VT Animal - шаблон joomla Видео

ХОРОШИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ

  ХОРОШИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ   24 листопада згідно місячного плану роботи ліцею з метою вивчення передового педагогічного досвіду майстра виробничого навчання Деяк У.П. методистом та майстрами-початківцями закладу освіти відвідано урок у групі 12 з професії «Кухар». Тема уроку: «Обробка субпродуктів». Навчальною метою цього уроку є визначення якості сировини, ознайомлення з її класифікацією, вивчення послідовності технологічних процесів, що використовують при приготуванні напівфабрикатів з субпродуктів. На протязі практичного заняття майстер намагалась…

ГОТУЄМО ЗАКУСКИ ТА ХОЛОДНІ СТРАВИ

  ГОТУЄМО ЗАКУСКИ ТА ХОЛОДНІ СТРАВИ   Закуски і холодні страви мають надзвичайно велике значення у харчуванні людини. Для їх приготування використовують різноманітні продукти- сирі і варені овочі, м’ясо, рибу, гриби, яйця, сир. Подають холодні закуски на початку приймання їжі, різноманітність продуктів, що входять до складу, гострий смак, гарне оформлення збуджують апетит. Деякі закуски подають гарячими, їх особливістю є те, що продукти для них нарізають дрібними шматочками, подають меншими порціями…

РОБОЧА ЗУСТРІЧ НА ПОЧАТКУ ТИЖНЯ…

  РОБОЧА ЗУСТРІЧ НА ПОЧАТКУ ТИЖНЯ…   У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг відбулася робоча зустріч мера міста Бабяка З.А. з новопризначеною директоркою закладом освіти Кулієвич О.М.У зустрічі також взяли участьсекретар міськради Токар Л.Я. та начальник управління освіти та культури Бабяк Е.З. У ході зустрічі Оксана Миколаївна розповіла про те, що на сьогоднішній день освітній заклад пропонує випускникам 9-11 класів широкий вибір професій: кухар, пекар, кондитер, швачка, кравець, офіціант, бармен,…

РУХ ТІЛА В ПОЛІ СИЛИ ТЯЖІННЯ. ВІЛЬНЕ ПАДІННЯ.

    РУХ ТІЛА В ПОЛІ СИЛИ ТЯЖІННЯ. ВІЛЬНЕ ПАДІННЯ.    В групі №13 «Пекар, кондитер» відбувся урок на тему: «Рух тіла в полі сили тяжіння. Вільне падіння». Урок розпочався трохи з історії, яка відбулася у Лондоні. «Людина – гарматне ядро» -цирковий номер із такою назвою вперше був показаний 1877 році у Лондоні. 16 – річну повітряну гімнастку помістили в дуло «гармати», здійснили постріл, і дівчина, пролетівши над головами захоплених глядачів,…

НАВЧАННЯ В НОВОМУ ФОРМАТІ

  НАВЧАННЯ В НОВОМУ ФОРМАТІ   Навчання під час карантину стало випробуванням не лише для викладачів, а й для учнів. Дистанційне навчання в червоній зоні для викладачів – це організація роботи в синхронному та асинхронному форматі. Для здобувачів освіти – це випробування відповідального ставлення до навчання та доказ самостійності і дорослості батькам. Тобто, кожен учасник освітнього процесу в дистанційному форматі має змогу опрацьовувати самостійно матеріал, поданий викладачем, вдосконалювати роботу на…

УКРАЇНА –ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

  УКРАЇНА –ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ   Сьогодні, в нашому ліцеї організовано флешмоб з нагоди вшанування патріотизму і мужності громадян-учасників Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Метою цього заходу є виховування в молоді почуття патріотизму, любові до рідної країни та бажання кожного стати гідними громадяном України.   Класний керівник: Писаренко Л.П. Практичний психолог: Мельник Г.Ю.

МАЙДАН ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

  МАЙДАН ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО   Вже сім років віддаляють нас від Революції Гідності, давно розвіявся дим над Майданом та лише зазвучать перші акорди пісні «Пливе кача…», як на очі навертаються сльози, а пам'ять повертає до трагічних і героїчних подій зими 2013 -2014 років, що змінили життя всієї країни.      Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, й оновлення країни…

ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ МАЙСТРА-ПОЧАТКІВЦЯ

  ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ МАЙСТРА-ПОЧАТКІВЦЯ   19 листопада 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області у режимі онлайн на платформі Zoomпроведено перше засідання обласної Школи майстра-початківця.Метою діяльності Школи є формування у майстрів-початківців потреб у постійному саморозвитку і самовдосконаленні, впровадженні сучасних педагогічних технологій в освітній процес, сприяння формуванню індивідуального стилю творчої діяльності педагогів. У ході заняття присутні мали змогу ознайомитись з нормативною базою щодо організації навчально-виробничого процесу у ЗП(ПТ)О,…

НАВЧАННЯ В ЛІЦЕЇ + ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ = ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ

  НАВЧАННЯ В ЛІЦЕЇ + ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ = ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ   У період пандемії змішане навчання стало особливо актуальним. Зокрема, це чудово підходить навчальним закладам, які опинилися у "помаранчевій" зоні. Змішане навчання або blended learning — це поєднання навчання у школі із дистанційною формою, у тому числі онлайн. З 18.11.20 у нашому ліцеї, також, стартувало змішане навчання,яке дозволило поєднати очне навчання із дистанційною освітою. Переведення частини процесу в онлайн відрізняє змішане…

ЖЕЛЕЙНІ ДЕСЕРТИ

  ЖЕЛЕЙНІ ДЕСЕРТИ        Желе або драглі — продукт харчування з драглистою консистенцією, яку забезпечують  гелеутворюючі  властивості добавки  желатину, пектину, агару чи альгінату натрію.  Желе бувають солодкі і солоні. Для приготування його використовують свіжий сік після проціджування розварених цілих або нарізаних плодів.        Желе використовують як окрему десертну страву, в складі інших страв або для оздоблення та прикраси поверхні кондитерських виробів. Його використовують у застиглому та незастиглому вигляді. В незастиглому вигляді желе - це сироп, яким…

СТВОРЕННЯ РЕКЛАМНОЇ ЛИСТІВКИ

  СТВОРЕННЯ РЕКЛАМНОЇ ЛИСТІВКИ   Створення рекламної листівки, або як її ще називають – флаєр, справа вельми клопітка. За великим рахунком люди не люблять читати рекламу, вони лише побіжно переглядають її очима і викидають. Грамотно створений флаєр може вирішити таку проблему і суттєво збільшить інтерес потенційного клієнта до рекламованої продукції чи послузі. Безсумнівно, кращим варіантом буде залучення досвідченого маркетолога, однак така послуга не найдешевша. Знаючи кілька ключових моментів, можна самостійно…

УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ

  УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ   Учнівське самоврядування - це спосіб організації учнівського колективу, що забезпечує комплексний підхід до виховання здобувачів освіти шляхом їх залучення до систематичної участі у освітньому процесі. Це самостійна діяльність учнів, яка здійснюється у відповідності до мети та завдань, що стоять перед учнівськими колективами, під керівництвом відповідального педагога. Засідання членів учнівського самоврядування усіх закладів професійної (професійно-технічної освіти) дає можливість в…