VT Animal - шаблон joomla Видео

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ПЕДАГОГІВ

  ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ПЕДАГОГІВ         В рамках роботи Школи молодого педагога сьогодні практичним психологом закладу освіти проведено діагностичне тестування педагогів ліцею: «Який ваш характер?». Після підведення підсумків опитування, головною порадою дня став девіз: «Виявляй наполегливість у досягненні своїх задумів!».         Учасники заходу мали можливість проаналізувати свій теперішній стан: що саме наповнює кожного у житті, скільки сили кожному дає його сім’я і скільки сил забирає.          Саме для молодих педагогів проведено…

ЗАГАДКОВІ СМАКИ НА УРОЦІ ЗАКУСОК ІЗ М'ЯСА, ПТИЦІ, СУБПРОДУКТІВ І РИБИ

  ЗАГАДКОВІ СМАКИ НА УРОЦІ З ПРИГОТУВАННЯ ЗАКУСОК ІЗ М'ЯСА, ПТИЦІ, СУБПРОДУКТІВ І РИБИ Сьогодні у групі 32 з професії "Кухар" пройшов урок виробничого навчання, на якому вчилися готувати закуски з м'яса, птиці, субпродуктів та риби. Під час навчання здобувачі освіти удосконалювали техніку обробки різних видів продуктів та експериментували зі смаковими поєднаннями. Було цікаво спостерігати за кулінарною творчістю майбутніх кухарів, тому що кожен демонстрував індивідуальний підхід до приготування  та презентації власної страви. Кожна…

ШКОЛА МОЛОДОГО ПЕДАГОГА

  ШКОЛА МОЛОДОГО ПЕДАГОГА У нашому закладі освіти робота з молодими педагогами починається вже під час першої зустрічі з колективом та адміністрацією ліцею: інформація про ліцей, традиції колективу, Статут та Правила внутрішнього розпорядку тощо. З молодими педагогами на початку вересня проведено анкетування та з'ясовано теоретичні і практичні знання, нахили, бажання, інтереси кожного. Новопризначені спеціалісти здебільшого мають непогану фахову підготовку, але їм бракує знань і досвіду в питаннях методичної підготовки, діяльності…

НАВЧАЛЬНЕ ТРЕНУВАННЯ

  НАВЧАЛЬНЕ ТРЕНУВАННЯ З метою навчання правилам пожежної безпеки та діям на випадок пожежі 09 листопада 2023 року в ліцеї працівниками 12 державної пожежно-рятувальної частини м. Берегове проведено навчальне тренування та роз’яснювальну бесіду із колективом Комунального закладу «КЗ Берегівський професійний ліцей сфери послуг» Закарпатської обласної ради. Під час навчання Степан Ярема розповів про правила поводження при виникненні пожежі, максимальний час та вимоги до правильної евакуації людей з приміщень. Повідомив про загальний стан…

БУДНІ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ПЕКАРІВ

  БУДНІ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ПЕКАРІВ Непомітно пролетів місяць виробничого навчання в лабораторії для першокурсників групи №13 з професії «Пекар, кондитер». Але, за цей період здобувачі освіти навчилися випікати хліб і хлібобулочні вироби, а саме, підготовка сировини до виробництва, приготування опарного тіста, способи приготування тіста із пшеничного борошна, способи приготування тіста із житньо-пшеничного борошна. А на цьому уроці виробничого навчання вони продовжили вивчати тему «Поділ тіста на шматки вручну» та,…

СЕРВІРУВАННЯ СТОЛІВ

  СЕРВІРУВАННЯ СТОЛІВ                  Здобувачі освіти групи № 1 з професії «Офіціант, бармен» вивчають тему: «Сервірування столів» та набувають практичних навиків на уроках виробничого навчання у лабораторії «Організації обслуговування». Виконавча (банкетна) сервіровка – це сервіровка, яку проводять згідно меню попереднього замовлення. При такому сервіруванні стола не повинно бути зайвих предметів. Всі предмети повинні строго відповідати меню.                     Сервіровку столу виконують в процесі підготовки залу до обслуговування. Залежно від виду…

Захоплюючий майстер клас для малечі

Традиційно в кінці тижня у нас в закладі в рамках роботи "Центру кар'єри" проводяться пізнавальні, захоплюючі, розвиваючі воркшопи з пізнання професій громадського харчування Сьогодні знайомились зі "смачними" професіями малюки з ЗДО Малятко. Атмосферу в лабораторіях створювали для малечі креативні третьокурсники, майстри в/н Неля Мелешинська, Світлана Терлецька, а передала її Юліанна Павлище.  

ЦІКАВА НАРІЗКА З ОВОЧІВ

  ЦІКАВА НАРІЗКА З ОВОЧІВ          На черговому уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №12 з професії "Кухар" нарізали овочі складною формою нарізки, виготовляли елементи для оформлення страв та складали композиції з них. Вони зрозуміли, що естетичне оформлення страви має велике значення при її подачі. Адже, види нарізок прикрашають стіл та підкреслюють урочистість будь-якої події. Майстер в/н: Устина ДЕЯК  

ГОТУЄМО КРЕМИ…

  ГОТУЄМО КРЕМИ… Креми є невідємною частиною багатьох кондитерських виробів, і тому, блискуча майстерність виробництва кремів є необхідним елементом кондитерського мистецтва кожного майстра. У кондитерському виробництві використовуються різні види кремів: масляні, білкові, вершково-сметанні, заварні (ароматизовані), а також, крем на вершковковому маргарині й арахісовий. Підсумком уроку виробничого навчання у групі №23 з професії «Пекар, кондитер» стала цікава презентація учнями оздоблень з кремів, виготовлених власноруч. Майстер виробничого навчання: Олена ПЕТРИЧКО  

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НАСИЛЬСТВОМ І БУЛІНГОМ

  МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НАСИЛЬСТВОМ І БУЛІНГОМ В перший четвер листопада відзначають Міжнародний день боротьби з насильством і булінгом. У групі першого курсу проведено годину психолога на тему: «Не допустимо цькування. Скажемо булінгу – НІ»         Цей день є важливим нагадуванням про те, що будь-яка форма насильства в закладі освіти порушує права учнів на освіту, здоров’я та благополуччя.          Психолог ліцею узагальнила та систематизувала знання учасників освітнього процесу…

Десерти під осінній настрій...

  Сьогодні осіннє розмаїття на уроці виробничого навчання у кондитерів, не тільки в кольорах веселки, а й в смаках. Десерти під осінній настрій! З кислинкою та мінімум цукру.  

ПІДГОТОВКА ТОРГІВЕЛЬНОГО ЗАЛУ ДО ОБСЛУГОВУВАННЯ

  ПІДГОТОВКА ТОРГІВЕЛЬНОГО ЗАЛУ ДО ОБСЛУГОВУВАННЯ           Торговельні приміщення до обслуговування підготовляють щодня. Їх ретельно прибирають, розставляють меблі, одержують посуд, столові набори, білизну і сервірують столи. Етапи підготовки торгівельного залу до обслуговування споживачів вивчали майбутні офіціанти на сьогоднішньому уроці виробничого навчання. Здобувачі освіти демонстрували непогані вміння та навички у підготовці торгового залу, адже, вони вже встигли отримати їх у закладах громадського харчування, де проходили виробничу практику в умовах виробництва. Кожен…