VT Animal - шаблон joomla Видео

изображение viber 2021 04 28 12 40 21

 

АДАПТИВНІ БІОЛОГІЧНІ РИТМИ БІОЛОГІЧНИХ СИСТЕМ РІЗНОГО РІВНЯ ОРГАНІЗАЦІЇ. ТИПИ АДАПТИВНИХ БІОЛОГІЧНИХ РИТМІВ ОРГАНІЗМІВ.

 

Сьогодні на уроці біології та екології учні групи №23 з професії «Пекар, кондитер» вивчали тему: «Адаптивні біологічні ритми біологічних систем різного рівня організації. Типи адаптивних біологічних ритмів організмів».

Метою уроку було сформувати уявлення про адаптивні біологічні ритми організмів, характер добових, сезонних, річних біологічних ритмів.

Здобувачі освіти намагалися торкнутися надважливих етапів життя кожної людини. А також визначити основні середовища існування організмів та типи адаптивних біологічних ритмів організмів.

Другокурсники брали активну участь у дискусіях та обговореннях, наводячи приклади із власного життя та виявляли раціональне ставлення до природи. Зрозумівши різницю між зовнішніми та внутрішніми ритмами, учасники опрацьовували додатковий матеріал (картки та презентацію).

Ліцеїсти з допомогою викладача навчилися розрізняти добові від річних біоритмів, сезонних від припливно-відпливних. Окрім цього, усвідомили безпосередню загрозу людському здоров'ю та живим організмам спалюванням листя і сухої трави, яке призводить до руйнації верхнього ґрунтово-рослинного покриву, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки та гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми.

Викладач біології та екології: Кополовець Н.М.

 

изображение viber 2021 04 28 12 40 20 изображение viber 2021 04 28 12 515 21 изображение viber 2021 04 28 1254540 20

Прокоментувати: