VT Animal - шаблон joomla Видео

ПЕРША ДУХМЯНА ВИПІЧКА

  ПЕРША ДУХМЯНА ВИПІЧКА   Непомітно пролетів місяць теоритичних уроків для учнів гр 13 з професії «Пекар,кондитер». Нарешті вони почали вивчати професію на уроках виробничого навчання, які проводяться за робочими навчальними програмами, що розроблені за стандартами професійної(професійно-технічної) освіти на модульно-компетентнісній основі. На першому уроці виробничого навчання учні ознайомилися з лабораторією та правилами техніки безпеки. Другий урок -  для них пройшов набагато цікавіше, адже вони замішували дріжджове тісто опарним способом. Для…

КРАЩЕ РАЗ ПОБАЧИТЬ, ЯК ТРИЧІ ПОЧУТЬ

  КРАЩЕ РАЗ ПОБАЧИТЬ, ЯК ТРИЧІ ПОЧУТЬ   Запровадження та використання ІКТ у навчально-виховний процес – це не данина моді, а необхідність сьогодення. Використання новітніх технологій дає можливість викладачу більш точно та в повній мірі донести до учня інформацію, яку він повинен запам’ятати. Як говорить народне прислів’я «Краще раз побачить, як тричі почуть». Тому, на уроках з предмету «Технологія приготування їжі» учні на всіх етапах уроку використовують інтерактивна дошка. Для…

ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ЕЛЕМЕНТИ ОЗДОБЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

                                         ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ЕЛЕМЕНТИ ОЗДОБЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ          Помади використовуються для глазурування тістечок, тортів, кексів і ромових баб. Шоколадну помаду одержують шляхом варіння сиропу з додаванням какао порошку. Напевно ви дуже здивуєтеся, почувши, що какао-боби – це фрукти! І цей фрукт є найбільш корисним для людини. Какао-боби почали використовувати ще за часів ацтеків, які вірили, що ці чудо плоди є джерелом мудрості, енергії та слугують джерелом вітамінів.          Так під…

ОЛІМПІАДА З АСТРОНОМІЇ

  ОЛІМПІАДА З АСТРОНОМІЇ   В Берегівському професійному ліцеї сфери послуг було проведено I етап олімпіади з астрономії, в якій брали участь учні III курсів групах №32 та №33.      Астрономія – наука,що вивчає рух, будову і розвиток небесних тіл та їх систем. Нагромаджені нею знання застосовуються для практичних потреб людства.      Астрономія – щаслива наука: вона, за висловом французького вченого Араго, не потребує прикрас. Досягнення її настільки захоплюючі, що…

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ

  ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ   У середу 16 жовтня у нашому закладі освіти відбулося чергове засідання інструктивно-методичної наради викладачів. На порядку денному розглядались наступні питання: про підготовку та подачу матеріалів до інформаційно-методичного збірника «Вісник»; про ведення журналів теоретичного навчання, про організацію проведення у ліцеї санітарних днів, про організацію роботи з обдарованими учнями, тощо. Також, на нараді розглянуто листи Департаменту освіти і науки Про проведення Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та…

ТВОРЧИЙ КОНКУРС «БЕЗПЕЧНА КРАЇНА»

  ТВОРЧИЙ КОНКУРС «БЕЗПЕЧНА КРАЇНА»   В Україні триває конкурс учнівських фото та відеоробіт «Безпечна країна», якийспрямований на запобігання проявам усіх видів насильства і травматизму у закладах освіти; привернення уваги молоді та педагогічних працівників до проблематики насильства і травматизму та профілактики цих явищ; широкого інформування громадськості про проблему та методи запобігання усім видам насильства і травматизму, в тому числі, булінгу, смертності та інвалідності внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Конкурс проходитиме за двома…

ГОТУЄМО ДЕСЕРТИ ІЗ ФРУКТІВ, ЯГІД, ЦИТРУСОВИХ

  ГОТУЄМО ДЕСЕРТИ ІЗ ФРУКТІВ, ЯГІД  ТА ЦИТРУСОВИХ   Фрукти і ягоди – це найкращий компонент будь-якого десерту. Вони смачні і надзвичайно корисні. А, якщо фрукти гарно нарізати, ще й красиво оформити, то попит на "смачненьке" за столом буде ще більший.     Як гарно нарізати та подавати фрукти та ягоди, щоб гості були в захваті, і вивчали учні групи №32 з професії «Кухар» на уроці виробничого навчання. Вони працювали…

ТВОЄ ЖИТТЯ – ТВІЙ ВИБІР

  ТВОЄ ЖИТТЯ – ТВІЙ ВИБІР   11.10.2019 року з учнями другого курсуза професією « Кухар » проведено тренінг на тему: «Здоров’я та здоровий спосіб життя». Разом виділили основний фактор, який впливає на здоров’я – спосіб життя. Насамперед, серйозною проблемою для здоров’я підлітка є вживання алкогольних напоїв, шкідливий вплив алкоголю на організм молодої людини, залежність, яку спричиняє його вживання. Визначено причини, які спонукають молодь до вживання алкоголю, шляхи усунення причин,…

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ БЕРЕГІВСЬКОГО ОБ’ЄДНАНОГО МІСЬКОГО ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРІАТУ

     ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ БЕРЕГІВСЬКОГО ОБ’ЄДНАНОГО МІСЬКОГО ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРІАТУ   11 жовтня 2019 року, згідно плану заходів "Тижня Захисту Вітчизни", наш заклад освіти відвідали представники Берегівського ОМВК. Під час зустрічі військовослужбовці надавали інформацію учням випускних груп ліцею, щодо умов проходження військової служби за контрактом та порядок поступлення у вищі військові навчальні заклади України. Під час бесіди капітан Михайлишин С.В. продемонстрував учбовий фільм про порядок проходження навчання у військових вищих…

ОЛІМПІАДА З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

  ОЛІМПІАДА З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ   8 жовтня 2019 року у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг для учнів проведено олімпіаду з предмета «Українська мова та література». В олімпіаді брали участь 12 учнів з різних груп. Здобувачам професійної освіти були надані завдання з української мови та літератури різного типу. Серед них: твір-роздум, твір-мініатюра, переробити речення, визначити значення термінів. Призові місця на олімпіаді розділились наступним чином: І курс І місце- Агій Олександра…

ЗА ЧЕСТЬ І СЛАВУ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

  ЗА ЧЕСТЬ І СЛАВУ РІДНОЇ ЗЕМЛІ     14 жовтня знаменується трьома святами – Днем захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Ці свята увібрали в себе багаті та славні традиції, уособлюючи мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.  З метою вшанування пам’яті воїнів –земляків загиблих в зоні АТО в бібліотеці нашого ліцею представлена фотовиставка «За честь і славу рідної землі».…

ОЗДОБЛЕННЯ ТОРТІВ

  ОЗДОБЛЕННЯ ТОРТІВ   Тістечка та торти – висококалорійні кондитерські вироби з приємними смаками і ароматами, привабливими на зовнішній вигляд.    Учні групи №33 «Пекар, кондитер» продовжують вивчати тему «Правила та послідовність оздоблення борошняних кондитерських виробів оздоблювальними напівфабрикатів». Адже, зовнішній вигляд кондитерських виробів має велике значення. Красиві вироби викликають естетичну насолоду, апетит і прикрашають будь- який святковий стіл. З оздоблювальних напівфабрикатів роблять різноманітні декоративні прикраси, користуючись для цього спеціальними прийомами…