VT Animal - шаблон joomla Видео

ІЗ ВИДІВ ОЗДОБЛЕНЬ

  ІЗ ВИДІВ ОЗДОБЛЕНЬ     Для оздоблення поверхні й бокової сторони тістечок і тортів широко використовують крихти та посипки. Вони бувають бісквітні, які готуються з обрізків бісквітного капсуля; пісочні – з випеченого пісочного напівфабрикату та посипок з горіхів, шоколаду та цукрових посипок – нонпарель. Спосіб нанесення може бути суцільно, рядками, фігурно та за допомогою трафаретів імітуючи орнаменти, фігури тварин та емблеми.    В минулому столітті у Франції ремісник не міг…

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ ТА МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

  ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ ТА МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ   30 жовтня 2019 року у нашому закладі освіти проведено інструктивно-методичну нараду викладачів та майстрів виробничого навчання. В.о. заст. директора з НВР Мельничук Д.М. ознайомила присутніх із першочерговими завданнями, які відбуватимуться на початку листопада у ліцеї. Також, обговорено результати проведення І етапу Всеукраїнських олімпіад на рівні нашого закладу освіти та визначено учасників ІІ міського етапу. Директор ліцею Тороній В.Е. зазначив, що в…

ВЧИМОСЯ ГОТУВАТИ ГАРЯЧІ НАПОЇ

            ВЧИМОСЯ ГОТУВАТИ ГАРЯЧІ НАПОЇ      Гарячі напитки – прекрасний привід зібратися у затишному домі, запросити друзів і рідних, щоб провести душевні теплі розмови.  Коли на вулиці холодно та похмуро і морозний вітер дмухає в обличчя. Саме тоді і хочеться зігрітися чашкою гарячого чаю, або ароматної кави , що повертає нас до ритму дня.              Ароматна щойно зварена кава здатна зарядити бадьорістю на цілий день, зігріти в негоду…

«РОКАМ ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ»

  «РОКАМ ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ»      28 жовтня вся країна відзначає День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.  В рамках відзначення 75-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників в   закладі освіти на уроці історії в групі №12 з професії «Кухар» проведений урок- реквієм на тему: «Тих…

ДОРОГАМИ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ

  ДОРОГАМИ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ    28 жовтня в Україні щорічно відзначається день визволення нашої країни від фашистських загарбників. Це незабутній день, коли з нашої землі були остаточно вигнані війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни.  З нагоди цієї дати в бібліотеці нашого ліцею відбувся перегляд матеріалів виставки-вшанування «Дорогами визволення України». Представлені документи розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій. Учні…

РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ

  РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ     В групі №13 «Пекар, кондитер» відбувся урок на тему: Розв’язування задач на застосування законів Ньютона. Метою цього уроку було формування навичок розв’язування задач, розвиток логічного та алгоритмічного мислення. Також викладач працював над виховуванням культури наукового мовлення та оформленням розрахункових задач. Адже уміння розв’язувати задачі в загальному вигляді є дуже важливим з багатьох причин. Одна з них: сам процес розв’язування у загальному вигляді наочно демонструє сутність та…

КОЖНА ЛЮДИНА ЛЮБИТЬ СОЛОДОЩІ

  КОЖНА ЛЮДИНА ЛЮБИТЬ СОЛОДОЩІ      Десерт – це заключний етап прийому їжі, після основних блюд(супів, та других страв). Часто солодощі асоціюють з шкідливим харчуванням. Та це не зовсім так. Адже, є і такі десерти, для приготування яких використовують різні фрукти і ягоди.    Учні групи №33 «Пекар, кондитер» продовжують вивчати тему «Приготування гарячих десертів», де вони випікають такі корисні десерти, як суфле, печені яблука з сирною начинкою, тістечка…

«ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО: ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ»

                 «ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО: ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ»    25.10.2019р. з учнями 1 курсу за професією «Кухар» та «Пекар, кондитер» проведено просвітницький захід на тему: « Домашнє насильство: запобігання та протидія».      Увагу молоді закцентовано на запровадженні нових механізмів захисту дітей та жінок від домашнього насильства, вказано на види домашнього насильства, сучасні його прояви, на осіб, які несуть відповідальність за домашнє насильство, та на дії, які потрібно виконувати у разі домашнього насильства.…

НАСИЧЕНИЙ СПОРТИВНИЙ ТИЖДЕНЬ НАШОГО ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

  НАСИЧЕНИЙ СПОРТИВНИЙ ТИЖДЕНЬ НАШОГО ЗАКЛАДУ ОСВІТИ   На протязі цього тижня шість команд нашого ліцею охоче взяли участь у змаганнях з міні-футболу, адже це була чудова можливість проявити себе, завоювати звання переможця і відстояти честь своєї групи. Всі команди запам’яталися цікавою напруженою боротьбою у кожному зіграному поєдинку. В напруженому фінальному матчі юні спортсмени показали відмінну майстерність, фізичну готовність та волю до перемоги. Першість виборола команда групи № 32 з…

ВИВЧАЄМО НОВУ ТЕМУ

  ВИВЧАЄМО НОВУ ТЕМУ   На уроках виробничого навчання ми впевнено рухаємось вперед і підійшли до вивчення нової теми: «Приготування напівфабрикатів з м’яса та сільськогосподарської птиці». М’ясо - цінний харчовий продукт,який займає ключове місце в нашому харчуванні. На першому курсі учні вже вивчили хімічний склад , харчову цінність та класифікацію м’яса і сільськогосподарської птиці. Наразі вивчаємо способи приготування напівфабрикатів з м’яса залежно від виду: за розміром; за способом приготування; за…

ХЛІБ-ВСЬОМУ ГОЛОВА

  ХЛІБ-ВСЬОМУ ГОЛОВА   Під плином часу проходять осінні теплі дні, а учні групи 13 з професії «Пекар, кондитер» продовжують своє навчання у ліцеї. Уроки виробничого навчання для них проходять цікаво, адже, у кінці кожного уроку виробничого навчання вони отримують гарний результат плідної праці - чудову випічку. Вивчаючи приготування дріжджового тіста двома способами опарним та безопарним, учні випікали духмяний хліб, а він - це основа основ у щоденному споживанні людини.…

ПІДГОТОВКА ДО ЗНО - ОСОБЛИВА АТМОСФЕРА ЗМАГАННЯ РОЗУМУ ТА ТВОРЧИХ ПОЧИНАНЬ

  ПІДГОТОВКА ДО ЗНО - ОСОБЛИВА АТМОСФЕРА ЗМАГАННЯ РОЗУМУ ТА ТВОРЧИХ ПОЧИНАНЬ   Українська мова і література, як відомо, є обов'язковим предметом для складання ЗНО, тому вкрай важливо докласти максимальних зусиль для досягнення омріяних висот. З початком нового навчального року викладачі-філологи нашого ліцею зосереджено працюють над підготовкою учнів до ЗНО на різних етапах уроку: при подачі нового матеріалу, під час актуалізації опорних знань, на етапі закріплення нового матеріалу, під час…