VT Animal - шаблон joomla Видео

ПРОДОВЖУЄТЬСЯ СПІВПРАЦЯ З ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ!

  ПРОДОВЖУЄТЬСЯ СПІВПРАЦЯ З ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ! В рамках роботи "Центру розвитку кар'єри" на базі КЗ "Берегівський професійний ліцей сфери послуг" ЗОР реалізовано тематичний освітньо-виховний проєкт "Від зернини до хлібини " для учнів початкової ланки Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ст та ІЛЬНИЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ. Під час зустрічі малеча ознайомилась з послідовністю процесів вирощування хліба. Вони зрозуміли, що хліб - найцінніший продукт і для його одержання потрібно докласти багато зусиль. Діти закріпили знання про…

ДО КАВИ ЧИ ЧАЮ СМАКУВАТИМУТЬ «ЯБЛУЧНІ ТРОЯНДИ»

  ДО КАВИ ЧИ ЧАЮ СМАКУВАТИМУТЬ «ЯБЛУЧНІ ТРОЯНДИ» Яблучні троянди – це смачна випічка, яка має апетитний вигляд та досконалий смак. Це оригінальний десерт, який готується з шарового тіста та яблук. Так, на уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №33 з професії «Пекар,кондитер» вивчали технологію приготування шарового тіста. Перед ними було поставлено завдання самостійно випекти «Яблучні троянди». Кожен із них до роботи віднісся відповідально та старанно, за що отримав оцінку…

ПРОДОВЖУЄМО НАВЧАННЯ У КУХНІ - ЛАБОРАТОРІЇ

  ПРОДОВЖУЄМО   НАВЧАННЯ У  КУХНІ - ЛАБОРАТОРІЇ                 Кожен  урок  виробничого  навчання є  чимось особливим  та цікавим  для здобувачів  освіти  першого  курсу  групи №12 з професії «Кухар». Не був винятком і урок вивчення теми: «Механічна кулінарна обробка риби  та приготування  напівфабрикатів  з  неї».               Опановуючи прийоми кухарської  майстерності по обробці риби, учні визначали якість риби органолептичним способом, проводили первинну обробку, готували напівфабрикати з неї. Корисною інформацією для здобувачів освіти стала…

У СВІТІ СЕРВІРУВАННЯ СТОЛІВ ТА СКЛАДАННЯ СЕРВЕТОК

  У СВІТІ СЕРВІРУВАННЯ СТОЛІВ ТА СКЛАДАННЯ СЕРВЕТОК У групі 32 Кухар відбувся захоплюючий урок виробничого навчання, присвячений практиці сервірування столів та мистецтву складання серветок. Все почалося з розподілу учнів на групи. Кожна група отримала завдання сервірувати стіл на чотирьох осіб відповідно до вже відомих правил етикету. Змагаючись на час, здобувачі освіти швидко розставили столові прибори, розташували бокали та столові прибори. Справжня магія почалася, коли учні перейшли до мистецтва складання…

ТОРТИ ТА ТІСТЕЧКА

  ТОРТИ ТА ТІСТЕЧКА            На уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №23 Б з професії «Пекар, кондитер» вчилися готувати бісквітне тісто та вироби з нього. Тісто готували холодним способом. Для його приготування юнаки та дівчата попередньо збивали яєчно-цукрову масу до пишності, додавали вершкове масло, молоко та борошно. Після чого, готували сирно- вершковий крем, а в якості начинки – вишня, і все це - поєднали у виробі – неймовірно смачному…

ЄДНАЙМОСЯ ЗАРАДИ НАШОЇ ДЕРЖАВИ

  ЄДНАЙМОСЯ ЗАРАДИ НАШОЇ ДЕРЖАВИ      22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.      З нагоди цієї важливої, історичної дати відбулася загальноліцейна лінійка під керівництвом бібліотекаря закладу освіти. Сьогодні, в умовах повномасштабного вторгнення, День Соборності для кожного з нас має особливе значення. Він нагадує, що потрібно об’єднати наші зусилля в боротьбі з ворогом, адже в єдності наша сила. Всі присутні вшанували пам'ять про…

ВДОСКОНАЛЮВАННЯ НАВИКІВ З ОБРАНОЇ ПРОФЕСІЇ

    ВДОСКОНАЛЮВАННЯ НАВИКІВ З ОБРАНОЇ ПРОФЕСІЇ          Здобувачі освіти КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР з професії «Офіціант» вдосконалюють свої навички на виробничій практиці на підприємствах громадського харчування. У них формується відповідальність за виконану роботу – підготовку банкетної зали до святкової події, обслуговування благодійних заходів та тематичних корпоративів. Вони набувають практичні знання, уміння та навички.        Майбутній кваліфікований робітник - учень групи №1 з професії «Офіціант» - Іжак Аттіла,…

МАЙСТЕР-КЛАС З НОТКАМИ ГРУЗІЇ

  МАЙСТЕР-КЛАС З НОТКАМИ ГРУЗІЇ В лабораторії сьогодні вирували нотки Грузії. Грузинська кухня дуже популярна і різноманітна, але основним грузинським блюдом можна сміливо вважати хачапурі. Це - національний борошняний виріб, що представляє собою корж sз сиром. Назва походить від грузинських слів «хачо» – сир і «пури» – хліб. Класичний варіант хачапурі – це саме коржик з сиром. Завзяті учні Берегівського ліцею "Платан"навчалися тонкощам і здобували майстерність у приготуванні хачапурі з сиром, а…

ПРО УЧАСТЬ У ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ

  ПРО УЧАСТЬ У ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ        18 січня 2024 року викладачі предмету «Захист України» нашого закладу освіти Петричко Я.Ю. та Молнар Й.Й. прийняли участь у практичному семінарі «Мінна безпека, правила поводження з вибухонебезпечними предметами та надання домедичної допомоги постраждалим у бойових умовах», що проходив на базі навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України в Закарпатській області та включав в себе наступні питання: ознайомлення із аварійно-рятувальною технікою та оснащенням, специфіка їх…

КИПИТЬ РОБОТА У КУХНІ ЛАБОРАТОРІЇ

  КИПИТЬ РОБОТА У КУХНІ ЛАБОРАТОРІЇ Повернувшись із зимових канікул, здобувачі освіти групи № 12 з професії «Кухар» приступили до виконання тем програми виробничого навчання у рідній лабораторії. Відпрацьовуючи тему уроку «Приготування страв з молока та сиру», готували варені та смажені страви – сир домашній, галушки сирні, мендболи сирні, пухкеники, сир смажений. Працювали всі із задоволенням, презентували креативно та творчо, кожен на свій смак.          Майбутні кухарі усвідомили, що готувати…

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА

  ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА           Професія кухаря вимагає теоретичних та практичних знань з рецептури та приготування різних страв, але цього не достатньо - він повинен ще і створювати власні шедеври! Здобувачі освіти ліцею вивчають технологію приготування їжі, і тому, теоретичне навчання, має підсумок - виробничу практику, мета якої відпрацювання практичних прийомів та навичок для отримання кваліфікації кухар IV розряду.           Основне завдання практики - закріпити, удосконалити та розширити набуті в навчальних лабораторіях…

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВИХ ЗАНЯТЬ/ЗБОРІВ

  ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВИХ ЗАНЯТЬ/ЗБОРІВ Відповідно до навчальної програми з предмета «Захист України» з метою закріплення рівня знань та навичок учнів, набутих протягом навчання, у січні 2024 року зі здобувачами освіти групи № 32 з професії «Кухар» на базі ліцею проведені навчально-польові заняття/збори. Згідно тематичного плану здобувачам освіти були продемонстровані учбові фільми про порядок проходження навчання у військових вищих навчальних закладах, доведена інформація щодо умов проходження військової служби за контрактом та…