VT Animal - шаблон joomla Видео

 

3УЧНІВСЬКИЙ БІЗНЕС-ХАБ

Як показує практика, втілення в життя будь-яких проєктів потребує ініціативи. Так, найактивніші члени учнівського самоврядування стали зачинателями березневого бізнес-хабу.

Для того, щоб втілити креативний задум у реальність, учасники освітнього процесу розпочали активну підготовку. Перш за все, провели опитування учнівського та педагогічного складу ліцею щодо визначення асортименту продукції, яка буде користуватись найбільшим попитом. Далі, представники кожної з груп із визначеного асортименту виробів, обирали ті товари, які реалізовуватимуть. Продовжили розрахунком кількості необхідної сировини для приготування виробів, детально обговорили упаковку та ціну власної продукції. Як виявилося, організаційно-підготовчий етап став запорукою успішного результату, але зрозуміли учні і те, що саме він став головним й найважчим. Приготування самих виробів не викликало труднощів – це стихія кожного – готувати та випікати швидко, смачно та якісно.Досить важливим моментом був вибіртих, хто мав реалізовувати продукцію, адже, саме від них залежала реклама, продаж та якість обслуговування відвідувачів. Ця командна робота створила спільний проєкт «Учнівський бізнес-хаб».

При підведенні підсумків заходу, визначили наступні помилки: витрати на упаковку виробів були зайві, було виготовлено більше виробів, ніж змогли реалізувати, а ще, продавці, для того, щоб пришвидшити продаж, робили безглузді знижки. Це призвело до таких результатів: із 7 груп, які брали участь, 5 - збільшили свій початковий капітал від 30 до 60%, а 2 - вийшли в 0%. Словом, ніхто не залишився в мінусах. А головне, всі були заряджені позитивом. Гроші, виручені від продажу товарів, будуть витрачені на потреби, які визначено пріоритетними: частка грошей буде витрачена на подальшу реалізацію учнівських проєктів, а друга – більша – стане волонтерською – на допомогу Збройних Сил України.

Більшість учасників заходу запропонувала проводити такі бізнес проєкти на постійній основі, тому що, в першу чергу, це – цікаво і корисно, по друге – це дає поштовх до розвитку фінансової грамотності, по третє – це можливість практичного застосування професійних знань, отримання практичного досвіду та позитивних емоцій, тобто задоволення – дарити людям радість. Як переконалися наші майбутні кваліфіковані робітники –генерувати нові ідеї, намагаючись знайти найбільш ефективне рішення – це командна робота.

 

11 1 7 4
12 13 5 6
10 2 8 9

Прокоментувати: