VT Animal - шаблон joomla Видео

РОКАМ ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ…

  РОКАМ ПАМ’ЯТІ НЕ СТЕРТИ…   28 жовтня в Україні щорічно відзначається день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної територіїУкраїни. В цей день вшановують українців, які віддали життя, будучи в лавах Червоної армії або Української повстанської армії. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні. В рамках відзначення 77-ї річницівизволенняУкраїни…

ОНЛАЙН ЗАХІД «ФІЗИКА = КРОСВОРДИ»

  ОНЛАЙН ЗАХІД «ФІЗИКА = КРОСВОРДИ»   27 жовтня у нашому закладі освіти в рамках Тижня фізики викладачем Оленою Коноплін проведено онлайн захід «Фізика = кросворди» із групою №13 з професії «Пекар, кондитер». Здобувачі освіти змагалися у вирішенні кросвордів за темами з фізики, які почали вивчати – МЕХАНІКА, а саме, КІНЕМАТИКА та ДИНАМІКА. Вони згадували відповіді на запитання, що вивчали у школі та почали освоювати у ліцеї: розділ механіки, який…

ЖОВТНЕВЕ ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ

  ЖОВТНЕВЕ ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ   Згідно плану роботи методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарної та природничо-математичної підготовки на 2021/2022 навчальний рік на жовтневому засіданні розглядались питання організації та проведення мовно-літературних конкурсів ім. Тараса Шевченка та Петра Яцика . Також викладачі української мови та літератури - Лігоцька О.О. та Макар С.І. проінформували присутніх про заплановані заходи предметного тижня української мови та літератури, який пройде в нашому закладі освіти з 08 по 12…

ІНТЕРНЕТ- НЕ ЛИШЕ ДЛЯ ЗАБАВИ

  ІНТЕРНЕТ- НЕ ЛИШЕ ДЛЯ ЗАБАВИ   Сьогодні учні других курсів з професій «Кухар» та «Пекар, кондитер» використовували улюблений телефон та мережу Інтернет не лише для ігор та соціальних мереж, а для того, щоб показати, які знання отримали на уроках інформатики. Для цього на платформі «Наурок» здобувачі освіти виконували інтерактивні завдання олімпіади з інформатики. Цього року у завданнях використано відео, після перегляду якого учні відповідали на запитання різного роду, які…

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ

  ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ   25 жовтня на засіданні стипендіальної комісії Берегівського професійного ліцею сфери послуг розглянули призначення академічних та соціальних стипендій для здобувачів освіти перших курсів. Насамперед прослухали інформацію бухгалтера закладу освіти Беца А.А. щодо розміру стипендіального фонду та розміру академічних і соціальних стипендій. Заст. директора з НВР Бабіта О.Ю. проінформувала, що в ліцеї на даний період у групах перших курсів навчається п’ять учнів з числа дітей-сиріт та…

ВПЕВНЕНО РУХАЄМОСЯ ВПЕРЕД

  ВПЕВНЕНО РУХАЄМОСЯ ВПЕРЕД   Навчання триває, і з кожним уроком виробничого навчання здобувачі освіти групи №12 з професії «Кухар» все глибше занурюються у вивчення обраної професії. Вони вже освоїли механічну кулінарну обробку овочів та грибів, наступний етап –механічна кулінарна обробка риби, приготування напівфабрикатів. Починали дану тему з ознайомленням з рибним цехом, вивченням харчової цінності і класифікації риби та технологічний процес її обробки. Отримані знання застосували на практиці. Для більшості…

ЧЕРГОВА КОЛАБОРАЦІЯ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РІВНІ

  ЧЕРГОВА КОЛАБОРАЦІЯ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РІВНІ   За сприянням Науково - методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області, 20 жовтня 2021 року відбувся вебінар «Популяризація робітничих професій: проблеми та шляхи вирішення». Зустріч проходила за допомогою платформи «PruffMe». Загалом спікерів було 20 з різних областей, серед яких виступала і наша представниця - заступник директора з навчально-виховної роботи – Бабіта Оксана Юріївна. Понад 220 учасників зі всієї України були присутніми та мали…

«ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

  «ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»        В рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством над дітьми в Україні» з групою здобувачів освіти 1-го курсу з професіїї « Кухар» протягом тижня практичним психологом закладу освіти проведено тренінгові заняття і години психолога з тем:«Насильство, жорстока поведінка: форми виявлення, профілактика, допомога», «Життя без насильства». Також першокурсників ознайомлено із роботою українського фонду «Благополуччя дітей» та з матеріалами сторінки веб-сайту «Школа безпеки ТЯМ».        Метою…

ГЕНИ СТРУКТУРНІ ТА РЕГУЛЯТОРНІ. РЕГУЛЯЦІЯ АКТИВНОСТІ ГЕНІВ В ЕУКАРІОТИЧНІЙ КЛІТИНІ.

  ГЕНИ СТРУКТУРНІ ТА РЕГУЛЯТОРНІ. РЕГУЛЯЦІЯ АКТИВНОСТІ ГЕНІВ В ЕУКАРІОТИЧНІЙ КЛІТИНІ.     Сьогодні на уроці біології і екології здобувачі освіти у групі № 22 за професією «Кухар» вивчали регуляцію активності генів в еукаріотичній клітині та структурні ы регуляторні гени.           Регуляція активності генів – це складна сукупність молекулярних механізмів, завдяки яким клітини можуть збільшувати або зменшувати кількість функціональних продуктів експресії певних генів у відповідь на зміну зовнішніх умов. Наука, яка…

ПОПЕРЕДНЄ СЕРВІРУВАННЯ СТОЛУ

  ПОПЕРЕДНЄ СЕРВІРУВАННЯ СТОЛУ   Щоб бути професійно та максимально підготовленим до обраної справи здобувачі освіти групи № 1 з професії «Офіціант, бармен» вивчають тему: «Сервірування столів» та набувають практичних навиків на уроках виробничого навчання у лабораторії ліцею «Організація обслуговування». Попередню сервіровку столу виконують в процесі підготовки залу до обслуговування. Залежно від виду і характеру обслуговування (сніданок, обід, обслуговування в денний час по меню замовних страв, банкет, чай, кава) вона…

ДІЛИМОСЬ ВЛАСНИМ ДОСВІДОМ…

  ДІЛИМОСЬ ВЛАСНИМ ДОСВІДОМ…   20 жовтня відбулося засідання методичної секції педагогічних працівників професій громадського харчування. У засіданні взяли участь викладачі професійно-теоретичної підготовки та майстри виробничого навчання з професій громадського харчування. У ході заходу присутні ділилися власним досвідом роботи щодо впровадження сучасних педагогічних технологій в освітній процес ЗП(ПТ)О. Викладач спецдисциплін нашого закладу освіти Бритвак В.Ю., поєднуючи розповідь із презентацією «Використання ігрових комп'ютерних технологій на уроках», демонструвала учасникам вебінару яким саме…

ШТУРМУЄМО ВИСОТИ КУЛІНАРНОГО МИСТЕЦТВА.

  ШТУРМУЄМО ВИСОТИ   КУЛІНАРНОГО   МИСТЕЦТВА.            Щоб іти нога в ногу з часом, здобувачам освіти  з професії «Кухар» доводиться щодня багато працювати – здобувати нові знання та вміння кулінарного мистецтва.    Здобувачі освіти з професії «Кухар» на уроці виробничого навчання дізнались секрети приготування страв з м’яса, які є поширеною та улюбленою стравою серед населення. Під керівництвом майстра виробничого навчання вони працювали самостійно, дотримуючись технологічного процесу приготування страви, правил техніки…