VT Animal - шаблон joomla Видео

ТРЕНІНГ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

  ТРЕНІНГ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ Наші здобувачі освіти продовжують навчатись і вдосконалюватись з медіаграмотності, адже, сьогодення цього потребує. Працівниками Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Ф. Потушняка проведено тренінг "Практична медіаграмотність: інформаційна гігієна під час війни". У ході тренінгу кожен на власному досвіді опанував спотворення інформації від першого джерела, трансформування цієї інформації крізь призму сприйняття і передавання її загалу. Важливим етапом тренінгу стало завдання, на якому здобувачі освіти зрозуміли, що будь-яку…

РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ – 2023

  РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ – 2023 День української писемності та мови відзначається сьогодні, 27 жовтня. Традиційно у день свята відбувся Всеукраїнський Радіодиктант національної єдності-2023. Разом з усією Україною до мовного флешмобу доєдналися і наші учні та педагогічні працівники закладу освіти. Популярність Радіодиктанту національної єдності щороку зростає. І найголовніше в ньому – це не перевірка знань чи висока оцінка. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче,…

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ

  ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ 24 жовтня на засіданні стипендіальної комісії КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР розглянуто питання по призначенню академічних та соціальних стипендій для здобувачів освіти перших курсів. Насамперед прослухали інформацію бухгалтера закладу освіти Анжеліки Беца про розмір стипендіального фонду на жовтень місяць та розміри академічних і соціальних стипендій учнів. Далі в. о. заст. директора з НВР Валентина Бритвак  проінформувала про учнів з числа дітей-сиріт та дітей,…

КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

  КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ            Учні першого курсу групи №12 з професії «Кухар» зробили перший крок до професійної майстерності, працюючи в кухні-лабораторії.             На уроці виробничого навчання з теми «Обробка овочів, форми нарізки, підготовка їх до фарширування» першачки уважно слухали пояснення майстра в/н, з цікавістю спостерігали за рухами її рук та способами нарізки овочів.  В процесі роботи виявилось, що таким звичним інвентарем, як кухонний ніж та обробна дошка, не…

ВІТАЄМО!

  ВІТАЄМО! Неймовірна гордість за нашу команду, яка отримала І місце в І турі обласного конкурсу «Молодіжний Едельвейс» з популяризації української літератури та україномовних видань. Пишаємося!  

ОНЛАЙН КУРС «ЕКСПРЕС - МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ»

  ОНЛАЙН КУРС «ЕКСПРЕС - МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ» Онлайн-курс має на меті навчити підлітків ключових навичок інфомедійної грамотності та цифрової безпеки. Він складається із семи коротких відеоуроків, у яких розкривають теми впливу споживання інформації на ухвалення рішень, різниці інформації і пропаганди, фейків, впливу соцмереж, лідерів думок, потенційних цифрових загроз. Після кожного уроку пропонується короткий проміжний тест і підсумковий тест після проходження курсу, який є безкоштовним. Наші здобувачі освіти пройшли курс…

ВРУЧЕННЯ ПОДЯК У МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КУХАРІВ ТА КУЛІНАРІВ

  ВРУЧЕННЯ ПОДЯК У МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КУХАРІВ ТА КУЛІНАРІВ Міжнародний день кухарів та кулінарів, який відзначають щороку 20 жовтня, – досить молоде свято. Його започаткували в 2004 році з ініціативи асоціації, яка підтримує кулінарні співтовариства з різних країн. І саме сьогодні, проведено вручення подяк команді КЗ "Берегівський професійний ліцей сфери послуг" ЗОР, яка гідно презентувала наш заклад освіти на ХІ Міжнародному конкурсі Відкритого вогню Карпатського регіону ім. Югаса Йожефа в…

ДЕНЬ КУХАРЯ І КУЛІНАРА!

  ДЕНЬ КУХАРЯ І КУЛІНАРА!      Щороку 20 жовтня кухарі усього світу відзначають професійне свято -Міжнародний день кухаря та кулінара.        У цей день бібліотекар нашого закладу освіти приєднується до привітань на адресу всіх кулінарів і вітає наших майбутніх кухарів – здобувачів освіти I-IIIкурсів та педагогічних працівників з їх професійним святом. А про те, які різноманітні рецепти страв існують, як можна прикрасити святкові страви тощо, Ви можете дізнатися з книг,…

ГАРБУЗОВИЙ ХЛІБ

  ГАРБУЗОВИЙ ХЛІБ Ароматний домашній хліб завжди був, є і буде окрасою кожного столу. На уроці виробничого навчання група № 13 з професії «Пекар, кондитер» продовжували вивчати тему уроку «Способи приготування тіста з пшеничного борошна», де експерементували випікання хлібу з додаванням гарбузового пюре. Ніщо так не асоціюється з осінню, як стиглий помаранчевий гарбуз! Гарбуз сам по собі дуже корисний, а випічка з ним виходить така ароматна, смачна, солодкувата, яскрава-ніби зігріває.…

ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ЕЛЕМЕНТИ ОЗДОБЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

  ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ЕЛЕМЕНТИ ОЗДОБЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ          Сьогодні на уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи 23Б з професії «Пекар, кондитер» вивчали приготування основної та шоколадної помади, яка використовується для глазурування тортів, кексів, ромових баб та тістечок «Ламінгтон». В процесі виконання теми уроку юнаки та дівчата вносили свої креативні пропозиції, наприклад: зробити бісквітний капсуль кольоровим. Вони з захопленням виконували поставлене перед ними завдання, адже це для них було новим та…

ОБЛАСНІ ЗМАГАННЯ З ЛЕГКОАТЛЕТИЧНОГО КРОСУ

  ОБЛАСНІ ЗМАГАННЯ З ЛЕГКОАТЛЕТИЧНОГО КРОСУ 17 жовтня на базі КП «Під замком» у місті Ужгород учнівська молодь нашого закладу освіти активно долучилася до обласного чемпіонату з легкоатлетичного кросу, який проводився Закарпатським обласним відділенням (філією) комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у залік ХІХ Універсіади і Спортивних ігор 2023-2024 н.р. серед ЗВО І-ІІ, ІІІ-ІV р.а., ЗП(ПТ)О. Його основна мета – залучити якомога більше учнів та…

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

  ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ        Щорічно 18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Практичний психолог провела просвітницький захід зі здобувачами освіти 1-го курсу, на якому було висвітлено проблеми торгівлі людьми, що особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.          Вона розповіла учням про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які виїжджають за кордон, стають «живим товаром», потрапляючи в…