VT Animal - шаблон joomla Видео

РОЗВИТОК НАВИЧОК СЛУХАННЯ(АУДІЮВАННЯ)

  РОЗВИТОК НАВИЧОК СЛУХАННЯ(АУДІЮВАННЯ)   Тільки минулого року до завдань ЗНО з англійської мови було додане завдання на перевірку навичок слухання. Тому ,особливим аспектом у роботі викладача англійської мови та подальшим нахилом у вивченні іноземної мови ,було обрано перевірку саме цього виду навичок. Сьогодні, 21 січня учні групи №22 «Кухар» мали чудову можливість спробувати свої сили,виконуючи завдання на перевірку навичок аудіювання на основі минулорічного ЗНО   ( основної сесії). Вони чітко…

ЩО МИ ЗНАЄМО ПРО ВОДОХРЕЩА

  ЩО МИ ЗНАЄМО ПРО ВОДОХРЕЩА 19 січня відзначають Богоявлення Господнє або Водохреща. Цій тематиці і була присвячена виховна година, яка проводилась у групі №22 з професії "Кухар". Богоявлення, яке в народі називають ще Водохреща завершує цикл Різдвяних свят. З цим святом у народі пов'язують багато прикмет і повір'їв. У цей день освячують воду у річках, джерелах і водоймах. Вважається, що водохресна вода має таку ж чудодійну силу, як і…

ВОДОХРЕЩА – ТРЕТЄ ЗАВЕРШАЛЬНЕ СВЯТО РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНОГО ПЕРІОДУ ПРАВОСЛАВНИХ ВІРУЮЧИХ

ВОДОХРЕЩА – ТРЕТЄ ЗАВЕРШАЛЬНЕ СВЯТО РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНОГО    ПЕРІОДУ ПРАВОСЛАВНИХ ВІРУЮЧИХ   Третім і завершальним акордом різдвяно-новорічних святкувань є Йордан, або Водохреща, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. Люди вірять, що у цей день вода очищає та стає цілющою, тому усі бажаючі занурюються в ополонку, щоб бути здоровими цілий рік. Із цим святом пов'язують хрещення в річці Йордан Ісуса Христа святим Іоанном Хрестителем. Згідно з Біблією, під час хрещення на…

АНКЕТУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

  АНКЕТУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ   Організація роботи зі збереження психічного здоров'я педагогів – одне з найактуальніших завдань сучасної системи освіти, а проблема емоційної саморегуляції одна з найважливіших психолого – педагогічних проблем. Практичний психолог провела анкетування педагогічних працівників за опитувальником «Методика дослідження синдрому «вигорання» з метою визначення професійного вигорання , як результату процесу адаптації до робочого стресу. Воно являє собою ознаки незадовільної адаптації працівника у стресогенних робочих умовах. Відтак, феномен професійного…

З ГЛИБИН МОРЯ ДІСТАЮТЬ ПЕРЛИНИ, А З ГЛИБИН КНИГИ - ЗНАННЯ

                                                                                   З ГЛИБИН МОРЯ ДІСТАЮТЬ ПЕРЛИНИ, А З ГЛИБИН КНИГИ - ЗНАННЯ          Згідно зі статтею 37 Закону України «Про загальну середню освіту» Міністерство освіти України забезпечує підготовку і видання підручників, посібників, методичної літератури для професійно-технічних закладів освіти, схвалює їх видання, організовує замовлення через відповідні місцеві органи управління освітою.          Організаційні заходи щодо забезпечення підручниками і посібниками здійснює Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, зокрема відділення організації видання навчальної літератури.…

ВІДШЛІФОВУЄМО ПРОФЕСІЮ

  ВІДШЛІФОВУЄМО ПРОФЕСІЮ          На сучасному етапі розвитку громадського харчування дуже актуальним є застосування кейтерінгу ­– надання послуг з організації харчування на віддалених точках. Це є дуже важливий сегмент розвитку бізнесу і додаткова можливість отримання прибутків.      Саме це вивчали наші учні на уроках з предмету «Основи галузевої економіки». Зважаючи на те, що через дуже короткий час випускники нашого ліцею стануть самостійними робітниками в галузі громадського харчування, а може…

ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ «НОВИЙ РІК У РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ»

  ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ «НОВИЙ РІК У РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ»  Казковий, чарівний, таємничий Новий рік – одне з найулюбленіших та найпопулярніших свят в багатьох країнах світу. І якщо для нас основними елементами новорічного свята є ялинка, запах мандаринок, загадування бажань під бій курантів, то жителі інших країн мають свої, відмінні від наших звичаїв. Дізналися про святкування Нового року в різних країнах світу учні групи 12 з професії «Кухар» під час години…

КАША-КОРОЛЕВА СТОЛУ

  КАША-КОРОЛЕВА СТОЛУ   Учні групи №12 з професії «Кухар» на уроках виробничого навчання проходять нову тему: «Приготування страв з круп, макаронних виробів та бобових».     Насамперед ознайомилися з правилами техніки безпеки в гарячому цеху,повторили попередню тему. Вивчили асортимент та харчову цінність круп, підготовку до варіння, способи приготування. Учні ретельно підготовилися до уроку, дізналися все про походження круп.            Адже мало хто знає, що батьківщиною гречки є Північна Індія де її…

КАТОЛИЦЬКЕ РІЗДВО

  КАТОЛИЦЬКЕ РІЗДВО   Католицьке Різдво — це особливе релігійне свято, що наповнює людські серця теплом і милосердям. Воно відзначається 25 грудня в багатьох країнах світу на честь народження Божого Сина, що викупив гріхи людей своєю смертю. Це найбільше свято в католицькому світі, воно припадає на найдовшу в році ніч, коли, за віруваннями християн західного обряду, і народився Ісус Христос у Вифлиємі. Головна прикраса свята — це вбрана смерека або…

НОВОРІЧНІ ВИТИНАНКИ

  НОВОРІЧНІ ВИТИНАНКИ   Вже зовсім скоро запалає яскравими вогниками новорічна ялинка. Разом із нею в кожну хату завітає свято. А до новорічного свята ми прикрашаємо вікна візерунками вирізаними з паперу.        21 грудня 2018 року учні 12 групи з професії «Кухар» виготовляли новорічні витинанки. Аркуш паперу, ножиці і олівець стали головними у процесі роботи. З паперовими прикрасами можна зробити все, що завгодно: повісити на ялинку, наклеїти на вікно, використати…

ПРИБОРКАТИ ДРАКОНА

  ПРИБОРКАТИ ДРАКОНА   Проведено тренінгові заняття у групах першого курсу з метою навчити учнів контролювати свої емоції та управляти гнівом «Приборкати дракона». Метою нашого заняття було формування відповідальності учнів за власні емоційні реакції, самоконтроль поведінки та готовність до управління власними емоціями в усталених і емоційно напружених життєвих ситуаціях, відновлення емоційної рівноваги, опір негайним бажанням виплеснути емоції; сприймання та розуміння невербальної мови тіла і рухів.    Наше заняття допомогло кожному…

ПІДГОТОВКА ДО ЗДОБУТТЯ ПРОФЕСІЙ – ПЕКАР, КОНДИТЕР ТРИВАЄ…

  ПІДГОТОВКА ДО ЗДОБУТТЯ ПРОФЕСІЙ – ПЕКАР, КОНДИТЕР ТРИВАЄ…    Кондитерські і булочні вироби є невід'ємною частиною української національної кухні і мають велике значення в живленні людини. Ці вироби володіють привабливим зовнішнім виглядом, добрим смаком, ароматом і легко засвоюються організмом. На уроках виробничого навчання наші першокурсники вивчають тему : «Підготовка основної сировини до виробництва». Для приготування кондитерських виробів використовують різні основні і допоміжні продукти, які в залежності від їх виду,…