VT Animal - шаблон joomla Видео

ЗДОБНІ БУЛОЧКИ ЗІ СМАКОМ ДИТИНСТВА…

  ЗДОБНІ БУЛОЧКИ ЗІ СМАКОМ ДИТИНСТВА…   Здобні булочки з родзинками, маком, чорносливом і корицею у багатьох людей асоціюються з рідною домівкою. Якими ж смачними вони були в дитинстві, м’якими й цукровими! А аромат…  Здобне тісто для булочок наші учні на уроках виробничого навчання готують класичним способом на опарі. Воно виходить м’яким, до рук не липне. Особливою робить випічку цікавий спосіб формування: у вигляді плетених віночків. Усередині вироби виходять шаруватими.…

ОСНОВНІ СЕРЕДОВИЩА ІСНУВАННЯ ТА АДАПТАЦІЇ ДО НИХ ОРГАНІЗМІВ: ВОДНЕ СЕРЕДОВИЩЕ.

  ОСНОВНІ СЕРЕДОВИЩА ІСНУВАННЯ ТА АДАПТАЦІЇ ДО НИХ ОРГАНІЗМІВ: ВОДНЕ СЕРЕДОВИЩЕ.   На нашій планеті мешкають дуже різноманітні організми. Вони населяють усі наявні середовища, які суттєво відрізняються за специфікою умов. Учені вважають, що життя виникло й поширилося спочатку у водному середовищі. Сьогодні здобувачі освіти групи №23 за професією «Пекар, кондитер» вивчали основні середовища існування та адаптації до них організмів і детальніше вивчали пристосування їх до водного середовища. Середовище існування –це…

РИБА – ЦЕ СМАЧНО ТА КОРИСНО.

  РИБА – ЦЕ СМАЧНО ТА КОРИСНО.   Здобувачі освіти другого курсу з професії «Кухар» групи №22 на уроках виробничого навчання вивчили та закріпили тему «Приготування страв з риби та морських продуктів» Вони дізнались, що рибна страва відрізняється своєю користю, адже деякі компоненти, які є в рибі, людині просто життєво необхідні. Якщо говорити про користь для нашого здоровя і організму, то неможна ігнорувати той факт, що рибна страва має в…

«РОЛЬ БІОЛОГІЇ У ВИРІШЕННІ СУЧАСНИХ ГЛОБАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ЛЮДСТВА»

  «РОЛЬ БІОЛОГІЇ У ВИРІШЕННІ СУЧАСНИХ ГЛОБАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ЛЮДСТВА»   15 квітня методистом та заступником директора з НВР згідно місячного плану роботи відвідано урок біології у групі №33 з професії «Пекар, кондитер», який провела викладач хімії та біології Кополовець Н.М. Метою відвідування і аналізу уроку було одержання інформації про рівень досягнень мети і завдань уроку та його ефективність.Також проаналізовано методи навчання, які використовує викладач для активізації навчально-пізнавальної діяльності здобувачів освіти. На уроці…

ТИЖДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ: ДЕНЬ ДРУГИЙ

  ТИЖДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ: ДЕНЬ ДРУГИЙ   Сьогоднішніми гостями нашого профорієнтаційного дійства стали здобувачі освіти загальноосвітніх шкіл середньої ланки. Тому всі елементи заходу були адаптовані для старшої вікової групи та зорієнтовані на інтереси сучасної молоді. З гостями закладу освіти проведено просвітницьку бесіду щодо переваг професійної (професійно-технічної) освіти, присутніх ознайомили із переліком затребуваних робітничих професій та визначили схильність до обраної професії. А вже далі, учасники спільно з нашими учнями та майстрами…

ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРУМ

  ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРУМ        Уявити собі сучасну цивілізацію без електрики неможливо. І ще пару сотень років тому письменники-фантасти, які писали про його застосування в побуті, самі навряд чи вірили, що воно отримає таке поширення. Але в наші дні електрика буквально всюди, і його відкриття і приборкання дало людській цивілізації потужний поштовх вперед. Термін «електрика» був введений вченим Вільямом Гілберт в 1600 році. Перші згадки про неї, як про явище,…

ЗНАЙОМСТВО ЗІ СВІТОМ ПРОФЕСІЙ В РАМКАХ ТИЖНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

  ЗНАЙОМСТВО ЗІ СВІТОМ ПРОФЕСІЙ В РАМКАХ ТИЖНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ   Сьогодні, в наш заклад освіти завітали юні гості - здобувачі освіти Берегівського ліцею ім. Ф.Потушняка. В геймерській формі, а саме, складанням пазлів, розгадуванням загадок, роботою на інтерактивній дошці школярі ознайомились з професіями, яким навчають у нашому закладі освіти та з перевагами професійної (професійно-технічної) освіти. Цікавою родзинкою профорієнтаційного заходу стала унікальна можливість самостійної роботи в лабораторіях ліцею та опанування навичок…

КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

  КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ   Солодощі супроводжують будь-яке свято, де тільки накритий стіл, проте зазвичай лише як завершальний акорд. Але ж стіл із солодощами може бути і самостійним форматом проведення заходу, до того ж повноцінним. Саме про Кенді бар і його оформлення обговорювали здобувачі освіти з професії «Пекар, кондитер» на уроці комп’ютерного моделювання кондитерських виробів. Адже комп’ютерне моделювання є одним із інструментів для удосконалювання не лише практичних навичок у…

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ІЗ ОФІЦЕРОМ ГРОМАДИ

  РОБОЧА ЗУСТРІЧ ІЗ ОФІЦЕРОМ ГРОМАДИ   12 квітня 2021 року відбулась робоча зустріч директора ліцею - Кулієвич О. М., заступника директора з навчально-виховної роботи – Бабіти О.Ю. та викладача правознавства Молнар Й.Й. із офіцером громади – Якимчук Володимиром Петровичем щодо планування спільної співпраці. У ході зустрічі обговорено нагальні питання щодо співпраці у вихованні молоді громади в правомірному полі. А саме, направлення максимуму зусиль для протидії домашнього насильства, попередженню випадків булінгу…

БЛАГОУСТРІЙ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ ЛІЦЕЙНОГО ПОДВІР'Я

  БЛАГОУСТРІЙ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ ЛІЦЕЙНОГО ПОДВІР'Я   Здобувачі освіти і педагоги Берегівського професійного ліцею сфери послуг щороку навесні займаються благоустроєм та озелененням ліцейного подвір'я та прилеглої території. Учні разом із наставниками висаджують квіти, створюють клумби та зелені зони; займаються санітарною розчисткою дерев, кущів; фарбуванням лавиць тощо. Кожна навчальна група має свій квітник або клумбу на подвір'ї ліцею, на яких на початку весни висаджує однорічні й багаторічні квіти, доглядаючи за ними…

МИ ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

  МИ ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ   В рамках проведення тижня фізичної культури у нашому закладі освіти 9 квітня проведено виховну годину в онлайн режимі за допомогою платформи Zoomіз групою №33 «Пекар, кондитер» на тему: «Ми за здоровий спосіб життя». Здоров’я людини – питання досить актуальне для всіх часів і народів. Здоровий спосіб життя є важливим фактором, що сприяє підтримці фізичного і психічного добробуту, збільшенню тривалості активного життя людини. Головне,…

НАС ДРУКУЮТЬ…

  НАС ДРУКУЮТЬ…   У перші дні квітня на шпальтах «Вісника - 1-2/2021» представлено методичні напрацювання педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області за напрямами діяльності: професійно-теоретична підготовка, виробниче навчання, загальноосвітня підготовка, виховна та позаурочна робота тощо. У цьому номері опубліковано методичну розробку уроку Бритвак В.Ю. - викладача спеціальних дисциплін Берегівського професійного ліцею сфери послуг з предмета технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства на тему: «Технологія приготування млинцевого тіста та виробів…