VT Animal - шаблон joomla Видео

НОМОФОБІЯ

  НОМОФОБІЯ   «Обмеж свою шкідливу звичку, щоб мати більше часу, енергії і сил на більш важливі справи.» Учні групи №13 з професії «Пекар, кондитер» разом зі своїм класним керівником провели експеримент. Для того щоб довести, що новий термін в українському лексиконі виникнув недаремно. Номофобія— почуття страху і занепокоєння у людини через відсутність їїпристрою мобільного зв'язку. Термін є абревіатурою відангл.no-mobile-phone phobiaі буквально означає«страх без мобільного». Основною умовою експерименту було те, що…

НАРІЗНІ ТІСТЕЧКА

                                               НАРІЗНІ ТІСТЕЧКА            Вперше тістечка з'явилися у Франції в 18 столітті в розпал французької революції. У той час існували великі цегляні печі, у них не можна було регулювати температуру, а холоднішали вони дуже довго. Щоб раціонально використовувати тепло, у печах стали готувати торти та тістечка не звичайними розмірами, а маленькими, які дозволяли швидко дійти до готовності виробу і не вимагали повторного розпалювання печі. Спочатку терміном «птіфур» називався саме такий спосіб…

ОСТАННЄ ВИПРОБУВАННЯ

  ОСТАННЄ ВИПРОБУВАННЯ   18 лютого 2020 року відбулася державна кваліфікаційна атестація в групі №32 на присвоєння кваліфікаційного рівня «Кухар» 4 розряду. Державна кваліфікаційна атестація - це завершальний етап навчально-виробничого процесу, який здійснюється у два етапи. Першим етапом було виконання учням кваліфікаційних пробних робіт у лабораторії ліцею, який вони успішно пройшли. Другим етапом – складання державного кваліфікаційного екзамену. Всі хвилювалися, адже це звичайна реакція людини перед таким випробуванням, це ще…

ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ГЕРОЇЧНОЇ ОБОРОНИ ДЕБАЛЬЦЕВА

  ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ГЕРОЇЧНОЇ ОБОРОНИ ДЕБАЛЬЦЕВА      У ці дні із сумом згадуємо ті події, які сталися п’ять років тому –бій під Дебальцевим. В тих боях за українську незалежність та свободу внаслідок російської збройної агресії на Сході нашої держави загинули найкращі захисники України.     Одним із тих, хто виконував завдання в районі Дебальцева був і наш земляк з Берегівщини - старший сержант Товт Шандор Ерниевич.     З…

ОСЬ І ФІНІШ

  ОСЬ І ФІНІШ   Ніби вчора учні групи №32 з професії «Кухар» вперше переступили поріг нашого закладу освіти, а вже сьогодні «фініш». Всі вони успішно пройшли виробничу практику. Працюючи на робочих місцях, поряд з досвідченими «Кухарями» ,теперішні випускники набули певного досвіду роботи у виробничих умовах на сучасному устаткуванні.    Час практики сплив дуже швидко. І вже позаду і комплексно кваліфікаційна робота,яку вони виконували 17 лютого. ККЗ виконували згідно завдання,…

«ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ: ДЕБАЛЬЦЕВО – 2015»

  «ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ: ДЕБАЛЬЦЕВО – 2015»     У рамках виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 07.02.2020 №76 «Про вшанування річниці бойових дій при Дебальцеві», з метою вшанування пам’яті борців за свободу і незалежність України, учасників героїчних боїв 15-18 лютого 2015 року при Дебальцеві відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Дебальцеве».          Кінострічка присвячена історії про бої за місто Дебальцеве, які відбувалися у ході війни на сході України в середині 2014…

ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

  ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ       Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав на пл. Героїв м. Берегове відбувся меморіальний захід, в якому взяли участь учні та педагогічні працівники нашого закладу освіти.            Почесними грамотами міської ради за вагомий особистий внесок у справу соціального…

ЯЙЦЯ ПАШОТ

  ЯЙЦЯ ПАШОТ   Яйця пашот –страва традиційної французької кухні, запозичена в 19 столітті європейськими та американськими кулінарами. Французи називають цю страву- oeufspoches, що означає «яйця ошпарені кип’ятком», також цю назву пов’язують з словом pochette- мішечок. Перша назва ближче до суті- ці яйця дійсно опускають ненадовго в кип’яток ,але без шкарлупи. Яйця в сорочечках- українська назва, яка також вказує на зовнішній вигляд готової закуски, в якій жовток огорнутий тонким шаром…

ВАЛЕНТИНКИ – ВИТИНАНКИ

  ВАЛЕНТИНКИ – ВИТИНАНКИ      Напередодні і в день святого Валентина панує особлива атмосфера. Атмосфера любові. Ми всі потребуємо любові, любові у всіх її проявах: до коханої     людини, до батьків, дітей, онуків, до свого ближнього.          З нагоди романтичного свята в нашому ліцеї відбувся майстер-клас з виготовлення витинанок. Витинанка – це ажурні орнаменти або силуети, вирізані з кольорового або білого паперу. Учасники майстер-класу навчилися вирізати ажурні сердечка з паперу…

ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

  ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА      Класний керівник спільно з практичним психологом нашого закладу освіти провели виховну бесіду з учнями групи № 22 з професії «Кухар» на тему: «Кохання чи закоханість». Метою даного заходу було визначення вміння молоді відрізняти близькі почуття любові та закоханості, а виконання психологічного тесту дало зрозуміти чи щасливі наші учні. Тематика уроку наштовхувала на жваві дискусії. З легкістю вдалося сформулювати власний термін «кохання», «закоханість».          Перед…

МУЗА КОХАННЯ

  МУЗА КОХАННЯ День Святого Валентина ще іменують Днем усіх закоханих. Свято активно відзначається молоддю щорічно 14 лютого. В навчальному закладі в групі №23 з професії «Пекар,кондитер» відбувся захід «Муза кохання», присвячений Дню Святого Валентина. Підготували та провели цей захід класний керівник Мельничук Л.М. разом з учнями групи. Мета цього заходу  познайомити учнів з історіями кохання видатних особистостей, зі зразками інтимної лірики;прищеплювати інтерес до поезії, розвивати любов до мистецтва слова; показати…

ПІДГОТОВКА ДО ПРАКТИКИ

  ПІДГОТОВКА ДО ПРАКТИКИ   Продовжується навчання у гр 13 «Пекар, кондитер». Після зимових канікул учням важко зконцентруватися на навчанні, вони, набераючи оберти розуміють що «без труда нема плода, «без трудів не їстимеш пирогів». Поряд з практичним та теоритичним навчанням триває підготовка до виробничої практики на діючих підприємствах. Майстер виробничого навчання підбирає робочі місця та заключає договори в пекарнях різних районів: Берегівського, Іршавського, Мукачівського, Виноградівського. Учні з великим сподіванням готуються…