VT Animal - шаблон joomla Видео

ЗАСІДАННЯ МК ВИКЛАДАЧІВ ТА МАЙСТРІВ ПРОФЕСІЙ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

ЗАСІДАННЯ МК ВИКЛАДАЧІВ ТА МАЙСТРІВ ПРОФЕСІЙ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ Згідно порядку денного засідання методичної комісії викладачів та майстрів професій громадського харчування підведено підсумки роботи за І семестр 2023-2024 н.р. До відома учасників засідання головою методичної комісії доведено графік проведення відкритих уроків теоретичного і виробничого навчання на ІІ семестр. Методист Марина Ролдугіна узагальнила результати самоосвіти за І семестр 2023-2024 навчального року майстрів виробничого навчання і викладачів спецдисциплін. Серед розглянутих питань - робоча…

ОФІЦІАНТ – ЛИЦЕ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

  ОФІЦІАНТ – ЛИЦЕ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА        Здобувачі освіти з професії «Офіціант» КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР продовжують проходити виробничу практику в кафе, барах і ресторанах. Офіціанти дбають про імідж ресторанного господарства: загальну атмосферу, передбачливість та уважність до кожного відвідувача закладу. Наші практиканти набувають ці професійні навики. Адже майбутні кваліфіковані робітники повинні не тільки правильно зустріти гостей, прийняти замовлення та обслужити відвідувачів, а й бути особистим психологом, відчувати…

ДОБРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ

  ДОБРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ Доброта, милосердя – багатоликі. Потреба в них - повсякчасна. Вони – як два крила, на яких тримається людство. Привітати поважних людей похилого вікутериторіального центру соціального обслуговування Берегівської міської ради вирішили члени учнівського самоврядування нашого ліцею. Напередодні учні випікали ніжні й ароматні кексики, купували соковиті і запашні мандаринки, м’які й теплі шкарпетки і солодкі цукерочки та формували новорічні пакунки. А сьогодні, передаючи даруночки із рук в…

НОВОРІЧНА ОБРЯДОВІСТЬ УКРАЇНЦІВ

  НОВОРІЧНА ОБРЯДОВІСТЬ УКРАЇНЦІВ Тривають традиційні зимові свята. Розпочалися із святого Миколая, а закінчаться Йорданом. Про звичаї та обряди новорічних празників обмінювалися думками здобувачі освіти групи №12 з професії «Кухар» з майстром виробничого навчання Деяк У.П. на виховній годині. Традиційна новорічна обрядовісгь українців – це ціла низка зимових свят, серед яких виділяється період дванадцятидення з кульмінаційними точками 25 грудня (Різдво), 1 січня (Новий рік) і 6 січня (Хрещення). Учасники заходу…

ВИРОБНИЧЕ НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВИРОБНИЦТВА

  ВИРОБНИЧЕ НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВИРОБНИЦТВА Непомітно пройшло півроку навчання для учнів І курсу з професії «Пекар, кондитер». І ось, виробниче навчання в умовах виробництва у сфері послуг. Здобувачі освіти поряд з працівниками пекарні виконують різні операції з випікання хліба, булочок. І аромат виробів, випеченого власними руками, здається таким незвичайним, приємним, неповторним.    Першокурсники удосконалюють навички та вміння, отримані на уроках виробничого та теоретичного навчання в нашому закладі освіти. Вони…

МАНДАРИНОВЕ ПЕЧИВО

  МАНДАРИНОВЕ ПЕЧИВО          Форма кругла, білосніжна скоринка, крихка структура та мандариновий аромат – це про печиво мандаринове з тріщинками, яке випікали здобувачі освіти групи 23 Б з професії «Пекар, кондитер» на уроці виробничого навчання. Шукаючи нові смакові властивості, нову рецептуру різних видів печива, здобувачі освіти не тільки навчаються виготовляти, а й експериментують, що дає можливість застосовувати свою фантазію та розвиватися. Готові вироби – не тільки смачні і запашні, а…

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДОРОСЛИХ

  МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДОРОСЛИХ В КЗ "Берегівський професійний ліцей сфери послуг" ЗОР на передодні свят запустили новий проєкт – майстер-клас для дорослих по виготовленню смаколиків. Різні професії, різні освітньо-кваліфікаційні рівні, різний рід діяльності, але це не завадило провести захід. Було дууууже атмосферно і мега круто…  

ВПЕРШЕ НА ВИРОБНИЧІЙ ПРАКТИЦІ

  ВПЕРШЕ НА ВИРОБНИЧІЙ ПРАКТИЦІ          Виробнича практика для здобувачів освіти є одним із важливих моментів навчання. Вона здійснюється з метою вдосконалення набутих навиків, отриманих знань, задля прийняття самостійних рішень в умовах виробництва. Виробничу практику учні проходять на підприємствах громадського харчування нашого міста та району. Перші дні роботи показали достатній рівень їх підготовки. Вони працюють злагоджено,   прислухаються   до   порад досвідчених наставників. Під час роботи практиканти мають можливість ознайомитись з…

ТРАДИЦІЯ СКАУТІВ У ВСЬОМУ СВІТІ

  ТРАДИЦІЯ СКАУТІВ У ВСЬОМУ СВІТІ Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна його мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки. Сьогодні берегівські пластуни поділилися вогнем миру із нашим закладом освіти. Ця подія стала щорічною і відбувається із року в рік.

ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ УМІНЬ ПІД ЧАС УРОКІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

  ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ УМІНЬ ПІД ЧАС УРОКІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ Метою уроку виробничого навчання у групі №23 (б) з професії «Пекар, кондитер» було формування навичок щодо виконання технологічних процесів при приготуванні пісочного тіста, закріплення знання з розрахунку сировини на готовий виріб, організації робочого місця, розширення й удосконалення знань та вмінь по оздобленню поверхні пирогів. Актуалізуючи опорні знання та вміння здобувачів освіти, майстер виробничого навчання провела опитування по вивченому матеріалу та гру…

ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ...

ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ... На сторінках інформаційно-методичного збірника «Вісник» можна почерпнути багато інформації щодо діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з різних напрямів. На його шпальтах автори діляться досвідом роботи з питань актуальності й ефективності використання сучасних виробничих, інформаційно-комунікаційних технологій, нестандартних форм і методів навчання. Так у 2023 році педагогічними працівниками КЗ “Берегівський професійний ліцей сфери послуг” ЗОР представлено методичні напрацювання за такими напрямами діяльності: методичні розробки уроків виробничого навчання: Маргітич М.…

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

  МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА                      Кажуть, мова зникає не тому, що її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає.            16 грудня 2023 року в м. Ужгород пройшов III етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика. Учениця Iкурсу КЗ “Берегівський професійний ліцей сфери послуг” ЗОР Янчик Ольга приєдналася до патріотів українського слова, до тих хто має…