VT Animal - шаблон joomla Видео

ВЧИМОСЬ ГОТУВАТИ РИБНІ СТРАВИ

  ВЧИМОСЬ ГОТУВАТИ РИБНІ СТРАВИ   В сучасній кухні риба займає значне місце. Оскільки вона ціниться не тільки за свої смакові якості, а і високим вмістом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин. Хімічний склад не постійний: чим більше в рибі мяса і ікри, тим вища її харчова цінність. Також рибні страви відіграють особливу роль в дієтичному харчуванні. Вивчаючи тему «Кулінарна обробка риби» учні групи №12 з професії « Кухар» навчились не тільки…

ДЕСЕРТНА НАСОЛОДА

  ДЕСЕРТНА НАСОЛОДА Другий місяць осені — період, коли доступно багато самих різних фруктів та ягід: яблук, груш, винограду, ягід, кавунів та динь, персиків, нектаринів. Хто полюбляє солодощі, то зараз найбільш слушний час для того, щоб готувати смачні десерти з фруктами та ягодами. Десерти - це мистецтво, яке потребує знань,вмілих рук,фантазії. На уроках виробничого навчання учні групи №33 з професії «Пекар, кондитер» готували десерти різних видів, готували їх з фруктів,…

УМІЙМО БУТИ ВДЯЧНИМИ

  УМІЙМО БУТИ ВДЯЧНИМИ   18 жовтня у групі №32 з професії "Кухар" відбулась виховна година на тему: " Уміймо бути вдячними", мета якої спонукати в учнів бажання висловлювати вдячність, підкреслити роль і значення толерантного, дружнього, культурного спілкування в житті людей; розвивати духовну культуру учнів.           В ході заняття обговорювали значення вдячності у житті людини, зокрема була застосована вправа "Лист подяки", де учні описували хороші речі, які є навколо нас…

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ СПЕЦДИСЦИПЛІН ТА МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

  ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ СПЕЦДИСЦИПЛІН ТА МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ У четвер 17 жовтня у нашому закладі освіти відбулося чергове засідання інструктивно-методичної наради викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання. На порядку денному розглядались наступні питання: про підготовку та подачу матеріалів до інформаційно-методичного збірника «Вісник» педагогічних працівників, які атестуватимуться у цьому навчальному році; перевірка правильності ведення навчально-облікової документації (журнали виробничого навчання, плани уроків, інструкції з охорони праці, про організацію проведення у ліцеї…

ПЕРША ДУХМЯНА ВИПІЧКА

  ПЕРША ДУХМЯНА ВИПІЧКА   Непомітно пролетів місяць теоритичних уроків для учнів гр 13 з професії «Пекар,кондитер». Нарешті вони почали вивчати професію на уроках виробничого навчання, які проводяться за робочими навчальними програмами, що розроблені за стандартами професійної(професійно-технічної) освіти на модульно-компетентнісній основі. На першому уроці виробничого навчання учні ознайомилися з лабораторією та правилами техніки безпеки. Другий урок -  для них пройшов набагато цікавіше, адже вони замішували дріжджове тісто опарним способом. Для…

КРАЩЕ РАЗ ПОБАЧИТЬ, ЯК ТРИЧІ ПОЧУТЬ

  КРАЩЕ РАЗ ПОБАЧИТЬ, ЯК ТРИЧІ ПОЧУТЬ   Запровадження та використання ІКТ у навчально-виховний процес – це не данина моді, а необхідність сьогодення. Використання новітніх технологій дає можливість викладачу більш точно та в повній мірі донести до учня інформацію, яку він повинен запам’ятати. Як говорить народне прислів’я «Краще раз побачить, як тричі почуть». Тому, на уроках з предмету «Технологія приготування їжі» учні на всіх етапах уроку використовують інтерактивна дошка. Для…

ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ЕЛЕМЕНТИ ОЗДОБЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

                                         ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ЕЛЕМЕНТИ ОЗДОБЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ          Помади використовуються для глазурування тістечок, тортів, кексів і ромових баб. Шоколадну помаду одержують шляхом варіння сиропу з додаванням какао порошку. Напевно ви дуже здивуєтеся, почувши, що какао-боби – це фрукти! І цей фрукт є найбільш корисним для людини. Какао-боби почали використовувати ще за часів ацтеків, які вірили, що ці чудо плоди є джерелом мудрості, енергії та слугують джерелом вітамінів.          Так під…

ОЛІМПІАДА З АСТРОНОМІЇ

  ОЛІМПІАДА З АСТРОНОМІЇ   В Берегівському професійному ліцеї сфери послуг було проведено I етап олімпіади з астрономії, в якій брали участь учні III курсів групах №32 та №33.      Астрономія – наука,що вивчає рух, будову і розвиток небесних тіл та їх систем. Нагромаджені нею знання застосовуються для практичних потреб людства.      Астрономія – щаслива наука: вона, за висловом французького вченого Араго, не потребує прикрас. Досягнення її настільки захоплюючі, що…

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ

  ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИКЛАДАЧІВ   У середу 16 жовтня у нашому закладі освіти відбулося чергове засідання інструктивно-методичної наради викладачів. На порядку денному розглядались наступні питання: про підготовку та подачу матеріалів до інформаційно-методичного збірника «Вісник»; про ведення журналів теоретичного навчання, про організацію проведення у ліцеї санітарних днів, про організацію роботи з обдарованими учнями, тощо. Також, на нараді розглянуто листи Департаменту освіти і науки Про проведення Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та…

ТВОРЧИЙ КОНКУРС «БЕЗПЕЧНА КРАЇНА»

  ТВОРЧИЙ КОНКУРС «БЕЗПЕЧНА КРАЇНА»   В Україні триває конкурс учнівських фото та відеоробіт «Безпечна країна», якийспрямований на запобігання проявам усіх видів насильства і травматизму у закладах освіти; привернення уваги молоді та педагогічних працівників до проблематики насильства і травматизму та профілактики цих явищ; широкого інформування громадськості про проблему та методи запобігання усім видам насильства і травматизму, в тому числі, булінгу, смертності та інвалідності внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Конкурс проходитиме за двома…

ГОТУЄМО ДЕСЕРТИ ІЗ ФРУКТІВ, ЯГІД, ЦИТРУСОВИХ

  ГОТУЄМО ДЕСЕРТИ ІЗ ФРУКТІВ, ЯГІД  ТА ЦИТРУСОВИХ   Фрукти і ягоди – це найкращий компонент будь-якого десерту. Вони смачні і надзвичайно корисні. А, якщо фрукти гарно нарізати, ще й красиво оформити, то попит на "смачненьке" за столом буде ще більший.     Як гарно нарізати та подавати фрукти та ягоди, щоб гості були в захваті, і вивчали учні групи №32 з професії «Кухар» на уроці виробничого навчання. Вони працювали…

ТВОЄ ЖИТТЯ – ТВІЙ ВИБІР

  ТВОЄ ЖИТТЯ – ТВІЙ ВИБІР   11.10.2019 року з учнями другого курсуза професією « Кухар » проведено тренінг на тему: «Здоров’я та здоровий спосіб життя». Разом виділили основний фактор, який впливає на здоров’я – спосіб життя. Насамперед, серйозною проблемою для здоров’я підлітка є вживання алкогольних напоїв, шкідливий вплив алкоголю на організм молодої людини, залежність, яку спричиняє його вживання. Визначено причини, які спонукають молодь до вживання алкоголю, шляхи усунення причин,…