риби є поширеною стравою серед населення. Існує багато способі їх приготування. Ось це наразі і вивчають учні на уроках виробничого навчання. Під час уроку учні працюють самостійно,…

ШТУРМУЄМО ВИСОТИ СМАЧНОЇ НАУКИ

  Штурмуємо висоти смачної науки Невблаганно швидко плине час. І щоб іти нога в ногу з цим часом, доводиться щодня здобувати і засвоювати нові знання. Учні 2 курсу з професії «Кухар» наполегливо вивчають свою справу. Враховуючи те,що ця професія має широкий простір для розвитку фантазії,як у візуально-мистецькому розумінні,так і в смаковому, учні наввипередки працюють над оформленням страв та покращенням їх смакових якостей. Зараз вони вивчають тему «Механічна та кулінарна обробка…

ШТУРМУЄМО НОВИЙ РУБІЖ

  Штурмуємо новий рубіж   Учні 2-го курсу з професії «Пекар, кондитер» починають новий етап у здобутті кваліфікації. Починаючи з 08.05.2018, вони будуть працювати на підприємствах громадського харчування в рамках виробничої практики. Для цього, заключені договора про проходження практики з підприємцями міста Берегове, Берегівського та Виноградівського районів. Ці підприємства погодились надати робоче місце та  умови для проходження виробничої практики учням Берегівського професійного ліцею сфери послуг. За цей період, що триватиме…

ЩАСТЯ І ГОРЕ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ

Щастя і горе Карпатської України    78 років минає з того незабутнього березневого дня  39-го року, коли наше невеличке Закарпаття гордо заявило на весь світ, що стало вільним і незалежним.    З нагоди відзначення цієї видатної дати 15 березня 2017 року в нашому ліцеї відбулася виховна година «Щастя і горе Карпатської України».    Ведучі заходу розповіли важливі факти з історії Закарпаття та про події проголошення незалежності Карпатської  України. Після історичного…