VT Animal - шаблон joomla Видео

СТРАВИ ІЗ СУБПРОДУКТІВ

  СТРАВИ ІЗ СУБПРОДУКТІВ.   Метою в/н кухарів є закріплення знань, умінь та набуття навичок у приготуванні страв. Кухар - творець, винахідник, який все життя перебуває в пошуку ідей, вміє поєднувати різні продукти за смаком та готувати смачні страви. Здобувачі освіти групи №32 з професії «Кухар» уважно слідкували за показом майстра в/н приготуванню паштету з печінки, смаженої з цибулею, рубці в соусі.    Потім молоді кухарі самостійно приступили до виконання…

ОЛІМПІАДА З АСТРОНОМІЇ

  ОЛІМПІАДА З АСТРОНОМІЇ   Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових предметів— це різновид інтелектуальних змагань на освітньому просторі України, покликаний заохотити учнівську молодь до вивчення окремих предметів. Проводяться відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України під патронатом профільного міністерства. Зазвичай до участі в цьому етапі допускаються усі бажаючі здобувачі освіти. Звіти проведення І етапу олімпіад з навчальних предметів навчальні заклади подають у визначені строки до оргкомітетів II етапу відповідно до територіального…

ВІДКРИТТЯ ЦЕНТРУ РОЗВИТКУ КАР’ЄРИ

  ВІДКРИТТЯ ЦЕНТРУ РОЗВИТКУ КАР’ЄРИ   13 жовтня 2021 року, на базі Берегівського професійного ліцею сфери послуг відбулося урочисте відкриття Центру розвитку кар’єри. На святковий захід були запрошені шановні гості- представники управління освіти та культури Берегівської міської ради, відділу освіти Берегівської райдержадміністрації, представники міськрайонного центру зайнятості, провідні роботодавці та голова батьківського комітету.   Після символічного перерізання стрічки, директором ліцею – Оксаною Миколаївною Кулієвич та головою учнівського самоврядування- Софією Онофрійчук, відбулась…

МУЖНІСТЬ І ВІДВАГА КРІЗЬ ПОКОЛІННЯ

  МУЖНІСТЬ І ВІДВАГА КРІЗЬ ПОКОЛІННЯ    14 жовтня в Україні є особливим днем, який щорічно переповнює гордістю та хвилюванням серця мільйонів громадян нашої держави.   У цей день відзначають одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва та День захисника і захисниць України.        З нагоди Дня захисника і захисниць України вшановуючи наших Героїв, які віддали своє життя за Україну в бібліотеці закладу освіти організована тематична виставка…

БУЛОЧКА З АРОМАТОМ КУНЖУТА

  БУЛОЧКА З АРОМАТОМ КУНЖУТА     М’які, пухкі, пористі, легкі з захопливим ароматом кунжута . Що може уособлювати затишок більше, ніж свіжі булочки, які дихають жаром. Власноруч виготовлені булочки – відмінне рішення для сніданку або полудня вихідного дня. Зручно взяти на роботу і дати дитині до школи , щоб рука не тягнулася за шкідливою їжею.          Так, здобувачі освіти групи №13 на уроці виробничого навчання вивчали технологію приготування опари,…

РОЗВИТОК РУХОВИХ ЯКОСТЕЙ

  РОЗВИТОК РУХОВИХ ЯКОСТЕЙ   Одним з головних результатів занять фізичною культурою є покращення рухових (фізичних) якостей, За допомогою розвитку фізичних якостей досягається підвищення фізичної підготовленості, яка сприяє зміцненню здоров’я і формуванню статури. Цей процес тісно пов'язаний з формуванням рухових навичок і зумовлений обсягом і характером рухової активності підлітків. Від рівня розвитку фізичних якостей залежать результати виконання таких природних рухів, як біг, стрибки, метання, плавання та ін. В нашому ліцеї особлива увага…

ПРО ІНФОРМАЦІЙНО-РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНУ РОБОТУ ЩОДО БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

  ПРО ІНФОРМАЦІЙНО-РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНУ РОБОТУ ЩОДО БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ   12 жовтня 2021 року з учнями 33 групи «Пекар, кондитер» проведено бесіду щодо необхідності використання учасниками дорожнього руху світлоповертальних елементів у темний час доби.       В процесі роз’яснювальної роботи, здобувачів освіти ознайомлено з статистичними даними про те, що у 2020 році на українських дорогах сталося 168107 дорожньо-транспортних пригод, з них 26 140 ДТП з постраждалими; 3441 особа – загинула (1198 пішоходів); 31140…

ВЧИМОСЯ ПРОФЕСІЇ

  ВЧИМОСЯ ПРОФЕСІЇ   Вже з перших днів навчання здобувачі освіти групи №12 з професії «Кухар» приступили до вивчення обраної професії в кухні лабораторії нашого ліцею. Після ознайомлення із закладами громадського харчування пройшли інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки на робочому місці, основи гігієни та санітарії кухаря . На перших уроках вивчили як потрібно організувати робоче місце, як правильно користуватися кухонним інвентарем та посудом. Вивчаючи тему «Механічна кулінарна обробка…

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД

  І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД   Всеукраїнська учнівська олімпіада з української мови та літератури проводиться щороку серед учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів. У змаганні взяли участь студенти перших та других курсів з професії «Пекар, кондитер» та «Кухар». Для всіх учасників – це можливість випробувати свої сили, можливість спілкування з ровесниками, особлива атмосфера змагання інтелекту, розуму, творчих починань. Олімпіада з української мови і літератури – одна з найпрестижніших. До…

«ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

  «ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»    З учасниками освітнього процесу I курсу практичним психологом проведено просвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству». Мета заходу підвищити рівень поінформованості та усвідомлення здобувачами освіти гостроти даної проблеми.    Учасники освітнього процесу переглянули відеоролик про різні види насильства в сім’ї, усвідомили, що захист від жорстокості, насильства та попередження злочинів проти них є надзвичайно важливим. Насильство – принижує честь та гідність людини, а побої…

ПОЧАТКОВІ ПРАКТИЧНІ ДОСЯГНЕННЯ

  ПОЧАТКОВІ ПРАКТИЧНІ ДОСЯГНЕННЯ      Здобувачі освіти групи № 13 з професії «Пекар кондитер» з нетерпінням чекали уроку виробничого навчання, на якому розпочали освоювати ази пекарського мистецтва. Приємно було спостерігати за учнями під час уроку, їх захвату не було меж. Дивувало, що з таких простих продуктів як: борошно, цукор, сіль та дріжджі, можна випекти чудові, рум’яні та пухкі булочки. Під час заключного інструктажу група та майстер в/н були задоволені…

УРОК ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ

  УРОК ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ   Сьогодні в групі №13 «пекар кондитер» був проведений урок на тему «Приготування тіста на великих та традиційних густих опарах». Урок був проведений у вигляді віртуальної екскурсії. Погодьтесь, вислів «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» актуальний і зараз. Віртуальна екскурсія – це спосіб зрозуміти, як проходять всі етапи процесу приготування дріжджового тіста на великих підприємствах. Під час екскурсії здобувачі освіти перенеслись в виробничий процес…