VT Animal - шаблон joomla Видео

«ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

  «ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»    З учасниками освітнього процесу I курсу практичним психологом проведено просвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству». Мета заходу підвищити рівень поінформованості та усвідомлення здобувачами освіти гостроти даної проблеми.    Учасники освітнього процесу переглянули відеоролик про різні види насильства в сім’ї, усвідомили, що захист від жорстокості, насильства та попередження злочинів проти них є надзвичайно важливим. Насильство – принижує честь та гідність людини, а побої…

ПОЧАТКОВІ ПРАКТИЧНІ ДОСЯГНЕННЯ

  ПОЧАТКОВІ ПРАКТИЧНІ ДОСЯГНЕННЯ      Здобувачі освіти групи № 13 з професії «Пекар кондитер» з нетерпінням чекали уроку виробничого навчання, на якому розпочали освоювати ази пекарського мистецтва. Приємно було спостерігати за учнями під час уроку, їх захвату не було меж. Дивувало, що з таких простих продуктів як: борошно, цукор, сіль та дріжджі, можна випекти чудові, рум’яні та пухкі булочки. Під час заключного інструктажу група та майстер в/н були задоволені…

УРОК ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ

  УРОК ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ   Сьогодні в групі №13 «пекар кондитер» був проведений урок на тему «Приготування тіста на великих та традиційних густих опарах». Урок був проведений у вигляді віртуальної екскурсії. Погодьтесь, вислів «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» актуальний і зараз. Віртуальна екскурсія – це спосіб зрозуміти, як проходять всі етапи процесу приготування дріжджового тіста на великих підприємствах. Під час екскурсії здобувачі освіти перенеслись в виробничий процес…

ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ У РІДНІЙ ЛАБОРАТОРІЇ.

  ПРОДОВЖУЄМО   ПРАЦЮВАТИ У РІДНІЙ ЛАБОРАТОРІЇ.     Важливе місце в харчуванні людини займає риба. Це продукт харчування тваринного походження.   Риба має велику харчову цінність, оскільки містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини. Хімічний склад риби є не постійним. Чим більше в рибі м’яса й ікри, тим вища їх харчова цінність.   На уроках виробничого навчання здобувачі освіти групи №22 з професії «Кухар» вивчаючи тему «Механічна кулінарна обробка риби…

ВИВЧЕННЯ ПОСУДУ, ПРИБОРІВ ТА СТОЛОВОЇ БІЛИЗНИ

  ВИВЧЕННЯ ПОСУДУ, ПРИБОРІВ ТА СТОЛОВОЇ БІЛИЗНИ       Такою була тема уроку виробничого навчання у групі №1 за професію «Офіціант,бармен». Здобувачі освіти на початку уроку закріпили знання, отримані на попередньому уроці про столовий і склянний посуд, прибори та білизну. Наступним кроком був плавний перехід до опрацювання учнями групи нового матеріалу. Важливою умовою забезпечення високої культури обслуговування є наявність достатньої кількості столового посуду, приладдя і столової білизни. На підприємствах харчування…

КРОСОВИЙ БІГ

  КРОСОВИЙ БІГ   В рамках проведення першості легкоатлетичного кросу серед ВНЗ І-ІІ, ІІІ-ІV р.а. та ПТНЗ 6 жовтня 2021 року вм. Мукачево  відбулися змагання серед здобувачів освіти. Кросовий біг – найдоступніший вид легкої атлетики, який користується популярністю серед молоді та людей старшого віку, одне з найбільш поширених легкоатлетичних змагань. Біг проводився на відкритому повітрі на стадіоні ДВНЗ «Мукачівського центра професійно-технічної освіти». Боротьба учасників за перемогу розгорнулася за активної підтримки вболівальників. Це зробило змагання…

МЕТАБОЛІЗМ

  МЕТАБОЛІЗМ   Порушення обміну речовин, пов’язані з нестачею чи надлишком надходження певних хімічних елементів, речовин.     Сьогодні на уроці біології і екології здобувачі освіти групи №23 за професією " Пекар, кондитер" вивчали порушення обміну речовин, пов’язані з нестачею чи надлишком надходження певних хімічних елементів та речовин.           Обмін речовин та енергії (метаболізм) – найголовніша властивість живого організму. У людському організмі відбуваються процеси обміну речовин та енергії з навколишнім…

ЦІКАВЕ ОЗДОБЛЕННЯ- МАСТИКА

  ЦІКАВЕ ОЗДОБЛЕННЯ- МАСТИКА   Продовжуються уроки виробничого навчання у майбутніх кондитерів нашого ліцею, адже кондитерські вироби можна оздоблювати різноколірними посипками, виробленими з різних продуктів. У наш час популярне оздоблення з цукрової мастики, з неї виготовляють різні деталі для оздоблення тортів, а також вітальних карток методом ліплення або формування виїмкою квітів, фігурок. Вироби з мастики можна розмальовувати і обробляти кремом, глазурю. Мастика може бути забарвлена в різні кольори. При покритті…

І ЕТАП ОЛІМПІАДИ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

  І ЕТАП ОЛІМПІАДИ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ   04 жовтня в ліцеї відбувся І тур олімпіади з історії України. Учасникам олімпіади пропонувалось виконання наступних завдань: перше завдання з історії України – текст документа із завданнями репродуктивного та творчо-описового характеру; описові завдання, спрямовані на вияв знань учасниками олімпіади історичних процесів, подій, явищ та вмінь оцінювати історичну дійсність.      Завдання практичного туру складені на підставі програм і охоплюють матеріал за весь період…

МИ ГОТУЄМО ІЗ ЗАДОВОЛЕННЯМ

  МИ ГОТУЄМО ІЗ ЗАДОВОЛЕННЯМ   Здобувачі освіти групи № 32 з професії «Кухар» вивчають свою справу і наполегливо працюють над приготуванням та оформленням страв з м'яса та птиці. Вивчаючи тему за темою вони вчаться готувати різноманітні страви з птиці, зокрема котлета «Дніпрянка» та рулет курячий з курагою і чорносливом. Цікаво було спостерігати за кожним кроком операційної роботи, і страви вийшли на славу. За якісну роботу по приготуванню страв з…

«СТОП – БУЛІНГ: ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЖОРСТОКОСТІ ТА НАСИЛЬСТВА СЕРЕД ПІДЛІТКІВ»

  «СТОП – БУЛІНГ: ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЖОРСТОКОСТІ ТА НАСИЛЬСТВА СЕРЕД ПІДЛІТКІВ»      В рамках проведення в закладах освіти Всеукраїнського тижня з протидії булінгу у групах першого курсу проведено просвітницький захід на тему:  «Булінг – це насильство».    Мета заходу – ознайомлення підлітків з поняттями «булінг», видами булінгу, як захиститись від будь-якого насильства, формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для підлітків чи їх членів родини. Під час бесідиздобувачі…

ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ УКРАЇНИ

  ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ УКРАЇНИ   День працівників освіти або День вчителя — професійне свято працівників освіти України, яке відзначається щорічно у першу неділю жовтня. Напередодні свята наші третьокурсники зустрічали своїх педагогів у фойє ліцею вітальними словами та квітами. Тематична фотозона, розташована на спортивному майданчику порадувала своєю простотою, і водночас креативністю, тут кожен мав можливість протягом дня зробити колективне або індивідуальне фото. А найяскравіша подія цього дня- «день самоврядування».…