VT Animal - шаблон joomla Видео

ВОЛИНСЬКА ПЕРЛИНА - ЛЕСЯ УКРАЇНКА

  ВОЛИНСЬКА ПЕРЛИНА - ЛЕСЯ УКРАЇНКА      У неділю, 25 лютого 2024 року, ми відзначаємо 153 річницю з дня народження Лесі Українки, однієї з найвидатніших письменниць та інтелектуалів. Леся вважається однією з найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Вона була першопрохідцем руху за права жінок в Україні, і її роботи продовжують надихати й розширювати можливості жінок донині.    Попри складну долю мужня жінка знаходила натхнення і творила геніальні поетичні, прозові…

ПЛАТФОРМА ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ – CANVA

  ПЛАТФОРМА ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ – CANVA 22 лютого методистом інформаційно-аналітичного кабінету Наталією Палош продовжено знайомство та навчання педагогічних працівників КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР із платформою графічного дизайну – Canva, яка дозволяє користувачам створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент для користування у роботі. Під час навчання його учасники створювали різноманітні презентації та відео в різних відеоформатах, адже цей сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та…

УЛЮБЛЕНИЙ СМАКОЛИК ДИТИНСТВА

  УЛЮБЛЕНИЙ СМАКОЛИК ДИТИНСТВА Що може бути краще, ніж налити собі склянку молока, взяти макову булочку і насолоджуватися смаками дитинства? Правильно, нічого! Першачки групи №13 з професії «Пекар, кондитер» продовжують вивчати тему «Приготування тіста опарним способом». Воно складне у приготуванні і потребує багато часу, але саме з цього тіста випікають найрізноманітніші вироби: пироги, пиріжки, кулеб'яки, розтягаї, ватрушки, пампушки, булочки та багато інших виробів. Пухкі, ароматні та солодкі булочки з маком викликали…

ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРОБЛЯТИ М’ЯСО

  ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРОБЛЯТИ М’ЯСО           Завершивши обробку риби та приготування н. ф., здобувачі освіти - першокурсники на черговому уроці в/н приступили до обробки м’яса. Вони дізнались, що м'ясо займає одне із найважливіших місць у нашому харчуванні.          Харчова цінність м’яса визначається тим, що воно є носієм повноцінного тваринного білка та жиру, являється основним джерелом фосфору. Як правильно розібрати свинячу тушу на частини, про призначення кожної частини, які…

СЕМІНАР-ЗУСТРІЧ З ПИТАНЬ ПО ОХОРОНІ ПРАЦІ

  СЕМІНАР-ЗУСТРІЧ З ПИТАНЬ ПО ОХОРОНІ ПРАЦІ 21 лютого відбулась робоча зустріч працівників ліцею із головним державним інспектором Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління держпраці Маргітич Т.Ю. Під час зустрічі обговорено випадки попередження фактів прихованого травматизму, безпеки під час опалювального сезону, гігієни праці, психосоціальної допомоги на робочому місці тощо. Присутніх ознайомлено із вимогами ведення обов’язкової документації з охорони праці, розробкою інструкцій для нового обладнання. Проведена зустріч сприятиме…

«ШАНУЙТЕ, І ЛЮБІТЬ РІДНУ МОВУ…»

«ШАНУЙТЕ, І ЛЮБІТЬ РІДНУ МОВУ…» «За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни». Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою.           21 лютого традиційно у стінах нашого ліцею був відзначений Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови,…

РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ІРРАЦІОНАЛЬНИХ РІВНЯНЬ

  РОЗВ’ЯЗУВАННЯ  ІРРАЦІОНАЛЬНИХ  РІВНЯНЬ Вчитися,  діти  мої  любі,  треба  далі  і  далі,  раз  у  раз,  весь  вік Іван  Франко 21 лютого у ліцеї в рамках Тижня математики у групі №32 з професії «Кухар» проведено відкритий урок з математики на тему «Ірраціональні рівняння». Це був урок повторення вивченого та закріплення попередньо-отриманих знань методом розв'язування ірраціональних рівнянь основним способом. На уроці вдало поєднувалася групова, індивідуальна роботи та робота в парах. Здобувачі освіти…

НЕБЕСНА СОТНЯ. 10 РОКІВ. ПАМ’ЯТАЄМО…

  НЕБЕСНА СОТНЯ. 10 РОКІВ. ПАМ’ЯТАЄМО…      День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в України 20 лютого для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.    Здобувачі освіти закладу під керівництвом бібліотекаря взяли участь у пам’ятному заході та вшанували пам'ять захисників хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до меморіальної стели загиблим учасникам, які брали участь в подіях січня-лютого 2015 року на…

БІСКВІТНІ ТІСТЕЧКА «ВАЛЕНТИНКИ»

  БІСКВІТНІ ТІСТЕЧКА «ВАЛЕНТИНКИ»         Здобувачі освіти групи 23Б з професії «Пекар, кондитер» продовжили удосконалювати власні професійні навички з приготування бісквітного тіста та виробів з нього. Ось і сьогодні вони вивчали для себе зовсім нове, а саме, шифоновий шоколадний бісквіт, крем чіз і все це поєднали в бісквітних тістечках «Валентинках». Створюючи власноруч смаколики, юнаки та дівчата змогли порадувати та приємно здивувати своїх близьких та рідних.        Адже, кожен розуміє що,…

«КОРОЛЕВА ВСІХ НАУК»: ДО ТИЖНЯ МАТЕМАТИКИ

  «КОРОЛЕВА ВСІХ НАУК»: ДО ТИЖНЯ МАТЕМАТИКИ      Якщо запитати учнів, який предмет їм більш за усе подобається, то навряд чи більшість з них назвуть математику. Та насправді, математика не така вже й нудна. Вона присутня скрізь в нашому житті. З математикою ми зустрічаємося кожного дня на кухні, на вулиці, в магазині, в літературі.      З 19 по 23 лютого в закладі проводиться Тиждень математики. В рамках цього Тижня бібліотекарем…

МОЇ ЕМОЦІЇ, МІЙ НАСТРІЙ

  МОЇ ЕМОЦІЇ, МІЙ НАСТРІЙ Сьогодні з учнями 1-го курсу з професії «Пекар, кондитер» практичним психологом проведено тренінгове заняття на тему: "Мої емоції, мій настрій". Підлітки ознайомилися з впливом кольору на психологію і фізіологію індивіда. Як саме колір змінює настрій, приносить задоволення або відштовхує, підкреслює почуття. Учасники тренінгу, обравши картки різного кольору із певними емоціями, передавали їх мімікою і жестами, а інші - мали можливість спостерігати за зовнішніми виявами емоційних…

СТАЖУВАННЯ ТА ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПРОФЕСІЙ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ

  СТАЖУВАННЯ ТА ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПРОФЕСІЙ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ На базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування 15 лютого 2024 року відбувся завершальний етап стажування майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників із професій офіціант, бармен. Слухачі удосконалили та поглибили професійні знання з використання методів траншування та фламбування…