VT Animal - шаблон joomla Видео

ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ – НЕВІД’ЄМНИЙ АТРИБУТ СВЯТКОВОГО СТОЛУ

  ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ – НЕВІД’ЄМНИЙ АТРИБУТ СВЯТКОВОГО СТОЛУ   Ефектно та яскраво оформлені холодні закуски є невід’ємним атрибутом будь-якого столу, адже вони збуджують апетит і підвищують настрій. Їх називають в різних країнах аппетайзерами, анти пасмі, мезе, тапас… Зазвичай від них йде аромат часнику, перцю, базиліку. Саме ці аромати панували в кухні лабораторії на відкритому уроці, який сьогодні в рамках Тижня професійної (професійно-технічної) освіти провела майстер виробничого навчання Катран К.В. на…

ЧЕРВОНИЙ ОКСАМИТ

  ЧЕРВОНИЙ ОКСАМИТ   Торт, який захоплює не лише своїм чудовим смаком а й яскравим забарвленням Red Velvet cake – «Червоний оксамит» є класикою американської кухні. Таку назву торт отримав не одразу, приставка "червоний" з’явилася завдяки хімічній реакції. Справа в тому, що для його приготування використовували несолодкий шоколад, натуральний какао-порошок, кислу рідину (найчастіше кисле молоко) і харчову соду, які вступаючи в реакцію утворювали незвичний колір. На даний час для створення…

МАЙСТЕР КЛАС ВІД АМАТОРА

  МАЙСТЕР КЛАС ВІД АМАТОРА   Сьогодні в нашому закладі освіти - насичений день, а саме, в усіх лабораторія та кабінетах вирує життя і має продовження Тиждень професійної (професійно-технічної) освіти. А в лабораторії для першокурсників з професії «Пекар, кондитер» відбувається справжнє чарівне диво, адже для них вперше показують майстер клас. Христина Райко – кондитер-аматор, що своє хобі перетворила на справу, якою захоплюється та завжди вдосконалює її. Ділилася кондитерськими секретами: як…

БУТИ КУХАРЕМ – ЗАХОПЛЮЮЧЕ І ВІДПОВІДАЛЬНО

  БУТИ КУХАРЕМ – ЗАХОПЛЮЮЧЕ І ВІДПОВІДАЛЬНО   Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Люди впродовж  всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі — кухарської. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів. 24 листопада 2021 року в рамках проведення Тижня професійної освіти у кухні-лабораторії нашого закладу освіти проведено майстер-класи, які проводили - випускник…

НАПІВФАБРИКАТИ З КОТЛЕТНОЇ МАСИ

  НАПІВФАБРИКАТИ З КОТЛЕТНОЇ МАСИ   Вироби з котлетної маси з м’яса достатньо поширені в національній українській кухні. Вони є соковитими, поживними та добре засвоюються, адже м'ясо є важливим продуктом харчування, оскільки містить усі необхідні для організму людини речовини. У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг продовжується Тиждень професійної освіти.23 листопада майстер виробничого навчання Шевченко Тетяна Дмитрівна у групі №12 з професії «Кухар» провела відкритий урок на тему «Приготування напівфабрикатів із…

ДЕНЬ ДРУГИЙ!!!!!!

  ДЕНЬ ДРУГИЙ!!!!!!   В рамках проведення тижня професійної (професійно-технічної) освіти за сприянням Центру розвитку кар’єри здобувачі освіти вкотре мали змогу посплікуватись з власницею пекарні «Сонячний промінь»-Наталією Габор. Пані Наталія є одним з провідних роботодавців нашого закладу освіти, з яким ведеться тісна співпраця. Власниця поділилась із здобувачами освіти своєю історією успіху, як з простого бухгалтера розпочався її шлях до відкриття своєї власної справи-випічки хліба, і не просто хліба та дріжджових…

ЕСТАФЕТА ПРОФЕСІЙНОЇ ЄДНОСТІ

  ЕСТАФЕТА ПРОФЕСІЙНОЇ ЄДНОСТІ   З 22 по 26 листопада 2021 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень професійної освіти. Тиждень професійної освіти - це ще один привід нагадати, що представники робітничих професій вже протягом багатьох років користуються значним попитом на ринку праці України, а роботодавці готові пропонувати їм конкурентні заробітні плати та достойні умови праці. У нашому закладі освіти цей тиждень розпочався з конкурсу «Естафета професійної єдності» Учасниками змагань були…

КИПИТЬ РОБОТА У КУХНІ-ЛАБОРАТОРІЇ

  КИПИТЬ РОБОТА У КУХНІ-ЛАБОРАТОРІЇ                    Кухарі – веселі, творчі люди із почуттям гумору. Саме такі навчаються у ліцеї за професією «Кухар». Всі вони бажають навчатись нового, розвиватись у сфері громадського харчування, готувати смачні, вишукані страви української та регіональної – закарпатської кухні. На черговому уроці виробничого навчання, здобувачі освіти з професії «Кухар» вивчаючи тему «Обробка птиці та приготування н.ф. з неї», дізналися…

ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНОГО ЦИКЛУ

  ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНОГО ЦИКЛУ   18 листопада 2021 року відбулося засідання методичної секції викладачів природничо-математичного циклу (у режимі онлайн). Захід проходив у режимі онлайн за допомогою хмарної платформи Microsoft Teams. У ході роботи засідання обговорено наступні питання: роль сучасних цифрових технологій у забезпеченні якості навчання, проведення дистанційного уроку математики з професійним спрямуванням, участь у всеукраїнському конкурсі «Вчитель року», використання сучасних інтернет-технологій при навчанні математики. Світлана Вайда, методист…

19 ЛИСТОПАДА - ЄДИНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК "БЕЗПЕЧНА ДОРОГА ДОДОМУ"

  19 ЛИСТОПАДА - ЄДИНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК "БЕЗПЕЧНА ДОРОГА ДОДОМУ"   19 листопада у нашому закладі освіти у рамках Тижня безпеки дорожнього руху проведено виховні години зі здобувачами освіти І-ІІІ курсів. У ході години спілкування обговорено всебічні питання, які стосуються різних аспектів безпеки на дорозі, про які повинні знати всі – дорожнім знакам, правилам поведінки пішоходів, користування громадським транспортом та персональним електротранспортом, деяким обов’язковим вимогам учасників дорожнього руху, порядку дій…

ЩОДО БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

  ЩОДО БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ   18 листопада 2021 року в ході піготовки до проведення Національного уроку з безпеки дорожнього руху із здобувачами освіти групи №22з професії «Кухар» проведено інформаційну бесіду щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху та вимог дорожніх знаків. Учасники заходуознайомлені з основами безпеки дорожнього руху, правамита обов'язками пішоходів, водіїв мотоциклів, мопедів і велосипедів. Здобувачам освіти роз'яснено про необхідність дотримання правил дорожнього руху - умову попередження травматизму внаслідок…

ЯК ДОСЯГТИ УСПІХУ В ПРОФЕСІЇ

  ЯК ДОСЯГТИ УСПІХУ В ПРОФЕСІЇ   З учасниками освітнього процесу першого курсу за професією «Кухар» проведено тренінгове заняття на тему «Як досягти успіху у професії». Мета заняття –сформувати у здобувачів освіти уявлення про поняття "успіх у професії", чинниках, що визначають успішність людини в житті. Активізувати мислення здобувачів освіти, розвивати аналітичні здібності, уміння узагальнювати і систематизувати інформацію, комунікативні здібності, усвідомлення власної ролі в побудові свого успішного майбутнього. Практичний психолог Ганна…