VT Animal - шаблон joomla Видео

tyam blog

 

«ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

 

     В рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством над дітьми в Україні» з групою здобувачів освіти 1-го курсу з професіїї « Кухар» протягом тижня практичним психологом закладу освіти проведено тренінгові заняття і години психолога з тем:«Насильство, жорстока поведінка: форми виявлення, профілактика, допомога», «Життя без насильства». Також першокурсників ознайомлено із роботою українського фонду «Благополуччя дітей» та з матеріалами сторінки веб-сайту «Школа безпеки ТЯМ».

       Метою заходів є ознайомлення учасників освітнього процесу з визначенням ознак фізичного насильства – навмисні стусани, штовхання, удари, побої, нанесення тілесних травм;психологічного – словесні образи, погрози,переслідування, залякування та сексуального насильства над дітьми - це і небажані дотики, і демонстрація оголених частин тіла чи їхніх зображень, і прохання сфотографуватися без одягу тощо.

Здобувачі освіти дізналися що існує відповідальність за заподіяне насильство щодо іншої людини. У Кримінальному кодексі України існують закони, на підставі яких можна порушити кримінальну справу в тих випадках, коли дії кривдника відповідають визначенню різних форм насильства (фізичного, психологічного, сексуального).

У критичній ситуації підлітки і діти можуть подзвонити по телефону довіри, звертатися в міліцію, де підкажуть, що робити, куди звернутися. Вони можуть скористатися допомогою людини, якій довіряють.

     Учасникам проведених заходів роздано інформаційні пам’ятки «Я маю право» та абетки «Життя без насильства».

Практичний психолог Ганна Мельник

 

изображение viber 2021 10 22 13 49 15 641 изображение viber 2021 10 22 13 49 14 377 изображение viber 2021 10 22 13 49 14 210 изображение viber 2021 10 22 13 49 14 151

Прокоментувати: