VT Animal - шаблон joomla Видео

НАВІКИ ПАМ'ЯТЬ ЗБЕРЕЖЕМО

  НАВІКИ ПАМ'ЯТЬ ЗБЕРЕЖЕМО          «Герої не вмирають» - саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Ті для кого «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом життя.        Так на майдані з’явилась ще одна сотня – Небесна. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя. І для нас є…

ПРОМЕНІ ГІДНОСТІ

  ПРОМЕНІ ГІДНОСТІ   Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні - знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року). Захищаючи ідеали демократії, вони відстоювали права і свободу людей своєї рідної держави та боролися за європейське майбутнє України. В закладі освіти відбулися заходи з метою вшанування та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, виховання…

ТОРТ «КАРПАТКА»

  ТОРТ «КАРПАТКА»       Карпатка — кондитерський виріб у вигляді двох коржів тіста, покритих кремом руссель, напівжирним кремом або звичайним пудингом. Нижня частина коржа виготовляється з пісочного тіста, а верхня — з заварноготіста. Однаково популярними є — також серед кондитерів — карпатки з низом із заварного тіста.          Верх заварного тіста отримує під час випікання гофровану, нерівну поверхню, що нагадує гори, звідси назва, яка, ймовірно стосується Карпатських гір. Перший кондитерський виріб такого типу був представлений…

НЕБЕСНА СОТНЯ. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ…

  НЕБЕСНА СОТНЯ. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ…   20 лютого - день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.           Почуття гідності, право на самовизначення є головними цінностями нації. Гідність одна з найважливіших цінностей особистості. У Конституції України гідність людини, як і її життя, здоров'я, честь, безпека і недоторканість, визначається найвищою соціальною цінністю.           Здавна люди боролися за свободу і незалежність України. І Революція Гідності стала наймасштабнішим…

ВИДАВНИЧА ПАЛІТРА

  ВИДАВНИЧА ПАЛІТРА        Одним із видів роботи бібліотеки з метою популяризації літератури - є видавнича діяльність: випуск буклетів, календарі, списки нової літератури, історичні довідки, ювілеї письменників, митців, методичних рекомендацій, бібліографічних списків, матеріали передового досвіду тощо. Вони присвячуються вагомим літературним подіям, пам’ятним датам, відомим письменникам та визначним діячам української культури, пропагують здоровий спосіб життя.        З 15 по 19 лютого в нашому ліцеї діє тематична виставка методичних напрацювань педагогічних…

ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «ПРИБОРКАТИ ДРАКОНА»

  ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «ПРИБОРКАТИ ДРАКОНА»        У групах першого курсу з метою навчання здобувачів освіти контролювати свої емоції та управляти гнівом та користатися функціями саморегуляції практичним психологом проведено тренінгове заняття на тему «Приборкати дракона». Метою нашого заняття є формування відповідальності учасників освітнього процесу за власні емоційні реакції, самоконтроль поведінки та готовність до управління власними емоціями в усталених і емоційно напружених життєвих ситуаціях, відновлення емоційної рівноваги, опір негайним бажанням виплеснути…

ЗАКАРПАТСЬКІ СИРНИКИ

  ЗАКАРПАТСЬКІ СИРНИКИ   Існує багато рецептів приготування сирників, за деякими з них їх не смажать, а запікають в духовках. Сирники, як страва, безперечно походить з традиційної селянської кухні, оскільки інгредієнти сирників є простими для української кухні, страву можна вважати достатньо давньою. Простота приготування зробила сирники дуже популярними. Їх пропонують на сніданок і десерт в більшості закладів харчування . Здобувачі освіти другого курсу групи №22 з професії «Кухар» готували такі…

ОБМІН ДОСВІДОМ РОБОТИ НА ВИСТАВЦІ ПЕДАГОГІЧНИХ НАПРАЦЮВАНЬ ТА МЕТОДИЧНИХ РОЗРОБОК

  ОБМІН ДОСВІДОМ РОБОТИ НА ВИСТАВЦІ ПЕДАГОГІЧНИХ НАПРАЦЮВАНЬ ТА МЕТОДИЧНИХ РОЗРОБОК   Цього тижня у рамках методичного тижня методистом, бібліотекарем та психологом закладу освіти організовано та проведено тематичну виставку педагогічних напрацювань та методичних розробок з метою поширення передового досвіду, новинок методичної літератури, досягнень педагогіки, психології, техніки і технології. Ці виставкисприяють не лише удосконаленню і оптимізації освітнього процесу в ліцеї, а і професійній самореалізації освітян, розвитку їх творчого потенціалу, виявленню і…

ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ ФІЗИКИ

  ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ ФІЗИКИ   «Впровадження інноваційних технологій на уроках фізики» . Саме цю актуальну тему обговорено на дискусії викладачів закладу освіти в рамках роботи методичного тижня: «Особисте продуктивне зростання педагога як мета в удосконаленні освітнього процесу». Викладач фізики Олена Коноплін у своїй доповіді наголосила, що сучасний освітній процес повинен бути орієнтований на особистість здобувача освіти і враховувати його індивідуальні особливості та здібності. Також вона окреслила основні…

ВИБІР ПРОФЕСІЇ – ОДИН З ГОЛОВНИХ ЖИТТЄВИХ ВИБОРІВ

  ВИБІР ПРОФЕСІЇ – ОДИН З ГОЛОВНИХ ЖИТТЄВИХ ВИБОРІВ      Продовжується профорієнтаційна робота в школах району серед учнівської молоді Берегівщини. 16 лютого 2021 року мобільна група у складі викладача Лігоцької О.О. та майстра в/н Блискун Н.М. провела профорієнтаційну зустріч з учнями 9-их, 11-их класів ЗОШ I-IIІ ст. з угорською та українською мовою навчання с. Беликі Береги, ЗОШ І-ІІ ст. з угорською мовою навчання с. Берегуйфалу.    У ході спілкування…

СКЛАДОВІ ОБРАЗУ СУЧАСНОГО ВИКЛАДАЧА

  СКЛАДОВІ ОБРАЗУ СУЧАСНОГО ВИКЛАДАЧА Імідж закладу освіти та якість освітніх послуг безпосередньо залежить від особистості викладача. На сьогоднішній день вимоги до педагога не такі, які були раніше, а інші, тому що змінилися погляди та вимоги сучасного суспільства. Постає необхідність побудови образу викладача, за допомогою якого сформується авторитет та престиж особистості педагога. Заступник з навчально-виховної роботи та викладачі ліцею в дискусії «Розвиток навичок комп’ютерної грамотності викладача як запорука інноваційного уроку»…

ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ПРОФЕСІЮ

  ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ПРОФЕСІЮ   Кожен з нас хоча б раз у житті пробував піцу. Для когось таке блюдо стало справжнім задоволенням, для когось - можливістю перекусити, а хтось любить перетворювати приготування піци в справжнє мистецтво. Не дивно, адже насправді існує більше 200 рецептів цього, здавалося б, нехитрого страви. 16 лютого в групі №13 з професії «Пекар, кондитер» проведено урок виробничого навчання на тему «Приготування безопарного тіста»,де першокурсники випікали міні…