VT Animal - шаблон joomla Видео

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС «#ТГШ207: ТАЄМНИЦЯ ГЕНІЯ ШЕВЧЕНКА»

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС «#ТГШ207: ТАЄМНИЦЯ ГЕНІЯ ШЕВЧЕНКА»   Тарас Шевченко – не просто геній для нашого народу. Це непересічна та неймовірно цікава особистість, життя і творчість якої приховує ще багато таємниць. Саме ці секрети вдалося розкрити нашим учням, взявши сьогодні участь у новому онлайн конкурсі, присвяченому творчості великого Кобзаря! Здобувачі освіти поринули у захопливу подорож біографією та творчістю Шевченка! Завдяки участі у цьому конкурсі учасники мали можливість: безкоштовно взяти участь в…

ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ ЛІЦЕЮ

  ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ ЛІЦЕЮ   30 березня 2021 року, відповідно до річного плану роботи нашого закладу освіти на 2020-2021 н.р. відбулося онлайн-засідання педагогічної ради ліцею на платформі ZOOM. Порядок денний засідання педагогічної ради: 1.       Атестація педагогічних працівників. Творчі звіти викладачів та майстрів, що атестуються. 2.       Про результати вивчення досвіду педпрацівників, що атестуються у 2021 році. 3.       Про результати вивчення стану викладання навчальних предметів: «Українська мова і література», «Математика», «Історія України», «Біологія», «Географія»…

МАЛЮНОК, ЛИСТ, ВІРШ ДО МАМИ

  МАЛЮНОК, ЛИСТ, ВІРШ ДО МАМИ   У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг готуються до Міжнародного конкурсу «Малюнок, лист, вірш до мами». Група №13 з професії «Пекар, кондитер» розпочала безпосередню підготовку до цього конкурсу. Перш за все, класний керівник нагадала про важливість тематики цього заходу та провела інформаційну бесіду, присвячену до Всесвітнього дня поезії, який відмічають щороку 21 березня. Вона наголосила: «Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає…

ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ

  ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ   12 березня, в рамках Тижня «Вічно живий в пам’яті народній», відбулася віртуальна екскурсія, де здобувачі освіти здійснили подорож до пам’ятників Т. Г. Шевченка - українського генія.           З особливою цікавістю здобувачі освіти віртуально відвідали батьківську хату Шевченка, подвір’я, де виріс малий Тарас, могилу, де покоїться мати видатного письменника та надгробний камінь у літературно-меморіальному музеї Т.Г.Шевченка. Познайомилися з дідовою хатою у с. Моринцях та маєтком пана Енгельгарда у…

ТАРАСОВА ДОЛЯ – ТО ПРАВДА ЖИВА

  ТАРАСОВА ДОЛЯ – ТО ПРАВДА ЖИВА   11 березня 2021 року в рамках Тижня «Вічно живий у пам’яті народній» відбулася трансляція презентацій, які підготували учні 13 групи з професії «Пекар, кондитер» - «Вічно живий у пам’яті народній».    У своїх роботах здобувачі освіти подавали маловідомі факти долі Т. Шевченка, а також акцентували увагу на художньому образі великого Кобзаря, на висловленні пошани і любові до поета.    Будь-який рядок із…

ЖИВИЙ ШЕВЧЕНКО

  ЖИВИЙ ШЕВЧЕНКО      Кожен день Тижня «Вічно живий в пам’яті народній» насичений змістовними та цікавими онлайн-подіями, які сприяють інтелектуальному і творчому розвитку учнів.    Не винятком є і сьогоднішній день, коли здобувачі освітипройнялися духом і торкнулися серцем Шевченківських творів та із захопленням працювали над написанням власного твору-роздуму (есе) на тему: «Живий Шевченко». Конкурс підкреслив, що в цей нелегкий для країни час нове покоління черпає натхнення і надію у…

ВЕСНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТВОРЧОСТІ Т.Г. ШЕВЧЕНКА

  ВЕСНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТВОРЧОСТІ Т.Г. ШЕВЧЕНКА       Коли ми говоримо про Кобзаря то, здається, що все про нього знаємо, але нам ще вивчати й вивчати його творчість. Минає 207 років від дня народження великого українця – людини багатогранного таланту, що вражає світ променистою глибиною свого пророчого і правдивого слова.      Тарас Григорович Шевченко вніс неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. Без його імені не можна уявити нашої літератури,…

ВІДКРИТТЯ ТИЖНЯ «ВІЧНО ЖИВИЙ В ПАМ’ЯТІ НАРОДНІЙ»

  ВІДКРИТТЯ ТИЖНЯ «ВІЧНО ЖИВИЙ В ПАМ’ЯТІ НАРОДНІЙ»   Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. Щороку на початку березня в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем, цьогоріч він присвячений 207-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка і проводитиметься в дистанційному режимі.…

ПЕРШИЙ ЕТАП ПРОЙДЕНО…

  ПЕРШИЙ ЕТАП ПРОЙДЕНО…   Завершилася виробнича практика для здобувачів освіти групи №1з професії «Офіціант, бармен», що проводилася на підприємствах міста і району та забезпечила опанування практикантами професійного компоненту змісту освіти.Ліцей працює в тісному контакті з підприємствами громадського харчування, враховує їх вимоги до майбутніх фахівців. Адже випускники закладу освіти розуміють, що керівництво підприємств та ліцею зацікавлено у практичному навчанні майбутнього працівника, у формуванні в них високої мотивації отримання знань та…

СВЯТКОВА ФОТОЗОНА ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЖІНОК

  СВЯТКОВА ФОТОЗОНА ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЖІНОК   Фотографія вже давно стала невід'ємною частиною життя практично кожної людини. Ми робимо різні фотознімки навіть в звичайні дні, проходячи повз красивих місць, на тлі пам'ятників тощо. Святкові ж події, поїздки у відпустку, відвідування екскурсій взагалі перетворюються в фотосесії. При цьому ми намагаємося зробити фотографії яскравими, веселими, такими, що запам'ятовуються, наповненими нашими емоціями, нашою радістю. Для цього хтось приймає неймовірні пози, будує смішні…

ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ «СИРНИК»

  ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ «СИРНИК»    Національні - це вироби різні за складом. Багато з них мають своєрідну форму з характерними органолептичними властивостями і високою енергетичною цінністю.          Українські народні кондитерські вироби як правило представляють собою борошняні вироби з великою кількістю яєць і жирів. Їх можна приготувати нашвидкуруч. Традиційними народними ласощами є вергуни, шулики, соложеники, пухкеники, коржики, сирники, різні пироги, кренделі, кекси, печива, торти. У деяких регіонах виготовляють вироби без ароматизаторів…

БОБ-ГУЛЯШ

  БОБ-ГУЛЯШ   На сьогоднішньому уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №22 «Кухар» готували смачну та ароматну страву - боб-гуляш. Вони дізнались, що гуляш – традиційна страва угорської кухні з м’яса, копченостей, квасолі, картоплі, солодкого перцю, паприки та спецій. Страва досить ситна, дуже смачна та ароматна. Чимось цей суп нагадує – гуляш. Як і всі страви угорської кухні його готують з використанням паприки та сметани. Варто один раз приготувати цю…