VT Animal - шаблон joomla Видео

ГОТУЄМО ТІСТЕЧКА…

  ГОТУЄМО ТІСТЕЧКА… Бісквіти є невідємною частиною багатьох кондитерських виробів і тому, блискуча майстерність виробництва їх є необхідним елементом кондитерського мистецтва кожного майстра. У кондитерському виробництві є багато видів приготування бісквітів. На уроці виробничого навчання учні випікали бісквіти, розрізали їх на шматки, пласти й просочували. Підсумком уроку виробничого навчання у групі №23 з професії «Пекар, кондитер» стала цікава презентація учнями рулета «Тірамісу». Майстер виробничого навчання: Олена ПЕТРИЧКО  

ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД «КРИМ: 10 РОКІВ ОКУПАЦІЇ»

  ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД «КРИМ: 10 РОКІВ ОКУПАЦІЇ» Бібліотекарем ліцею 26 лютого проведено просвітницький захід «Перегляд та обговорення документального фільму «Крим: 10 років окупації». Цей проєкт презентовано до 10-ї річниці захоплення півострова росією телеканалом Суспільне до Дня спротиву окупації Криму.Він розповідає про життя на півострові в умовах окупації, зокрема про мілітаризацію Криму, про переслідування та репресії незгодних з окупаційним режимом і про знищення української та кримськотатарської ідентичності. Учасники заходу згадали передумови…

ГОЛОДОМОР 1932-1933 РР.

  ГОЛОДОМОР 1932-1933 РР. …У той рік і гілля, і коріння -                                                                      Все трощив буревій навкруги…                                                                      І стоїть ще й тепер Україна,                                                                      Як скорботна німа край могил… На сьогоднішньому уроці історії України здобувачі освіти групи№13 з професії «Пекар, кондитер» перегорнули чи не найстрашнішу сторінку в історії нашого народу. Те, що пережила Україна у 20-30-х р. неможливо осягнути без жаху. У 30-ті роки ХХ ст. український народ змушений…

10 РОКІВ ПОЧАТКУ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ КРИМУ ТА ПОЧАТКУ ВІЙНИ

  10 РОКІВ ПОЧАТКУ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ КРИМУ ТА ПОЧАТКУ ВІЙНИ 26 лютого 2024 року в Україні відзначають 10 років початку спротиву окупації Криму та початку війни, яку розгорнула росія проти України. З цієї нагоди у закладі освіти проведено інтерактивний урок. На початку уроку здобувачі освіти дізналися про те, чому варто «відкривати» для себе Крим і розуміти, що він для нас важливий. Не тільки тому, що він є невіддільною частиною території…

10 РІЧНИЦЯ ДНЯ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

  10 РІЧНИЦЯ ДНЯ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ 23 лютого класними керівниками проведено виховні години, які були присвячені 10 річниці спротиву окупації Автономної Республіки Крим. «Хроніки окупації. 10 років потому…», «10 років окупації Криму: історія боротьби за півострів», «День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь», «10 років супротиву Криму» - саме такими були теми, присвячені пам’ятній дати, встановленій з 2020 року Указом Президента України №58 на вшанування мужності…

ВОЛИНСЬКА ПЕРЛИНА - ЛЕСЯ УКРАЇНКА

  ВОЛИНСЬКА ПЕРЛИНА - ЛЕСЯ УКРАЇНКА      У неділю, 25 лютого 2024 року, ми відзначаємо 153 річницю з дня народження Лесі Українки, однієї з найвидатніших письменниць та інтелектуалів. Леся вважається однією з найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Вона була першопрохідцем руху за права жінок в Україні, і її роботи продовжують надихати й розширювати можливості жінок донині.    Попри складну долю мужня жінка знаходила натхнення і творила геніальні поетичні, прозові…

ПОНЯТТЯ ПРО ЦІНИ, ВИДИ ЦІН. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКУ СУМИ НАЦІНОК

  ПОНЯТТЯ ПРО ЦІНИ, ВИДИ ЦІН. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКУ СУМИ НАЦІНОК 23 лютого викладачем спецдисциплін Алфелдій Т.М. у групі №12 з професії «Кухар» проведено відкритий урок на тему: «Поняття про ціни, види цін. Порядок розрахунку суми націнок». Метою уроку засвоєння нових знань було довести до першокурсників поняття «ціна», функції, які виконує ціна, задачі ціноутворення, класифікацію цін, їх характеристику та порядок розрахування, правил розрахунку сум націнок, алгоритм послідовності визначення продажної ціни сировини.…

МАТЕМАТИЧНИЙ БАТЛ

  МАТЕМАТИЧНИЙ БАТЛ Зі здобувачами освіти перших курсів Фельцан-Маргітич О. М. на завершення Тижня математики у п’ятницю проведено математичний батл. Батл мав на меті розвивати творчі здібності учнів, прагнення їх до самореалізації та самовдосконалення, уміння лаконічно висловлювати свої думки, розвивати логічне мислення, увагу, пам'ять, швидкість реакції, кмітливість, допитливість, уміння знаходити вихід у склад­них ситуаціях і нестандартно підходити до ви­рішення проблем, вміння працювати у команді, підвищувати інтерес до вивчення матема­тики. Хто…

ПЛАТФОРМА ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ – CANVA

  ПЛАТФОРМА ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ – CANVA 22 лютого методистом інформаційно-аналітичного кабінету Наталією Палош продовжено знайомство та навчання педагогічних працівників КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР із платформою графічного дизайну – Canva, яка дозволяє користувачам створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент для користування у роботі. Під час навчання його учасники створювали різноманітні презентації та відео в різних відеоформатах, адже цей сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та…

УЛЮБЛЕНИЙ СМАКОЛИК ДИТИНСТВА

  УЛЮБЛЕНИЙ СМАКОЛИК ДИТИНСТВА Що може бути краще, ніж налити собі склянку молока, взяти макову булочку і насолоджуватися смаками дитинства? Правильно, нічого! Першачки групи №13 з професії «Пекар, кондитер» продовжують вивчати тему «Приготування тіста опарним способом». Воно складне у приготуванні і потребує багато часу, але саме з цього тіста випікають найрізноманітніші вироби: пироги, пиріжки, кулеб'яки, розтягаї, ватрушки, пампушки, булочки та багато інших виробів. Пухкі, ароматні та солодкі булочки з маком викликали…

ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРОБЛЯТИ М’ЯСО

  ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРОБЛЯТИ М’ЯСО           Завершивши обробку риби та приготування н. ф., здобувачі освіти - першокурсники на черговому уроці в/н приступили до обробки м’яса. Вони дізнались, що м'ясо займає одне із найважливіших місць у нашому харчуванні.          Харчова цінність м’яса визначається тим, що воно є носієм повноцінного тваринного білка та жиру, являється основним джерелом фосфору. Як правильно розібрати свинячу тушу на частини, про призначення кожної частини, які…

СЕМІНАР-ЗУСТРІЧ З ПИТАНЬ ПО ОХОРОНІ ПРАЦІ

  СЕМІНАР-ЗУСТРІЧ З ПИТАНЬ ПО ОХОРОНІ ПРАЦІ 21 лютого відбулась робоча зустріч працівників ліцею із головним державним інспектором Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління держпраці Маргітич Т.Ю. Під час зустрічі обговорено випадки попередження фактів прихованого травматизму, безпеки під час опалювального сезону, гігієни праці, психосоціальної допомоги на робочому місці тощо. Присутніх ознайомлено із вимогами ведення обов’язкової документації з охорони праці, розробкою інструкцій для нового обладнання. Проведена зустріч сприятиме…