ГУРТОК ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ «КУЛІНАРНІ МАНДРИ»
Кухар – одна з найдавніших професій, яка була і буде актуальною завжди. Кухар – це творець, винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити.
У світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національності властиві свої власні риси використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд в якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. За допомогою кухні можна відчути культурні традиції кожної країни.
Молекулярна кухня – сучасний стиль приготування їжі. Тобто це кардинальні зміни в структурі та вигляді страв. За допомогою технологій можна розкласти будь-який продукт на молекули та створити унікальне смакове поєднання. Всього цього і навчаються учні гуртка.
Метою гуртка є:ознайомити учнів з кухнями різних народів, а також з молекулярною кухнею, відчути їхні особливості та смакові переваги.
Завдання програми:
Розширення знань, розвиток умінь і навичок учнів; формування умінь і навичок, впровадження їх в практику роботи;впровадження та використання новітніх технологій в кулінарії.
Назва: Кулінарні мандри
Понеділок -15.20 - 16.05
Середа - 15.20 - 16.55
Керівник гуртка – Шевченко Т. Д.
У гуртку займаються 15 учнів.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |