VT Animal - шаблон joomla Видео

«ЗБЕРЕЖИ ПАМ'ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ»

«ЗБЕРЕЖИ ПАМ'ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ»      День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада (в 2020 році – 28 листопада).      Вшановуючи пам'ять померлих та усіх, хто зазнав Голодомору, українська література художнім словом підтверджує свідчення очевидців, що зафіксовані в документах, показує, якими були ці жахливі роки. Адже українські поети і прозаїки стали першими літописцями Голодомору.        З метою вшанування…

«16 ДНІВ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

  «16 ДНІВ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»     В рамках Всеукраїнської акції «16 днів без насильства», 25 листопада, практичним психологом проведено годину спілкування з групами першокурсників на тему « Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками». Метою акції є привернення уваги здобувачів освіти до актуальних проблем: насильства в сім’ї над жінками та жорстокого поводження з дітьми, торгівлі людьми, попадання в рабство, а також надання порад з метою протистояння щодо дій у…

«ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ. ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ЗАСВІТИ СВІЧКУ».

  «ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ. ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ЗАСВІТИ СВІЧКУ».    Сьогодні в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг на виховній годині група №22 з професії «Кухар» відзначила та вшанувала День пам’яті жертв Голодомору України в 1932-1933 роках. Наша країна пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів.    Кожен в Україні може долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор: -        Запалити свічку у вікні своєї…

«М’ЯСНI ДЕЛIКАТЕСИ»

  «М’ЯСНI ДЕЛIКАТЕСИ»   Здобувачі освіти групи №22 по професії "Кухар" продовжують здобувати нові знання та вдосконалюють вже набуті вміння. Наразі учням доведеться працювати з м'ясними стравами. Як нам відомо м'ясо входило в раціон людей ще з давніх-давен.Про це свідчать описи античної літератури Гомера, Платона ти ін. Так, на афінських банкетах подавали м'ясо домашніх і диких тварин як делікатес- зайця, дроздів, з м'яса, крупи і спецій робили ковбаси,солоне і копчене…

25 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ НАСИЛЬСТВА НАД ЖІНКАМИ

  25 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ НАСИЛЬСТВА НАД ЖІНКАМИ   З сьогодні стартує акція "16 днів проти гендерного насильства", яка триватиме з 25 листопада по 10 грудня. У грудні 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінокі запропонувала урядам, міжнародним і неурядовиморганізаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на підвищення інформованості та привернення уваги громадськості до цієї проблеми.    Україна приєдналась до…

ТО ЯКЕ ВОНО - НАВЧАННЯ НА ВИРОБНИЦТВІ.

  ТО ЯКЕ ВОНО - НАВЧАННЯ НА ВИРОБНИЦТВІ.        Навчальний процес з елементами дуальної форми навчання включає 3 основних етапи: 1 етап - опанування базовими знаннями, уміннями та навичками, що здобуваються в стінах закладу освіти на початку освітньогопроцесу, 2 етап - професійно-теоретична підготовка, яка здійснюється на базі закладу освіти на початку кожного кваліфікаційного рівня, 3 етап - професійно-практична підготовка, що проваджується в умовах виробництва. Попереду - ще чимало цікавого.…

ОКРАСА КОЖНОГО СТОЛА

  ОКРАСА КОЖНОГО СТОЛА   Пекар- важлива та потрібна професія. Слово «пекар» з'явилося в 1300-1200 роках до н.е. Дуже часто пекарів називали «бесманниками» від слова «бесман» - хліб для царя. Професія пекарів завжди була, є і буде почесною в нашому суспільстві.           Пекар повинен мати хорошу пам'ять, оскільки йому необхідно пам'ятати, як виглядають вироби в той чи інший момент у пекарній камері (їхні колір і форму). Але головне в його…

МОЯ ІДЕАЛЬНА СІМ’Я

  МОЯ ІДЕАЛЬНА СІМ’Я   Стежачи за ситуацією в Україні, здобувачі освіти та педагогічний склад ліцею змушені дотримуватися карантинних вимог. Таким чином, гурткова робота надалі триває в онлайн режимі з деякими з учнів. Зокрема, цього тижня проводились заняття на платформі ZOOM. Здобувачі освіти разом зі своїм керівником намагалися порушити питання «Яка це ідеальна сім’я». Гуртківці надзвичайно емоційно висловлювали свої думки та виникла певна дискусія з приводу цього. Деякі з них…

ОРГАНІЗУВАТИ ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ В ЗМОЗІ КОЖЕН ВИКЛАДАЧ

  ОРГАНІЗУВАТИ ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ В ЗМОЗІ КОЖЕН ВИКЛАДАЧ   Здобувачі освіти нашого закладу освіти продовжують навчатися в умовах адаптивного карантину, а саме за системою дистанційнo-змішаного навчання. Це відбувається в новому й незвичному форматі. Специфічним в таких умовах є викладання практичних дисциплін, а саме, фізичної культури. Учасники освітнього процесу постійно отримують практичні завдання від викладачів фізичної культури: це комплекси ЗРП, вправи для розвитку рухових якостей, підготовчі і підвідні вправи для оволодіння…

ХОРОШИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ

  ХОРОШИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ   24 листопада згідно місячного плану роботи ліцею з метою вивчення передового педагогічного досвіду майстра виробничого навчання Деяк У.П. методистом та майстрами-початківцями закладу освіти відвідано урок у групі 12 з професії «Кухар». Тема уроку: «Обробка субпродуктів». Навчальною метою цього уроку є визначення якості сировини, ознайомлення з її класифікацією, вивчення послідовності технологічних процесів, що використовують при приготуванні напівфабрикатів з субпродуктів. На протязі практичного заняття майстер намагалась…

ГОТУЄМО ЗАКУСКИ ТА ХОЛОДНІ СТРАВИ

  ГОТУЄМО ЗАКУСКИ ТА ХОЛОДНІ СТРАВИ   Закуски і холодні страви мають надзвичайно велике значення у харчуванні людини. Для їх приготування використовують різноманітні продукти- сирі і варені овочі, м’ясо, рибу, гриби, яйця, сир. Подають холодні закуски на початку приймання їжі, різноманітність продуктів, що входять до складу, гострий смак, гарне оформлення збуджують апетит. Деякі закуски подають гарячими, їх особливістю є те, що продукти для них нарізають дрібними шматочками, подають меншими порціями…

РОБОЧА ЗУСТРІЧ НА ПОЧАТКУ ТИЖНЯ…

  РОБОЧА ЗУСТРІЧ НА ПОЧАТКУ ТИЖНЯ…   У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг відбулася робоча зустріч мера міста Бабяка З.А. з новопризначеною директоркою закладом освіти Кулієвич О.М.У зустрічі також взяли участьсекретар міськради Токар Л.Я. та начальник управління освіти та культури Бабяк Е.З. У ході зустрічі Оксана Миколаївна розповіла про те, що на сьогоднішній день освітній заклад пропонує випускникам 9-11 класів широкий вибір професій: кухар, пекар, кондитер, швачка, кравець, офіціант, бармен,…