VT Animal - шаблон joomla Видео

КРЕМ –ОСНОВНИЙ ОЗДОБЛЮВАЧ КОНДИТЕРСЬКИХ «ШЕДЕВРІВ»

  КРЕМ –ОСНОВНИЙ ОЗДОБЛЮВАЧ КОНДИТЕРСЬКИХ «ШЕДЕВРІВ»               Дедалі з більшим захопленням учні  групи 23 «Б» «Пекар –кондитер» заглиблюються у вивченні своєї творчої професії. Вони  проявляють свої мистецькі здібності при приготуванні кондитерських виробів  з різними видами наповнювачами, зокрема  масляних кремів: вершкових та сметанкових.          Тема  чергового  уроку виробничого навчання «Приготування масляних кремів».           Крем – це  напівфабрикат, який готується шляхом збивання необхідних інгредієнтів, внаслідок чого утворюється пишна, пластична маса, яка…

ФУТБОЛ - ПОТУЖНИЙ ЗАСІБ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО АКТИВНИХ ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ ТА СПОРТОМ.

  ФУТБОЛ - ПОТУЖНИЙ ЗАСІБ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО АКТИВНИХ ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ ТА СПОРТОМ.   Серед багаточисельних видів спорту, які культивуються в системі фізичного виховання України футбол займає одне з провідних місць. Важко назвати інший вид спорту, який міг би змагатися з ним у популярності. Його простота, доступність широким верствам населення, доступність гри, величезна емоційність ігрових ситуацій, необхідність проявлення волі і мужності при подоланні дій суперника роблять футбол популярним видом…

НАПІВФАБРИКАТИ

  НАПІВФАБРИКАТИ   Вивчаючи тему «Механічна кулінарна обробка риби, приготування напівфабрикатів», здобувачі освіти групи № 12 з професії «Кухар» освоїли основні способи обробки риби, навчилися готувати рибну котлетну масу та приступили до приготування напівфабрикатів. Для отримання високоякісних виробів з котлетної рибної маси необхідно додержувати деяких правил, а саме : встановленого співвідношення хліба і риби, після чого масу потрібно добре перемішати і вибити. Застосування цих простих правил є запорукою приготування смачних…

ОФІЦІАНТ - ЦЕ ОБЛИЧЧЯ БУДЬ-ЯКОГО РЕСТОРАНУ

  ОФІЦІАНТ - ЦЕ ОБЛИЧЧЯ БУДЬ-ЯКОГО РЕСТОРАНУ   Офіціант - одна з найбільш масових професій. Один з основних обов'язків офіціанта - зустрічати відвідувачів і отримувати від них замовлення. Офіціант задовго до того, як прийдуть відвідувачі, розпочинає свою роботу. Він розставляє столи, накриває їх скатертинами, сервірує їх, розкладає серветки. Залежно від характеру обслуговування сервіровка столів буває різною: до сніданку стіл накривають інакше ніж до обіду, а вечірні банкетні столи сервірують більш святково.…

ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ

  ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ     На засіданні методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання професій громадського харчування методист Ролдугіна М.В. ознайомила майстрів виробничого навчання, які атестуватимуться у 2021-2022 н.р. вперше з нормативними документами щодо атестації та переліком ведення плануючої документації. Також доведено до відома учасників засідання графік проведення відкритих уроків. Серед питань засідання МК розглянуто детальні програми та переліки кваліфікаційних пробних робіт з професії офіціант для проходження здобувачами освіти…

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ ФІЗИКИ

  ПРО ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ ФІЗИКИ   Освіта відіграє важливу роль у формуванні загальної культури підростаючого покоління, його світогляду, сприяє естетичному вихованню здобувачів освіти, розумінню краси навколишнього світу, розвиває уяву, просторове, аналітичне та логічне мислення, стимулює розвиток інтелектуальних здібностей учасників освітнього процесу. Одним із найбільш важливих факторів успіху при вивченні фізики є інтерес до предмета, формуванню якого, зокрема, сприяє проведення тематичних предметних тижнів, що забезпечують не лише залучення учнів до поглибленого…

«ВМІННЯ І НАВИЧКИ, ЯКИМИ Я ВОЛОДІЮ».

  «ВМІННЯ І НАВИЧКИ, ЯКИМИ Я ВОЛОДІЮ».        В центрі розвитку кар’єри практичним психологом проведено заняття з учасниками освітнього процесу за професією «Офіціант,бармен» на тему: «Вміння і навички, якими я володію».        Проведене заняття дало змогу отримати здобувачам освіти більш повне уявлення про свої можливості, що в майбутньому допоможуть їм зорієнтуватися у «бізнесовому морі», вирішити згодом вид діяльності, який потрібен для започаткування власного підприємництва. Підсумовуючи заняття, здобувачі освіти пройшли…

ФІЗИКА У ПРОФЕСІЇ КУХАРЯ

  ФІЗИКА У ПРОФЕСІЇ КУХАРЯ   На виховному заході «Фізика у професії кухаря», який проведено із здобувачами освіти групи №22, викладач Олена Коноплін узагальнювала й систематизувала знання учнів з молекулярної фізики, демонструючи зв'язок теоретичних та практичних знань, набутих на уроках фізики. Захід проходив у три тури, на яких кожен мав можливість заробити чим більше балів, відповідаючи на питання та розв’язуючи практичні задачі з молекулярної фізики. Такі заходи мають на меті…

СМАЧНО І КОРИСНО…

  СМАЧНО І КОРИСНО…   Кондитерські вироби включають різноманітні групи дуже широкого асортименту, які можуть задовольнити потреби відповідних категорій споживачів. Важливе місце серед кондитерських виробів займають продукти дієтичного спрямування до яких можна віднести- мармелад. Мармелад-це желеподібний продукт, який отримують виварюванням фруктово-ягідної сировини або розчином желюючих(агар-агар) речовин з цукром та іншими добавками для поліпшення смаку, аромату, кольору та консистенції. Залежно від використаної сировини і способу приготування мармелад поділяють на фруктово-ягідний, желейний,…

ЗАСІДАННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

  ЗАСІДАННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ   Щорічно, на початку нового навчального року голови учнівських самоврядувань всіх 16 закладів професійної (професійно-технічної) освіти збираються на засідання Регіональної ради для того, щоб обговорити питання організації роботи на рік, запланувати спільні проекти, поділитись власним досвідом організації святкувань, а також для того, щоб обрати голову Регіональної ради. Всі кандидати мали коротко сформулювати своє бачення спільної діяльності учнівського самоврядування на карантині. Наша представниця, учениця групи…

ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «РЕГУЛЯЦІЯ ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ»

  ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «РЕГУЛЯЦІЯ ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ»   З учасниками освітнього процесу першого курсу за професією «Кухар» проведено тренінг на тему « Регуляція емоційного стану» . Мета тренінгу навчити розрізняти і контролювати свої емоції, освоювати способи саморегуляції. Здобувачі освіти під час тренінгу мали можливість навчитися різноманітним технікам експрес – регуляції емоційного стану (передавали в малюнку свій настрій). Вони навчилися різними способами управляти диханням, тонусами м’язів, а також оволоділи навичками довільного контролю своїх…

РОКАМ ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ…

  РОКАМ ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ…   28 жовтня в Україні щорічно відзначається день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної територіїУкраїни. В цей день вшановують українців, які віддали життя, будучи в лавах Червоної армії або Української повстанської армії. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні. В рамках відзначення 77-ї річницівизволенняУкраїни…