VT Animal - шаблон joomla Видео

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ТВОРЧОСТІ ДІТЕЙ ТА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ЗА НАШУ СВОБОДУ»

  ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ТВОРЧОСТІ ДІТЕЙ ТА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ЗА НАШУ СВОБОДУ» На початку жовтня у нашому закладі освіти проведено І етап Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» - до Дня захисника України. Його завдання надання моральної підтримки воїнам, розвиток почуття патріотизму та відповідальності за майбутнє своєї держави, виховання любові до рідного краю, виявлення, розвиток і підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей, патріотичне виховання дітей та молоді…

БІБЛІОТЕКА ЛІЦЕЮ – ОСЕРЕДОК СУЧАСНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА

  БІБЛІОТЕКА ЛІЦЕЮ – ОСЕРЕДОК СУЧАСНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА        12 жовтня 2023 року в режимі онлайн відбулося засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.        Олена Ілошвай, бібліотекар нашого закладу освіти поділилася досвідом організації роботи бібліотеки як осередку сучасного інформаційного середовища.        Керівник секції – методист НМЦ ПТО у Закарпатській області – Ганна Демчишин інформувала учасників про Стратегію розвитку читання на період до 2032 року «Читання як…

СТРАВИ З СУБПРОДУКТІВ

  СТРАВИ З СУБПРОДУКТІВ В групі 32 Кухар відбувся захоплюючий урок виробничого навчання на тему "Страви з субпродуктів", і цей день запам'ятається нам надовго. Урокпочався з розгорнутого розгляду того, що таке субпродукти. Виявилося, що це не просто відходи, а справжні скарби, які чекають на своє відкриття та використання. Здобувачі дізналися, що субпродукти є невід'ємною частиною процесу виробництва та існують у різних галузях, де їх роль важлива. Урок виробничого навчання надав…

ОФІЦІАНТИ В УМОВАХ ВИРОБНИЦТВА

  ОФІЦІАНТИ В УМОВАХ ВИРОБНИЦТВА            Здобувачі освіти групи №1 з професії «Офіціант, бармен» з 06 жовтня 2023 року приступили до наступного етапу дуальної форми навчання в умовах виробництва. Учні паралельно вивчаючи теоретичну частину обраної професії, втілюють ці знання у практику. Демонструючи професійну творчість, практиканти підготовлюють торгівельну залу до обслуговування, пропонують гарячі та холодні напої, закуски, тобто активно набувають досвіду у спілкуванні з відвідувачами. Кожен майбутній…

НОВИЙ ЕТАП У ДОРОСЛОМУ ЖИТТІ

  НОВИЙ ЕТАП У ДОРОСЛОМУ ЖИТТІ Сьогодні здобувачі освіти другого курсу групи 23-А з професії «Пекар, кондитер» продовжують працювати у лабораторії ліцею, готуючи різні види сиропів для просочування, глазурування тощо. Хоч і все нове нашим другокурсникам вдається поки із труднощами, але, виконуючи чіткі вказівки та рекомендації досвідченого наставника - майстра виробничого навчання, вдається добре опанувати нову тему. Ось так, долаючи труднощі та перешкоди, юні пекарі навчаються професійній витримці та наполегливості.…

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я

  ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я Сьогодні, до Всесвітнього дня психічного здоров’я, з метою забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти, підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я, класні керівники нашого закладу освіти провели просвітницькі бесіди, бесіди-діалоги зі здобувачами освіти, використовуючи матеріали Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Практичний психолог при проведенні «психологічних хвилинок» зробила вправи: «Заземлення», яка дає вміння бути в моменті тут і зараз; «Подвійний вдих», яка вчить відчути полегшення, розслабитись, змінити фокус…

УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ В ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІК НАВИЧОК ТА ВМІНЬ

  УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ В ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІК НАВИЧОК ТА ВМІНЬ  7 жовтня у м. Ечер (Угорщина) пройшов XI-й Міжнародний конкурс Відкритого вогню Карпатського регіону ім. Югас Йожефа. КЗ "Берегівський професійний ліцей сфери послуг"ЗОР став учасником змагань між командами Угорщини та Румунії. Цього року команді нашого закладу випала честь на запрошення оргкомітету представляти Україну і  повернутися додому із гідним результатом: теоретичний тур - I та III місце; практичний тур - перші…

ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «МОЛОДІЖНИЙ ЕДЕЛЬВЕЙС»

  ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «МОЛОДІЖНИЙ ЕДЕЛЬВЕЙС» Здобувачі освіти нашого ліцею взяли участь у літературному конкурсі «Молодіжний едельвейс», який проводився з метою поширення культури читання у молодіжному середовищі.          Отож, пропонуємо вашій увазі монолог Мавки (із драми-феєрії «Лісова пісня») Лесі Українки у виконанні учениці ІІІ курсу Горшкової Дар’ї, як жагучу й пристрасну пісню про велику любов і жорстоку зраду.           У виконанні уривку відчувається нездоланність життя та сила великого кохання між…

ЕТАПИ ПІДГОТОВКИ ПОПЕРЕДНЬОГО СЕРВІРУВАННЯ

  ЕТАПИ ПІДГОТОВКИ ПОПЕРЕДНЬОГО СЕРВІРУВАННЯ Такою була тема уроку виробничого навчання у групі №1 за професію «Офіціант,бармен». Здобувачі освіти на початку уроку виробничого навчання закріпили знання, отримані на попередньому уроці про столовий і барний посуд, прибори та столову білизну. Далі було опрацювання нового матеріалу. Попередня сервіровка столів виконується у процесі підготовки залу до обслуговування і є завершальним етапом підготовки торгового зали до прийняття відвідувачів, та містить мінімальний набір предметів сервірування.…

ПИРІГ ХРИЗАНТЕМА

  ПИРІГ ХРИЗАНТЕМА Сьогодні на уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи 23Б з професії «Пекар, кондитер» вивчали приготування м’ясної начинки, нарізання та пасерування цибулі, обсмажування фаршу та безпосередньо формування дріжджового пирога «Хризантема». Юнаки та дівчата були в захваті, адже, це завдання було цікавим та творчим. Здобувачі освіти з великим задоволенням виконали всі етапи процесу приготування та креативно презентували готовий виріб. Кожен пиріг вражав своїм неповторним візерунком. Вироби, випечені майбутніми пекарями,…

ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ В СТІНАХ ЛАБОРАТОРІЇ

  ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ В СТІНАХ ЛАБОРАТОРІЇ           Для першачків нашого ліцею відкривається вікно у професійний світ та відбувається важливе перше знайомство з робочим місцем, основними правилами техніки безпеки в лабораторії «Пекар, кондитер».           З нетерпінням чекали цього етапу, де відпрацьовували тему уроку: «Безпека праці та пожежна безпека в навчально- виробничих майстернях. Підготовка сировини до виробництва.» Для них це все нове…, бажаного результату досягли. Майстер виробничого навчання Ірина НАДЬ  

ПРОВЕДЕННЯ СПОРТИВНИХ ТА СПОРТИВНО-МАСОВИХ ЗАХОДІВ

  ПРОВЕДЕННЯ СПОРТИВНИХ ТА СПОРТИВНО-МАСОВИХ ЗАХОДІВ В сучасному світі суттєво піднімається роль фізичної культури і спорту як фактору удосконалення людини і суспільства. Здоровий спосіб життя, фізична культура і спорт в цілому стають таким соціальним феноменом, який об’єднує силою і національною ідеєю, що сприяє розвитку сильної держави і здорового суспільства. 3 жовтня наш заклад освіти долучився до Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць "Challenge Fest", присвяченого Дню працівника освіти, яким…