VT Animal - шаблон joomla Видео

МАНДАРИНОВЕ ПЕЧИВО

  МАНДАРИНОВЕ ПЕЧИВО          Форма кругла, білосніжна скоринка, крихка структура та мандариновий аромат – це про печиво мандаринове з тріщинками, яке випікали здобувачі освіти групи 23 Б з професії «Пекар, кондитер» на уроці виробничого навчання. Шукаючи нові смакові властивості, нову рецептуру різних видів печива, здобувачі освіти не тільки навчаються виготовляти, а й експериментують, що дає можливість застосовувати свою фантазію та розвиватися. Готові вироби – не тільки смачні і запашні, а…

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДОРОСЛИХ

  МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДОРОСЛИХ В КЗ "Берегівський професійний ліцей сфери послуг" ЗОР на передодні свят запустили новий проєкт – майстер-клас для дорослих по виготовленню смаколиків. Різні професії, різні освітньо-кваліфікаційні рівні, різний рід діяльності, але це не завадило провести захід. Було дууууже атмосферно і мега круто…  

ВПЕРШЕ НА ВИРОБНИЧІЙ ПРАКТИЦІ

  ВПЕРШЕ НА ВИРОБНИЧІЙ ПРАКТИЦІ          Виробнича практика для здобувачів освіти є одним із важливих моментів навчання. Вона здійснюється з метою вдосконалення набутих навиків, отриманих знань, задля прийняття самостійних рішень в умовах виробництва. Виробничу практику учні проходять на підприємствах громадського харчування нашого міста та району. Перші дні роботи показали достатній рівень їх підготовки. Вони працюють злагоджено,   прислухаються   до   порад досвідчених наставників. Під час роботи практиканти мають можливість ознайомитись з…

ТРАДИЦІЯ СКАУТІВ У ВСЬОМУ СВІТІ

  ТРАДИЦІЯ СКАУТІВ У ВСЬОМУ СВІТІ Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна його мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки. Сьогодні берегівські пластуни поділилися вогнем миру із нашим закладом освіти. Ця подія стала щорічною і відбувається із року в рік.

ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ УМІНЬ ПІД ЧАС УРОКІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

  ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ УМІНЬ ПІД ЧАС УРОКІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ Метою уроку виробничого навчання у групі №23 (б) з професії «Пекар, кондитер» було формування навичок щодо виконання технологічних процесів при приготуванні пісочного тіста, закріплення знання з розрахунку сировини на готовий виріб, організації робочого місця, розширення й удосконалення знань та вмінь по оздобленню поверхні пирогів. Актуалізуючи опорні знання та вміння здобувачів освіти, майстер виробничого навчання провела опитування по вивченому матеріалу та гру…

ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ...

ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ... На сторінках інформаційно-методичного збірника «Вісник» можна почерпнути багато інформації щодо діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з різних напрямів. На його шпальтах автори діляться досвідом роботи з питань актуальності й ефективності використання сучасних виробничих, інформаційно-комунікаційних технологій, нестандартних форм і методів навчання. Так у 2023 році педагогічними працівниками КЗ “Берегівський професійний ліцей сфери послуг” ЗОР представлено методичні напрацювання за такими напрямами діяльності: методичні розробки уроків виробничого навчання: Маргітич М.…

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

  МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА                      Кажуть, мова зникає не тому, що її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає.            16 грудня 2023 року в м. Ужгород пройшов III етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика. Учениця Iкурсу КЗ “Берегівський професійний ліцей сфери послуг” ЗОР Янчик Ольга приєдналася до патріотів українського слова, до тих хто має…

КОРОТКОСТРОКОВЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ

  КОРОТКОСТРОКОВЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ Добігло завершення двотижневе короткострокове навчання для дорослого населення за частковою професійною кваліфікацією "Підготовка торгових залів до обслуговування відвідувачів в закладах ресторанного господарства" з професії "Офіціант". Таке навчання є затребуваною послугою на сьогоднішній день, враховуючи терміни та гнучкість підходів при складанні програм навчання. Адже при цьому враховуються всі побажання, бачення, потреби з боку роботодавців. Щиро вдячні за співпрацю провідному роботодавцю готельно-ресторанного комплексу "Жайворонок" за надання…

ПІЦЕРІЙНА ІМПРОВІЗАЦІЯ

  ПІЦЕРІЙНА ІМПРОВІЗАЦІЯ Сьогодні пройшов захопливий урок виробничого навчання у групі №32 з професії кухар, присвячений мистецтву приготування безопарного дріжджового тіста для двох видів піци кальцоне та піци з різними начинками. Цей урок був яскравим поєднанням традиційної італійської кухні та сучасних кулінарних технік. Учні вивчили рецепт та техніку приготування безопари, робити тісто еластичним та м'яким, додавати необхідну кількість борошна та рідини, щоб досягти ідеального балансу. Робота з тістом вимагає точності…

ШОКОЛАДНИЙ ФОНДАН

  ШОКОЛАДНИЙ ФОНДАН Шоколадний фондан – класичний французький десерт, назва якого перекладається, як «шоколад, що тане». Це повітряний бісквіт з рідкою шоколадною начинкою. На перший погляд може здатися, що цей десерт приготувати дуже складно, але це зовсім не так. На уроці виробничого навчання учні групи №33 з професії «Пекар, кондитер» вчилися готувати фондан. Вони практично відпрацьовували трудові прийоми приготування тіста, закріплюючи теоретичні знання з розрахунку сировини, організації робочого місця, з…

АМЕРИКА: ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РЕГІОНУ

  АМЕРИКА: ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РЕГІОНУ Коли в 1492 р. кораблі … (Христофора Колумба) досягли Багамських островів, мандрівник і не підозрював про масштаби та значення свого відкриття. Натомість європейці, що прийшли слідом за Колумбом, швидко побачили казкові можливості Нового Світу, і пройшло зовсім небагато часу, як тисячі представників Старого Світу, покинувши будинки, сім’ї та свої заняття, почали переселятися до незнаних земель. Через п’ять століть можна оцінити результат діяльності переселенців і їх…

ШТУРМУЄМО ВИСОТИ КУЛІНАРНОГО МИСТЕЦТВА

  ШТУРМУЄМО ВИСОТИ   КУЛІНАРНОГО   МИСТЕЦТВА          Щоб іти нога в ногу з часом, здобувачам освіти   з професії «Кухар» доводиться щодня багато працювати – здобувати нові знання та вміння кулінарного мистецтва.           На уроці виробничого навчання вони дізнались секрети приготування страв з яєць, визначали свіжість яєць, готували різними способами: яйця варені рідко, у мішечок, твердо, яйце пашот, мариновані яйця. При презентації кожен виявив свою фантазію, індивідуальні здібності. Майстер в/н:   Устина…