VT Animal - шаблон joomla Видео

СМІЙТЕСЯ БІЛЬШЕ, АДЖЕ СМІХ ПРОДОВЖУЄ ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ…!

  СМІЙТЕСЯ БІЛЬШЕ, АДЖЕ СМІХ ПРОДОВЖУЄ ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ…!       Через те, що жарти та розіграші були популярними скрізь і завжди, простежити історію виникнення Дня сміху не так-то й просто... Але, учні нашого закладу освіти, за допомогою інтернет мережі, знайшли багато цікавого та підготували смішні доповіді по заданій тематиці та розповідали один одному анекдоти, цікавинки, жартівливі життєві ситуації. У багатьох країнах світу 1 квітня відзначається як День сміху,у який…

СМАЧНІ ТА ЗАПАШНІ ПИРОГИ

  СМАЧНІ ТА ЗАПАШНІ ПИРОГИ    Що може бути кращим за затишне сімейне чаювання, коли всі збираються за столом і ласують смачною домашньою випічкою.    Затишок домашнього вогнища створюється ароматом пирогів. Саме такі, надзвичайно смачні та запашні пироги, випікала група №33 з професії «Пекар, кондитер» на уроці виробничого навчання. «Приготування вагових або штучних виробів з дріжджового тіста »-тема уроку, на якому учні випікали та пізнавали різноманітні рецепти випічки пирогів .…

СМАЧНА І ЗАПАШНА ПАСКА

  СМАЧНА І ЗАПАШНА ПАСКА Великдень світле свято на яке з нетерпінням чекають тисячі людей. Великдень — день, у який християни святкують Воскресіння Ісуса Христа, що сталося на третій день після його смерті, при чому день смерті вважається першим днем. Наш ліцей не став винятком, наші учні групи 13 «Пекар, кондитер» сьогодні на виробничому навчанні печуть найголовнішу прикрасу столу Паску. Розуміючи це вони дуже відповідально ставляться до випікання тому, що…

СМАЧНА ВИПІЧКА

  СМАЧНА ВИПІЧКА        На уроках виробничого навчання учні групи №33 з професії «Пекар,кондитер» продовжують вивчати тему «Приготування заварного крему».    Майбутні кондитери навчилися готувати заварний крем. Учні проявили фантазію та вправність при збиванні кремів та випіканні кондитерських виробів, приготованихвласноруч. Дізнались багато таємниць та способів проготування цієї випічки.        На завершення уроку виробничого навчання кожен мав змогу поласуватись виробом власного виробництва та пригостити своїх одногрупників для порівняння кінцевого результату.…

СМАЧНА ВИПІЧКА

  СМАЧНА ВИПІЧКА        Кекс – солодкий борошняний кондитерський виріб з здобного тіста різної цільності залежно від рецептури і технології виготовлення.     06 лютого  проведено урок виробничого навчання з професії «Пекар,кондитер» в групі «№33 за темою «Приготування виробів з масляного бісквіту: кексів». Учні з інтересом та цікавістю слухали вступне роз’яснення та демонстрацію щодо теми уроку майстра виробничого навчання.  Адже масляний бісквіт відрізняється від звичайного бісквіта способом приготування і тим,…

СМАЧНА ТА ЗАПАШНА ВИПІЧКА

  СМАЧНА ТА ЗАПАШНА ВИПІЧКА   Шарове тісто може бути дріжджове та без дріжджів, прісне або скороспіле. Особливістю листкового тіста є те, що воно досить пружне та еластичне та не містить цукру. Готові вироби з листкового тіста мають шарувату структуру, зовнішні шари — тверді, внутрішні — м'які.           Перше листкове дріжджове тісто було винайдено у Франції ще у Х ст. і сталося це зовсім випадково: підмайстер пекаря забув додати вершкове масло у…

СМЕРТІ БЕЗВИННИХ….

  СМЕРТІ БЕЗВИННИХ…. Сьогодні ми згадуємо жертв однієї з найстрашніших трагедій людства – події у Бабиному Яру, день суму і скорботи. У групі 13 з професії "Пекар, кондитер" проведений історичний урок - пам'ять «Бабин Яр – це наша спільна трагедія». У ході виховної години  ліцеїсти отримали корисну інформацію про трагічні сторінки історії України та світу, вшанували тих, хто став жертвами безжалісного геноциду. На заході прозвучали вірші Д.Павличка, М. Бажана, присвячені…

СОБОР ДУШІ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА

  СОБОР ДУШІ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА     3 квітня 2019 року відзначається 101-річчя від дня народження видатного українського письменника, класика світової літератури, громадського діяча, академіка – Олеся Терентійовича Гончара. Його твори виходили більше як тридцятьма мовами народів світу, а окремі його новели, статті і уривки з романів публікувалися в сімдесяти шести країнах.            З цієї нагоди в нашому ліцеї відбулася літературна година «Собор душі Олеся Гончара», в ході якої учні…

СОЛОДКА НАСОЛОДА

  СОЛОДКА НАСОЛОДА   Майбутніх фахівців кондитерської справи захоплює такий процес приготування, де вони можуть самовиражатися, застосовувати власні ідеї та мають можливість проявити свій талант у оздобленні готових виробів методом вибитих візерунків. Головне завдання майстра виробничого навчання - підготувати конкурентно-спроможного фахівця, здатного до самовираження та саморозвитку в подальшій роботі на підприємстві. Для отримання таких результатів потрібно приділяти велику увагу як урокам теоретичного так і практичного навчання. Так, учні групи 33»Пекар,кондитер»…

СОЛОДКИЙ РАЙ

Солодкий рай «Солодкий рай» саме такою була тема виховного заходу, який провела класний керівник Бритвак В.Ю. в рамках Тижня педагогічної майстерності професій громадського харчування. Учасниками стали учні 2 та 3 курсів з професії пекар, кондитер. Девіз заходу: «Хто любить солодощі, той любить життя». Учні підготували невеличку подорож у майбутнє та сьогодення професій, познайомитись з історією виникнення кожної з професій в суспільстві, адже це не одна, а цілих дві захоплюючі історії…

СОЛОДКИЙ РАЙ

Солодкий рай Створює навколо себе солодкий рай учениця 33 групи з професії  «Кондитер» Надь Біанка ,яка  проходить виробничу практику на підприємств і «Кафе», яким завідує підприємець Дьерке  Д. Своєю майстерністю  та фантазією створює вишукані форми,візерунки на тортах та тістечках. ЇЇ робота відзначається акуратністю,правильним відчуттям кольору та смаку,кожен виріб має бути неповторним,єдиним. А це те, чого прагнули майстр виробничого навчання нашого закладу.                                                                 Явинець М.В. Пиринець М.М. ,майстери  в/н  …

СОЧНИКИ З СИРОМ

  СОЧНИКИ З СИРОМ     Українська кулінарія з давніх часів відзначалась великою різноманітністю страв і їх високими смаковими й поживними якостями. Народна кухня - це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Яка створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї і смаки, а й соціальні умови, природні та…