VT Animal - шаблон joomla Видео

ВИВЧАЄМО НОВУ ТЕМУ

  ВИВЧАЄМО НОВУ ТЕМУ   На уроках виробничого навчання ми впевнено рухаємось вперед і підійшли до вивчення нової теми: «Приготування напівфабрикатів з м’яса та сільськогосподарської птиці». М’ясо - цінний харчовий продукт,який займає ключове місце в нашому харчуванні. На першому курсі учні вже вивчили хімічний склад , харчову цінність та класифікацію м’яса і сільськогосподарської птиці. Наразі вивчаємо способи приготування напівфабрикатів з м’яса залежно від виду: за розміром; за способом приготування; за…

ХЛІБ-ВСЬОМУ ГОЛОВА

  ХЛІБ-ВСЬОМУ ГОЛОВА   Під плином часу проходять осінні теплі дні, а учні групи 13 з професії «Пекар, кондитер» продовжують своє навчання у ліцеї. Уроки виробничого навчання для них проходять цікаво, адже, у кінці кожного уроку виробничого навчання вони отримують гарний результат плідної праці - чудову випічку. Вивчаючи приготування дріжджового тіста двома способами опарним та безопарним, учні випікали духмяний хліб, а він - це основа основ у щоденному споживанні людини.…

ПІДГОТОВКА ДО ЗНО - ОСОБЛИВА АТМОСФЕРА ЗМАГАННЯ РОЗУМУ ТА ТВОРЧИХ ПОЧИНАНЬ

  ПІДГОТОВКА ДО ЗНО - ОСОБЛИВА АТМОСФЕРА ЗМАГАННЯ РОЗУМУ ТА ТВОРЧИХ ПОЧИНАНЬ   Українська мова і література, як відомо, є обов'язковим предметом для складання ЗНО, тому вкрай важливо докласти максимальних зусиль для досягнення омріяних висот. З початком нового навчального року викладачі-філологи нашого ліцею зосереджено працюють над підготовкою учнів до ЗНО на різних етапах уроку: при подачі нового матеріалу, під час актуалізації опорних знань, на етапі закріплення нового матеріалу, під час…

ОСНОВИ ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ОСВІТИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

     ОСНОВИ ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ОСВІТИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 23 жовтня в Ужгороді у малій залі Закарпатської облдержадміністрації відбувся тренінг: « Основи проектного менеджменту для представників освіти Закарпатської області». Методист нашого закладу освіти взяла участь у роботі цього тренінгу. З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся директор Закарпатського ВП ЦРМС Іван Дем’янчук, який коротко розповів про роботу центру розвитку місцевого самоврядування. Продовжив роботу тренінгу радник з питань регіонального розвитку…

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ

  ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ   24 жовтня на засіданні стипендіальної комісії Берегівського професійного ліцею сфери послуг розглянули призначення академічних та соціальних стипендій для учнівперших курсів. Насамперед прослухали інформацію бухгалтера закладу освіти Беца А.А. щодо розміру стипендіального фонду, який затверджений у сумі 133, 00 тис. гривень. В.о. заст. директора з НВР Мельничук Д.М. наголосила, що в ліцеї на даний період серед учнів перших курсів навчається одна учениця з числа дітей-сиріт…

І ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ УЧНІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ГЕОГРАФІЇ

  І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ УЧНІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ГЕОГРАФІЇ Відповідно листа Міністерства освіта і науки України «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2019/2020 навчальному році» 23 жовтня у нашому закладі освіти відбувся І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, де кращі представники учнівської молоді виборювали звання найсильнішого. Ліцеїсти виконували теоретичні та практичні завдання на яких мали змогу підтвердити свої знання, ерудицію, відкрити приховані можливості та творчий…

ТУРНІР З МІНІ ФУТБОЛУ

  ТУРНІР З МІНІ ФУТБОЛУ      У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг триває турнір з міні футболу. За перемогу змагаються шість команд ліцею. У ході змагань у юних футболістів відзначається співпереживання та колективна гра, яка переповнена емоціями. Найцікавіше було спостерігати за запеклою грою команди групи №32 з командою групи №12. Вже проведено п’ять матчів: неймовірно цікавих й багатих на події та несподіванки. Підсумкові результати турніру будуть відомі згодом. В.о.керівника…

ЗБОРИ ДЛЯ БАТЬКІВ УЧНІВ ПЕРШОГО КУРСУ

  ЗБОРИ  ДЛЯ БАТЬКІВ УЧНІВ ПЕРШОГО КУРСУ   22 жовтня 2019 року відбулися батьківські збори для батьків учнів перших курсів. На порядку денному  - актуальні питання  організації навчально-виховного процесу в ліцеї. Із вступним словом до батьків звернувся директор Тороній В.Е., який зазначив, що головним завданням педагогічного колективу ліцею є допомога учням призвичаїтися до вимог, порядків та оточення у новому для них закладі освіти.     Про організацію навчально-виробничого процесу  та правил…

ПОЕТАПНА КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ У ГРУПІ 31

  ПОЕТАПНА КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ У ГРУПІ 31   Одним з основних чинників поліпшення якості навчання є виконання кваліфікаційної пробної роботи та іспиту.  Складання іспиту є своєрідним підсумком навчання, і в той же час, продовженням навчально-виховного процесу. В сучасних умовах в закладах освіти відбувається пошук прогресивних форм реалізації професійно-технічної освіти, які пов’язані з внесенням регіонального компоненту у навчальні плани і програми підготовки кваліфікованих робітників. Важливо відзначити, що значно підвищилися вимоги роботодавців до обсягу та рівня знань,…

ВЧИМОСЬ ГОТУВАТИ РИБНІ СТРАВИ

  ВЧИМОСЬ ГОТУВАТИ РИБНІ СТРАВИ   В сучасній кухні риба займає значне місце. Оскільки вона ціниться не тільки за свої смакові якості, а і високим вмістом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин. Хімічний склад не постійний: чим більше в рибі мяса і ікри, тим вища її харчова цінність. Також рибні страви відіграють особливу роль в дієтичному харчуванні. Вивчаючи тему «Кулінарна обробка риби» учні групи №12 з професії « Кухар» навчились не тільки…

ДЕСЕРТНА НАСОЛОДА

  ДЕСЕРТНА НАСОЛОДА Другий місяць осені — період, коли доступно багато самих різних фруктів та ягід: яблук, груш, винограду, ягід, кавунів та динь, персиків, нектаринів. Хто полюбляє солодощі, то зараз найбільш слушний час для того, щоб готувати смачні десерти з фруктами та ягодами. Десерти - це мистецтво, яке потребує знань,вмілих рук,фантазії. На уроках виробничого навчання учні групи №33 з професії «Пекар, кондитер» готували десерти різних видів, готували їх з фруктів,…

УМІЙМО БУТИ ВДЯЧНИМИ

  УМІЙМО БУТИ ВДЯЧНИМИ   18 жовтня у групі №32 з професії "Кухар" відбулась виховна година на тему: " Уміймо бути вдячними", мета якої спонукати в учнів бажання висловлювати вдячність, підкреслити роль і значення толерантного, дружнього, культурного спілкування в житті людей; розвивати духовну культуру учнів.           В ході заняття обговорювали значення вдячності у житті людини, зокрема була застосована вправа "Лист подяки", де учні описували хороші речі, які є навколо нас…