VT Animal - шаблон joomla Видео

ПРАЦЯ НЕПОВНОЛІТНІХ

ПРАЦЯ НЕПОВНОЛІТНІХ    До Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який щорічно відзначають із 1997 року 12 червня, практичним психологом проведено просвітницький захід з групою учасників освітнього процесу за професією «Кухар».    Цей захід покликаний не просто розповісти про права дітей, але й дати можливість зрозуміти, що таке система прав людини та як на практиці користуватися своїми правами.  Здобувачів освіти ознайомлено з трудовими правами неповнолітніх ; пільгами, гарантованими законом для…

СПОРТ – ЦЕ ЖИТТЯ!

  СПОРТ – ЦЕ ЖИТТЯ!   Естафети - це не тільки розважальні заходи для молоді та дорослих, вони також і корисні. Несуть в собі заряд позитивних емоцій, допомагають згуртувати людей в команду. У кожному закладі освіти проводиться день естафет. Так і у нашому ліцеї на заключних уроках фізичного виховання учні групи №22 з професії «Кухар», розділившись на команди,змагалися активно й завзято. Такі змагання завжди викликають велику радість, приносять заряд енергії і…

ІМУННА СИСТЕМА ЛЮДИНИ, ОСОБЛИВОСТІ ЇЇ ФУНКЦІОНУВАННЯ.

  ІМУННА СИСТЕМА ЛЮДИНИ, ОСОБЛИВОСТІ ЇЇ ФУНКЦІОНУВАННЯ.   Сьогодні на уроці біології і екології здобувачі освіти групи №22 з професії «Кухар» вивчали імунну систему людини та особливості її функціонування. Імунна система – сукупність молекул, клітин, тканин й органів, які захищають організм від генетично чужорідних клітин або речовин, що надходять із середовища або утворюються в організмі. Імунна система нерозривно функціонує з іншими системами, що беруть участь у транспортуванні її клітин і…

ЗАВЕРШЕННЯ ПРАКТИКИ

  ЗАВЕРШЕННЯ ПРАКТИКИ   Час летить швидко і вже підходить до завершення виробнича практика групи №32 з професії «Кухар». Три місяці наполегливої праці та бажання вчитися дали свій результат. Майже всіх практикантів роботодавці чекають після закінчення ліцею на постійне місце роботи. Та попереду на них чекає ще один відповідальний етап – це комплексно кваліфікаційна робота та державна підсумкова атестація на кваліфікацію «Кухар» 4 розряду. Ми в свою чергу, бажаємо нашим…

СЛАВЕТНА ПОСТАТЬ - ВАСИЛЬ СТЕФАНИК

  СЛАВЕТНА ПОСТАТЬ - ВАСИЛЬ СТЕФАНИК   14 травня 2021 року виповнилося 150 років від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника. До 150-річчя з дня народження Василя Стефаника, яке відзначається на державному рівні, в бібліотеці закладу освіти діє викладка літератури «Я душу пустив у душу народу». Також проведено урок з української літератури,…

ПЕРША СХОДИНКА ДО ФІНІШУ

  ПЕРША   СХОДИНКА ДО ФІНІШУ   Здобувачі освіти першого курсу групи №12 «Кухар» продовжують проходити виробничу практику на провідних підприємствах громадського харчування  м. Берегове та району. Всі знання здобуті у ліцеї вони успішно закріплюють на робочих місцях поряд з досвідченими наставниками, прислухаються до слушних порад,переймаючи досвід роботи по приготуванню різних страв.        Перший курс закінчується. Час практики спливає дуже   швидко. Результатом закінчення виробничої практики буде проведення пробної кваліфікаційної роботи та…

ГАРМОНІЧНІ КОЛИВАННЯ

  ГАРМОНІЧНІ КОЛИВАННЯ                    «Геніальні відкриття – це 99 % праці та 1 % таланту» /Томас Едісон/ Сьогоднішній урок фізики проведено по темі: «Гармонічні коливання». Мета уроку - продовжити формувати знання здобувачів освіти про коливання, розвивати вміння узагальнювати і систематизувати знання в ході даного уроку. Викладач на протязі уроку виховувала уважність, зібраність та спостережливість здобувачів освіти групи №22 з професії «Кухар».                Відомі люди колись сказали, що «Світ, в…

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ТРИВАЄ

  ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ТРИВАЄ   Так склалося, що борошняні вироби є не тільки живильною випічкою, але й часткою культури різних народів . Зокрема, і «Піца» є однією з найбільш популярних випічок у світі. Мабуть, не так просто відшукати людину, яка б не любила її. По суті, вона являє собою не що інше, як гарячий бутерброд, тістова основа яка випікаєть разом з начинкою .          На сьогоднішній день «Піца» в оригінальному…

ВИЗНАЧАЄМО РІВНІ ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

  ВИЗНАЧАЄМО РІВНІ ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством трансформації України на порталі Дія. Цифрова освіта надало можливість педагогічним працівникам закладів освіти України визначити рівень цифрової грамотності. На платформі ДІЯ розміщено національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм для вчителів», який допоможе кожному протестуватися щодо власної цифрової компетенції. У нашому закладі освіти цей тест склалита визначили рівень цифрової грамотності 23 педагогічних працівника. Переважна більшість, а саме, 17,…

ЗНО ЯК СХОДИНКА ДО УСПІХУ

  ЗНО ЯК СХОДИНКА ДО УСПІХУ      Складання ЗНО з української мови є обов’язковою умовою для вступу до закладу вищої освіти. Тож саме від його результатів залежить чи потрапите Ви до вишу своєї мрії.  Сьогодні, 1 червня, в Україні відбувся наступний етап Зовнішнього незалежного оцінювання - українська мова та література. Деякі з наших випускників виявили бажання перевірити свої знання та пройти тест з української мови та літератури. Здобувачі освіти…

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ.

  ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ.   Виробнича практика для здобувачів освіти ліцею з професії «Кухарі» є не від’ємною складовою професійної підготовки і проводиться на базі кращих підприємств та організацій громадського харчування. Здобувачі освіти групи №12 «Кухар» працюють поряд з досвідченими наставниками на робочих місцях підприємств. Працюючи поряд з майбутніми колегами, вони удосконалюють свою майстерність по приготуванню різних страв. Практиканти проводять підготовку продуктів до теплової обробки, готують перші, другі страви та холодні…

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ПРОФЕСІЇ

  ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ПРОФЕСІЇ     Вибір професії – точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів. З метою формування в молоді реального погляду на вибір професії з урахуванням інтересів, здібностей та потреб на ринку праці в середині травня для випускників 9-их класів Косонської ОТГ: Мала Бийгань та Велика Бийгань представниками нашого закладу освіти Надь І.О. і Петричко О.В. проведено профорієнтаційну зустріч.…