VT Animal - шаблон joomla Видео

 

0af10eb6786894e96f6fb8dd3b916028 w640ВОЛИНСЬКА ПЕРЛИНА - ЛЕСЯ УКРАЇНКА

     У неділю, 25 лютого 2024 року, ми відзначаємо 153 річницю з дня народження Лесі Українки, однієї з найвидатніших письменниць та інтелектуалів. Леся вважається однією з найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Вона була першопрохідцем руху за права жінок в Україні, і її роботи продовжують надихати й розширювати можливості жінок донині.

   Попри складну долю мужня жінка знаходила натхнення і творила геніальні поетичні, прозові й публіцистичні твори. Її слова "Я хочу крізь сльози сміятись" є життєвим девізом багатьох українціву наш непростий час.

На уроці української літератури учні групи 33 з професії «Пекар,кондитер» разом з викладачем словесником пригадали багатогранну творчу особистість волинської перлини - Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося. Надзвичайно цікавим був фактичний матеріал, підібраний ліцеїстами, виявляється, що окрім поетичної творчості, вона робила переклади світової літератури десятьма іноземними мовами.

Леся Українка - феноменальна жінка, що дала світові нетлінний ідеал жіночої вірності, високої духовності. Жінка, яка втілює у собі силу і мудрість, талант і широку душу, що зуміла знайти в собі мужність боротися з хворобою і прожити недовге життя так яскраво і повноцінно.

Немає більше у літературі тих, хто мав би право написати про себе: «Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!»

Викладач української мови: Ольга ЛІГОЦЬКА

20 21 22 23

Прокоментувати: