VT Animal - шаблон joomla Видео

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

  МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА                      Кажуть, мова зникає не тому, що її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає.            16 грудня 2023 року в м. Ужгород пройшов III етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика. Учениця Iкурсу КЗ “Берегівський професійний ліцей сфери послуг” ЗОР Янчик Ольга приєдналася до патріотів українського слова, до тих хто має…

КОРОТКОСТРОКОВЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ

  КОРОТКОСТРОКОВЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ Добігло завершення двотижневе короткострокове навчання для дорослого населення за частковою професійною кваліфікацією "Підготовка торгових залів до обслуговування відвідувачів в закладах ресторанного господарства" з професії "Офіціант". Таке навчання є затребуваною послугою на сьогоднішній день, враховуючи терміни та гнучкість підходів при складанні програм навчання. Адже при цьому враховуються всі побажання, бачення, потреби з боку роботодавців. Щиро вдячні за співпрацю провідному роботодавцю готельно-ресторанного комплексу "Жайворонок" за надання…

ПІЦЕРІЙНА ІМПРОВІЗАЦІЯ

  ПІЦЕРІЙНА ІМПРОВІЗАЦІЯ Сьогодні пройшов захопливий урок виробничого навчання у групі №32 з професії кухар, присвячений мистецтву приготування безопарного дріжджового тіста для двох видів піци кальцоне та піци з різними начинками. Цей урок був яскравим поєднанням традиційної італійської кухні та сучасних кулінарних технік. Учні вивчили рецепт та техніку приготування безопари, робити тісто еластичним та м'яким, додавати необхідну кількість борошна та рідини, щоб досягти ідеального балансу. Робота з тістом вимагає точності…

ШОКОЛАДНИЙ ФОНДАН

  ШОКОЛАДНИЙ ФОНДАН Шоколадний фондан – класичний французький десерт, назва якого перекладається, як «шоколад, що тане». Це повітряний бісквіт з рідкою шоколадною начинкою. На перший погляд може здатися, що цей десерт приготувати дуже складно, але це зовсім не так. На уроці виробничого навчання учні групи №33 з професії «Пекар, кондитер» вчилися готувати фондан. Вони практично відпрацьовували трудові прийоми приготування тіста, закріплюючи теоретичні знання з розрахунку сировини, організації робочого місця, з…

АМЕРИКА: ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РЕГІОНУ

  АМЕРИКА: ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РЕГІОНУ Коли в 1492 р. кораблі … (Христофора Колумба) досягли Багамських островів, мандрівник і не підозрював про масштаби та значення свого відкриття. Натомість європейці, що прийшли слідом за Колумбом, швидко побачили казкові можливості Нового Світу, і пройшло зовсім небагато часу, як тисячі представників Старого Світу, покинувши будинки, сім’ї та свої заняття, почали переселятися до незнаних земель. Через п’ять століть можна оцінити результат діяльності переселенців і їх…

ШТУРМУЄМО ВИСОТИ КУЛІНАРНОГО МИСТЕЦТВА

  ШТУРМУЄМО ВИСОТИ   КУЛІНАРНОГО   МИСТЕЦТВА          Щоб іти нога в ногу з часом, здобувачам освіти   з професії «Кухар» доводиться щодня багато працювати – здобувати нові знання та вміння кулінарного мистецтва.           На уроці виробничого навчання вони дізнались секрети приготування страв з яєць, визначали свіжість яєць, готували різними способами: яйця варені рідко, у мішечок, твердо, яйце пашот, мариновані яйця. При презентації кожен виявив свою фантазію, індивідуальні здібності. Майстер в/н:   Устина…

Відкриті торги з особливостями Електрична енергія

Відкриті торги з особливостями Електрична енергія (код ДК 021:2015: 09310000-5 – Електрична енергія)   Обґрунтування технічнихтаякісниххарактеристик предметазакупівлі, розміру бюджетного призначення,очікуваної вартостіпредметазакупівлі (відповіднодо ПостановиКабінету Міністрів України від11.10.2016 №710 «Про ефективне використання бюджетнихкоштів» (зі змінами)) Замовник КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР                             Місце знаходження замовника Україна, 90202, Закарпатська область, м. Берегове, вул. Мукачівська,39 Категорія замовника юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади Найменування предмета закупівлі із зазначенням коду Єдиного закупівельного словника…

ПЕЧЕВО «РІЗДВЯНЕ БРЯСКАЛЬЦЕ»

  ПЕЧЕВО «РІЗДВЯНЕ БРЯСКАЛЬЦЕ» Сьогодні здобувачі освіти другого курсу групи 23-А з професїі « Пекар, кондитер» продовжують працювати у лабораторії ліцею, готуючи пісочне тісто. Пісочне тісто – найбільш популярний вид тіста для домашньої випічки, що відрізняється ніжністю та розсипчастістю. Замішується тісто на борошні, жирі та рідині. Жира (вершкове масло і маргарин) у тісті багато, оскільки він забезпечує крихкість та розсипчастість випічки. Здобувачі освіти випікали печево з карамеллю, а по завершенню…

«ЗА НАШУ СВОБОДУ»

  «ЗА НАШУ СВОБОДУ» 30 листопада 2023 року у місті Києві Українським державним центром позашкільної освіти були підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» - до Дня захисника України. Цьогоріч на конкурс подано 1535 робіт з 22 регіонів України. За вірш «Наші герої» у номінації «Поезія» (вірші), присвячені значущим подіям захисту України дипломом за ІІІ місце нагороджена учениця КЗ «Берегівський ПЛСП» ЗОР Закарпатської області Стрельбіцька…

НЕБАЙДУЖІ ДО ВЕЛИЧНОГО СЛОВА ШЕВЧЕНКА

  НЕБАЙДУЖІ ДО ВЕЛИЧНОГО СЛОВА ШЕВЧЕНКА           Щорічно з усіх куточків Закарпаття поспішають в Ужгород небайдужі до величного слова Шевченка. Це гарна можливість для здобувачів освіти долучитися до свого минулого, культурних надбань, досвіду, набутого попередніми поколіннями, і, звичайно, ще раз звернутися до художнього світу Тараса Шевченка.           Цей конкурс користується високою популярністю, відзначається активністю серед учнів.           9 грудня 2023 року учениця III курсу КЗ "Берегівський професійний ліцей сфери послуг"…

Вітражне печиво

Сьогодні на уроці виробничого навчання вивчали приготування пісочного тіста та виробів з нього. Печиво вітражне від другокурсників.    

ОФІЦІАНТИ НА ВИРОБНИЧІЙ ПРАКТИЦІ

  ОФІЦІАНТИ НА ВИРОБНИЧІЙ ПРАКТИЦІ Здобувачі освіти групи №1 з професії «Офіціант, бармен» з 08 грудня 2023 року приступили до наступного етапу дуальної форми навчання - виробничої практики. Вони вже вивчили теоретичну і практичну частину своєї професії, і тепер, ці знання вдосконалюють на виробничій практиці, у ресторанних господарствах. Проявляючи професійну творчість, підготовлюють торгівельні і банкетні зали, сервірують столи, обслуговують відвідувачів у кафе, ресторані. Адже кожен офіціант має здолати усі сходинки…