VT Animal - шаблон joomla Видео

ІНТЕРАКТИВНА ГРА «В СВІТІ ШОКОЛАДУ»

  ІНТЕРАКТИВНА ГРА «В СВІТІ ШОКОЛАДУ»   В нашому закладі освіти завершення Тижня професійної (професійно-технічної освіти) проходить активно, тому що в інтерактивній грі змагалися здобувачі освіти перших курсів груп №12 «Кухар» та №13 «Пекар, кондитер». Сьогоднішня інтерактивна гра була пов’язана зджерелом вічного щастя і символом неземної насолоди. Предметом загального обожнювання та інструментом зваби! Таким різним, але незмінно смачним! ШОКОЛАДОМ!!! Напередодні команди отримали домашнє завдання і готуючись до цього заходу самостійно…

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ’ЯТІ »

  ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ’ЯТІ »   Щорічно, наприкінці листопада весь український народ схиляє свою голову та вшановує пам'ять жертв голодомору та політичних репресій. Наші здобувачі освіти теж не залишаються осторонь даних подій, тому приймають участь у акції «Запали свічку пам’яті ». Таким жестом кожний може долучитись до того, щоб  згадати як важко було пережити жертвам Голодоморів голодні і холодні зимові ночі 1933 року. Вперше, ввести традицію запалювати свічку запропонував американський…

СКОРБОТНА ДАНИНА ПАМ’ЯТІ

  СКОРБОТНА ДАНИНА ПАМ’ЯТІ      Щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Величезний смуток, скорботу та біль визиває в серцях мільйонів людей ця страшна подія.    З нагоди цієї сумної дати в бібліотеці закладу освіти представлена тематична виставка «Скорботна данина пам’яті». На виставці представлені документальні статті, художньо-документальні книги відомих українських письменників Василя Барки «Жовтий князь» та Уласа Самчука «Марія», книга «Голодомор 1932-33 років в…

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»        Щороку в Україні, як і всій Європі,  з 25 листопада по 10 грудня проходить  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  покликана в першу чергу привернути  увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.        Сьогодні, 25 листопада, у нашому закладі освіти…

ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ – НЕВІД’ЄМНИЙ АТРИБУТ СВЯТКОВОГО СТОЛУ

  ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ – НЕВІД’ЄМНИЙ АТРИБУТ СВЯТКОВОГО СТОЛУ   Ефектно та яскраво оформлені холодні закуски є невід’ємним атрибутом будь-якого столу, адже вони збуджують апетит і підвищують настрій. Їх називають в різних країнах аппетайзерами, анти пасмі, мезе, тапас… Зазвичай від них йде аромат часнику, перцю, базиліку. Саме ці аромати панували в кухні лабораторії на відкритому уроці, який сьогодні в рамках Тижня професійної (професійно-технічної) освіти провела майстер виробничого навчання Катран К.В. на…

ЧЕРВОНИЙ ОКСАМИТ

  ЧЕРВОНИЙ ОКСАМИТ   Торт, який захоплює не лише своїм чудовим смаком а й яскравим забарвленням Red Velvet cake – «Червоний оксамит» є класикою американської кухні. Таку назву торт отримав не одразу, приставка "червоний" з’явилася завдяки хімічній реакції. Справа в тому, що для його приготування використовували несолодкий шоколад, натуральний какао-порошок, кислу рідину (найчастіше кисле молоко) і харчову соду, які вступаючи в реакцію утворювали незвичний колір. На даний час для створення…

МАЙСТЕР КЛАС ВІД АМАТОРА

  МАЙСТЕР КЛАС ВІД АМАТОРА   Сьогодні в нашому закладі освіти - насичений день, а саме, в усіх лабораторія та кабінетах вирує життя і має продовження Тиждень професійної (професійно-технічної) освіти. А в лабораторії для першокурсників з професії «Пекар, кондитер» відбувається справжнє чарівне диво, адже для них вперше показують майстер клас. Христина Райко – кондитер-аматор, що своє хобі перетворила на справу, якою захоплюється та завжди вдосконалює її. Ділилася кондитерськими секретами: як…

БУТИ КУХАРЕМ – ЗАХОПЛЮЮЧЕ І ВІДПОВІДАЛЬНО

  БУТИ КУХАРЕМ – ЗАХОПЛЮЮЧЕ І ВІДПОВІДАЛЬНО   Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Люди впродовж  всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі — кухарської. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів. 24 листопада 2021 року в рамках проведення Тижня професійної освіти у кухні-лабораторії нашого закладу освіти проведено майстер-класи, які проводили - випускник…

НАПІВФАБРИКАТИ З КОТЛЕТНОЇ МАСИ

  НАПІВФАБРИКАТИ З КОТЛЕТНОЇ МАСИ   Вироби з котлетної маси з м’яса достатньо поширені в національній українській кухні. Вони є соковитими, поживними та добре засвоюються, адже м'ясо є важливим продуктом харчування, оскільки містить усі необхідні для організму людини речовини. У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг продовжується Тиждень професійної освіти.23 листопада майстер виробничого навчання Шевченко Тетяна Дмитрівна у групі №12 з професії «Кухар» провела відкритий урок на тему «Приготування напівфабрикатів із…

ДЕНЬ ДРУГИЙ!!!!!!

  ДЕНЬ ДРУГИЙ!!!!!!   В рамках проведення тижня професійної (професійно-технічної) освіти за сприянням Центру розвитку кар’єри здобувачі освіти вкотре мали змогу посплікуватись з власницею пекарні «Сонячний промінь»-Наталією Габор. Пані Наталія є одним з провідних роботодавців нашого закладу освіти, з яким ведеться тісна співпраця. Власниця поділилась із здобувачами освіти своєю історією успіху, як з простого бухгалтера розпочався її шлях до відкриття своєї власної справи-випічки хліба, і не просто хліба та дріжджових…

ЕСТАФЕТА ПРОФЕСІЙНОЇ ЄДНОСТІ

  ЕСТАФЕТА ПРОФЕСІЙНОЇ ЄДНОСТІ   З 22 по 26 листопада 2021 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень професійної освіти. Тиждень професійної освіти - це ще один привід нагадати, що представники робітничих професій вже протягом багатьох років користуються значним попитом на ринку праці України, а роботодавці готові пропонувати їм конкурентні заробітні плати та достойні умови праці. У нашому закладі освіти цей тиждень розпочався з конкурсу «Естафета професійної єдності» Учасниками змагань були…

КИПИТЬ РОБОТА У КУХНІ-ЛАБОРАТОРІЇ

  КИПИТЬ РОБОТА У КУХНІ-ЛАБОРАТОРІЇ                    Кухарі – веселі, творчі люди із почуттям гумору. Саме такі навчаються у ліцеї за професією «Кухар». Всі вони бажають навчатись нового, розвиватись у сфері громадського харчування, готувати смачні, вишукані страви української та регіональної – закарпатської кухні. На черговому уроці виробничого навчання, здобувачі освіти з професії «Кухар» вивчаючи тему «Обробка птиці та приготування н.ф. з неї», дізналися…