VT Animal - шаблон joomla Видео

ВИХОВНІ ГОДИНИ ПО-НОВОМУ

  ВИХОВНІ ГОДИНИ ПО-НОВОМУ   Вже два тижні поспіль першокурсники нашого ліцею розпочали «трудову діяльність» в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг. Спілкування під час виховних годин,зважаючи на сьогодення, проходить на свіжому повітрі, де у «зеленому кабінеті» вільно та невимушено можна отримати рішення на будь-які питання. Нiщо не цiниться так високо в життi, як справжня дружба, єдiсть групи i почуття належності до неї — групи одногрупників, з якими будеш навчатися протягом…

ОНЛАЙН СЕМІНАР ДЛЯ КАДРОВИХ СЛУЖБ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ

  ОНЛАЙН СЕМІНАР ДЛЯ КАДРОВИХ СЛУЖБ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ   11 вересня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області проведено в режимі онлайн семінар для кадрових служб закладів професійної (професійно-технічної) освіти з окремих питань ведення кадрового діловодства та оновлення електронної бази кадрового забезпечення педагогічними працівниками ЗП(ПТ)О станом на початок нового навчального року. У роботі семінару взяли участь працівники нашого закладу освіти Шаталова Л.М. – кадровик та Ролдугіна…

ВЧИМОСЯ ГОТУВАТИ ЗАВАРНИЙ КРЕМ

  ВЧИМОСЯ ГОТУВАТИ ЗАВАРНИЙ КРЕМ   Заварний крем або кустарді –крем, виготовлений з молока або вершків, яєць та цукру , що згущується при нагріванні, вже давно став частиною європейської кухні. Цей крем широко використовується при виготовленні кондитерських виробів, ним перемащують коржі та заповнюють тістечка, тарталетки і інші десерти. Наприклад, одним з яких є відомий для нас усіх це « Наполеон», повітряні коржі зі хрусткою скоринкою в поєднанні з ніжним заварним…

СПОРТИВНА ВІКТОРИНА

  СПОРТИВНА ВІКТОРИНА   Сьогодні ми провели спортивну вікторину, присвячену до Дня фізичної культури та спорту. Класний керівник і майстри виробничого навчання разом із здобувачами освіти ІІ курсу групи № 22 з професії «Кухар» поринули у теоретичні знання з фізичної культури та спорту. Мета нашої сьогоднішньої вікторини – перевірка готовності використання своїх теоретичних знань про спорт у повсякденному житті. Позмагалися не тільки у силі, спритності, швидкості, але й в інтелектуальних…

ШВИДШЕ, ВИЩЕ, СИЛЬНІШЕ!

  ШВИДШЕ, ВИЩЕ, СИЛЬНІШЕ!   Напередодні Дня фізичної культури і спорту, який в Україні традиційно відзначають у другу суботу вересня, відбулися виховні години, присвячені цьому дню, у нашому закладі освіти. Свято спорту у спортивній залі провели класні керівники груп №32 та №33 з дотриманням усіх карантинних вимог у п’ятницю, 11 вересня. Спортивна вікторина розпочалася із вступного слова викладача фізичної культури, яка оголосила мету заходу та представила команди і членів журі.…

ПРОДОВЖУЄМО НАВЧАТИСЬ

                             ПРОДОВЖУЄМО   НАВЧАТИСЬ   Промайнули літні канікули. Повернувшись з відпочинку, здобувачі освіти групи №22 «Кухар» взяли новий старт для опанування непростих прийомів кухарської майстерності. Урок виробничого навчання у них почався з перевірки стану здоров’я. Переконавшись, що в кожного все гаразд, взялись за справу, адже за період канікул, встигли засумувати за своєю улюбленою справою. Тож, виробниче навчання розпочалось з освоєння теми нарізки овочів складною формою та ознайомленням елементів оформлення страв. На…

ЗНОВУ ДО НАВЧАННЯ

  ЗНОВУ ДО НАВЧАННЯ   З нетерпінням здобувачі освіти групи № 23 з професії «Пекар,кондитер» чекали уроки виробничого навчання. Адже на другому курсі вони отримають кваліфікацію Кондитер 3 розряду. На перших уроках виробничого навчання вони знайомилися з відділами кондитерських цехів,коморою добового запасу,асортиментом виробів які випускає кондитерський цех. Також ,майбутні кондитери працювали над такими темами ,як підготовка сипучих( борошно,цукор,какао),жирових( масло,вершки) продуктів до використання. На перших уроках виробничого навчання здобувачі освіти отримали…

ПЕРШИЙ КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

  ПЕРШИЙ КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ    Не дивлячись на складну ситуацію, яка склалася в країні з приводу COVID-19 навчальний рік у ліцеї розпочався у звичному режимі з дотримання умов адаптивного періоду, з дотриманням всіх рекомендацій МОН та МОЗ не тільки на уроках теоретичного а й на уроках виробничого навчання.  Здобувачі освіти  першого курсу з професії «Кухар» навчатися у ліцеї за обраною професією вирішили свідомо, за покликом серця. Хтось прийшов…

ІВАН КОТЛЯРЕВСЬКИЙ – ЗАЧИНАТЕЛЬ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  ІВАН КОТЛЯРЕВСЬКИЙ – ЗАЧИНАТЕЛЬ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ   В історії 9 вересня є багатим на події, однією з них є народження українського письменника, поета, драматурга, зачинателя сучасної української літератури, громадського діяча Івана Котляревського. Сьогодні на уроці української літератури учні групи 23 з професії «Пекар,кондитер» разом з викладачем словесником не забули пригадати найцікавіші моменти з життя та творчості письменника, автора блискучої «Енеїди», «Наталки Полтавки» та «Москаля Чарівника». Здобувачі освіти переглянули…

ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ ВІД ВИВЧЕННЯ ПРОФЕСІЇ «ОФІЦІАНТ»

  ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ ВІД ВИВЧЕННЯ ПРОФЕСІЇ «ОФІЦІАНТ»   Професія офіціанта є однією із най поширеною на ринку праці. Історія професії сягає у глибину століть. Навіть на фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть це й були перші офіціанти.  Здобувачі освіти групи №1 з професії «Офіціант, бармен» з перших днів навчання закладу освіти почали отримувати відомості з професії, яку обрали: організація обслуговування в ресторанах, принцип роботи…

ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ З ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ, ОТРУЙНИМИ ТА ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ

  ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ З ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ, ОТРУЙНИМИ ТА ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ   Літом та у теплу пору року ми більше часу проводимо на природі, обробляємо огороди. Згідно повідомлень ЗМІ, саме в цей період частішають випадки виникнення пожежонебезпечних ситуацій, а також мають місце знаходження вибухонебезпечних предметів, які є наслідками двох Світових війн, що відбувалися на території нашого регіону.          Що треба робити при знаходженні вибухонебезпечного предмету?           Під вибухонебезпечними предметами слід розуміти будь-які…

КРЕМ «ШАРЛОТТ» ТА ЙОГО РІЗНОВИДИ

  КРЕМ «ШАРЛОТТ» ТА ЙОГО РІЗНОВИДИ   Крем «Шарлотт» дуже смачний, м’який і бархатний. Він підійде для змащування та оздоблення любого десерту, наприклад , для тістечок, мафінів, еклерів, рулетів , також використовується у таких відомих тортах , як «Київський» і « Празький». Крем добре тримає форму і ним легко оздоблювати за допомогою кулінарного шприца. Історія його виникнення в Англії , цей крем створив закоханий   в дівчину кухар , звідки і…