VT Animal - шаблон joomla Видео

Оберіть собі роботу до душі,

і Вам не доведеться працювати

жодного дня у своєму житті.

Конфуцій

Професійно-орієнтаційна робота в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг - безперервний процес, який розпочинається з аналізу профорієнтаційної роботи за попередній навчальний рік, моніторингу соціального середовища, ринку праці, контингенту учнів ліцею, видання управлінських рішень щодо форм, методів та напрямків профорієнтаційної роботи та реалізація цих заходів у навчальних закладах.

Відомо, що коли людина працює із задоволенням, вона не помічає ні часу ні втоми. Якщо вибір професії правильний, то в житті можна розраховувати на успіх. Вибір професії та оволодіння нею починається із професійного самовизначення. На етапі професійного самовизначення людина повинна досить реально сформувати для себе завдання вибору майбутньої сфери діяльності з урахуванням психологічного та психофізіологічного ресурсів.

Як визначитися у величезній різноманітності існуючих професій? Як уникнути помилок і розчарувань при виборі майбутньої трудової діяльності?

Універсальних рецептів немає, але ось деякі рекомендації:

  •   Подумайте, яка професія моглаб стати вашою;
  •   Вивчіть себе, свої інтереси, здібності, схильності;
  •   Зясуйте, чи дозволяє ваше здоровя зайнятися обраною справою;
  •   Дізнайтесь чи має обрана професія попит на ринку праці.

Для ухвалення рішення при виборі професії використовуйте формулу правильного вибору: «ХОЧУ – МОЖУ – ПОТРІБНО»

кухар 

Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Кажуть, що справжній кухар - то унікальне поєднання багатьох талантів. Фантазія, вміння поєднувати продукти, створювати нові страви і прикрашати їх цінувалися завжди. Кожен ресторан пишається своїми кухарями-професіоналами як найбільшим скарбом. Адже смак та естетичний вигляд страви - то справа рук кухаря.

SAM 0362 SAM 0399

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого та винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити.

Багато кому здається, що професія – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. Чим більше вивчаємо тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально.

             Професія кухар, за класифікацією Клімова, віднесена до професій типу "людина - техніка" і "людина - людина", яка вимагає від працівника певних індивідуально-психологічних якостей. Кухар повинен мати хороший загальний інтелект, добре розвинені дотик та нюх; координацію рухів рук; високі показники концентрації, переключення, стійкості та об'єму уваги; добре розвинену довготривалу, мовно-логічну, зорову, образну та оперативну пам'ять. Особисті якості: добросовісність, ввічливість, охайність, комунікабельність.

      

Предмети праці кухаря - харчові продукти та напівфабрикати, а засоби праці - кухоний інструментарій та обладнання.

                                  

ОФІЦІАНТ БАРМАН

           

Святкування знаменних дат, подій, весілля і навіть прийом видатних осіб і підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом. І все це неможливе без офіціантів,барменів, які беруть активну участь у підготовці та проведенні цих заходів. Як розсадити людей, які страви подавати, кому в першу чергу, які прибори потрібні - саме до цього має безпосереднє відношення офіціант,бармен.

     Професія офіціанта-бармена — це мистецтво, яке допомагає зробити прийом їжі естетичним дійством. Адже людині притаманно не просто втамовувати почуття голоду, а водночас отримувати від цього задоволення. Сама атмосфера трапези дає можливість розслабитися, відпочити, забути про поточні проблеми.

        

SAM 1190 SAM 1169

Професійна діяльність офіціанта, бармена передусім, передбачає спеціально спрямоване спілкування між відвідувачами. За робочий день офіціант спілкується з різними за віком та індивідуально-психологічними характеристиками людьми: молодими і літніми, жінками і чоловіками, цікавими не дуже цікавими, спокійними і дратівливими, активними, енергійними і повільними. Всі вони різні, але потребують поради і допомоги офіціанта, іноді покладаються на його смак і професійну компетенцію.

Отже професія офіціант,бармен — це не просто уміння вести професійний діалог (запитати — відповісти). Це і до місця сказаний жарт, і підбадьорюючий погляд, і усмішка, що викликає симпатію, і стримана манера триматися. "Громадське харчування — це бізнес, заснований на особистому спілкуванні.

        

ПЕКАР КОНДИТЕР

Майстерність приготування смачних кондитерських виробів цінувалося у всі часи. Вміння приготувати смачно, красиво і з душею різноманітні торти, печива - то справа кондитера. Він мусить знати не лише основи випічки, технології та правила, а й вміти творчо підходити до роботи.

Пекар,кондитер - це професія, яка передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою автоматичних приладів та устаткування. Кондитер у роботі має освоїти багато прийомів та видів основних та підсобних робіт, має справу з великою кількістю сировини.

Пекар,кондитер - це людина, котра своєю працею завжди створює гарний настрій, робить наше повсякденне життя солодшим,смачнішим, вміє творчо поєднувати смак, запах і форму, майже митець, який вкладає всю душу в свою роботу для отримання відмінного результату.

SAM 0783 SAM 0708

Працювати пекарем, кондитером може не кожний. Ця професія вимагає від працівника певних індивідуально-психологічних якостей. Кондитер повинен мати хороший невербальний інтелект, високий рівень оперативної пам'яті, концентрації та стабільності уваги, вміння переключати та розподіляти увагу, мати розвинуте наочно-дійове та просторове мислення. Також мати стійкий інтерес до художньої діяльності, здібності до професій типу "людина - художній образ": добре ліпити, малювати; розвинену творчу уяву. Професія пекаря, кондитера потребує високої пунктуальності, акуратності: точно дотримуватися температурного режиму, витримувати точну рецептуру, виконувати всі технологічні операції, витривало переносити знаходження в гарячому цеху, де випікаються вироби, вчасно охолоджувати їх.

ШВАЧКА КРАВЕЦЬ

        

Яку професію сьогодні можна назвати модною і популярною? Звичайно, професію кравця, мається на увазі, гарного кравця. Поряд з професіями юриста, економіста, маркетолога стають все більш актуальні спеціальності людей, які можуть самі робити щось реально потрібне, гарне, зручне. Кравець, взагалі, професія унікальна. Він і дизайнер одягу, і модельєр, і закрійник, і майстер з шиття – словом, об’єднує в собі всі престижні, сучасні спеціальності.

                    

IMG 20160223 090748 IMG 20140521 100153

Мистецтво гарно одягатися – це такий же талант, як інші. Існують люди, яким від народження притамане відчуття гармонії, кольору, форми, стилю. Вони відчувають одяг як другу шкіру. Таких людей, наділених талантом, елегантністю, досить небагато. Але при бажанні в собі можна розвинути та виховати цей талант. В цьому Вам допоможуть знання, які дають майстри виробничого навчання та викладачі Берегівського професійного ліцею сфери послуг.

         Сьогодні бути красиво одягненим, говорять кравці нашого ліцею, як ніколи просто. Наряд „від Кутюр” з особистого ательє у наш час не є проблемою. Охопити цілий світ творчих ідей - кредо нашого життя і планів на майбутнє.

Професія кравця – творча, популярна яке втілення краси, сучасного художнього стилю. Кравець може допомогти знайти свій стиль, свою модель, дати ділову пораду щодо вибору одягу.

Ми впевнені, ця професія не залишить вас байдужими і, сподіваємось, захопить так, що ви вже не зможете зупинитись на півдорозі.

МОНТАЖНИК

Монтажник – це людина яка займається установкою, зєднанням, закріпленням і підключенням різних будівельних елементів, сантехніки, систем вентиляції, тепломережі, котлів, побутової техніки. Послугами монтажника користуються при установці і заміні промислового устаткування та санітарно-технічних приладів, при будівництві, ремонті будівель і окремих приміщень.

DSC 0948 DSC 0950

Монтажник санітарно-технічних систем потрібен завжди. Його праця приносить людям зручності, комфорт створює їм умови для продуктивної праці і повноцінного відпочинку; забезпечує підтримання оптимального штучного клімату у житлових та робочих приміщеннях, справну роботу водопроводу та каналізації.

МАЛЯР ШТУКАТУР

Колись люди зводили свої будинки з метою захисту і створення умов для проживання. Приміщення, які опоряджували розчином по кам’яній кладці були теплішими, гарнішими і затишнішими. Оштукатурені поверхні можна було опорядити фарбами, шпалерами та іншими матеріалами.

Робота штукатура полягає у виконанні вирівнюючого або декоративного шару розчину на поверхнях стін, стель та інших конструкцій. Штукатурні роботи належать до великої групи оздоблювальних робіт, а професія штукатура займає особливе і дуже помітне місце серед інших будівельних професій.Штукатурять поверхні як всередині приміщень так і на фасадах.Штукатур готує поверхню до опорядження, готує розчин, наносить його вручну або механізованим способом на поверхню, розрівнює і затирає.

Робота маляра полягає в підготовці і опорядженні внутрішніх і зовнішніх поверхонь будинків і споруд. Опоряджувати різноманітні поверхні можна фарбами, шпалерами, декоративними матеріалами із застосуванням різноманітних технік. Маляр фарбує дерев’яні і металеві поверхні з метою захисту їх від псування і корозії, а також, надання їм гарного вигляду. Поштукатурені, бетонні та інші мінеральні основи фарбують або оклеюють шпалерами для надання приміщенню естетичного вигляду, або щоб зробити їх зручними в експлуатації.

Для того щоб наші будинки завжди були чисті, охайні і красиві їх періодично потрібно фарбувати, обклеювати шпалерами або виконувати інші види опоряджень. Тому професія маляра є актуальною у будь-які часи. Без роботи маляра ми не можемо собі уявити і нового будівництва.

Сьогодні в малярній справі застосовуються найновіші, екологічно чисті і довговічні матеріали. Приміщення, де попрацював маляр стає чистим, красивим, затишним.

Прокоментувати: