VT Animal - шаблон joomla Видео

ПЕРЕВІРОЧНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА З ФІЗИКИ

  ПЕРЕВІРОЧНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА З ФІЗИКИ     В Берегівському професійному ліцеї сфери послуг продовжується перевірка знань учнів із базових загальноосвітніх предметів.    В групі 13 з професії «Пекар, кондитер» відбулася перевірочна контрольна робота з фізики. Учні виконували різнорівневі завдання, які охоплювали основні теми за 7-9 класи загальноосвітньої школи, які вони вивчали за період навчання у загальноосвітній школі.    За результатами перевірочної контрольної роботи буде складено діагностичну таблицю знань учнів…

ПРОФЕСІЯ ОФІЦІАНТ

  ПРОФЕСІЯ ОФІЦІАНТ   Святкування знаменних дат, подій, весіль, і навіть, прийом видатних осіб та підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь у загальній трапезі. Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання тієї чи іншої страви – саме до цього має безпосереднє відношення офіціант. Він не тільки обслуговує людей, які сидять за столом,…

«ОБЕРЕЖНО – БУЛІНГ!»

  «ОБЕРЕЖНО – БУЛІНГ!»     В рамках правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції "Я МАЮ ПРАВО!" у нашому закладі освіти розпочався Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу, який триватиме з 16 по 20 вересня.    Заступником директора з НВР та практичним психологом у групах першого курсу проведено тематичний виховний захід на тему « Обережно – булінг!».    Учнів ознайомлено з самим поняттям булінг (цькування), що визначається як утиск, дискримінація, цькування, як тривалий…

РЕЦЕПТИ У СПАДОК

  РЕЦЕПТИ У СПАДОК   Бограч, гомбовци, кнедлики, банош, дзяма, рокоткрумплі – страви, якими славиться Закарпаття. Кожна господиня, готуючи їх має свої секрети, які передаються у родині з покоління в покоління . А скільки страв є забутими або такими, які готують в край рідко. Саме такими рецептами страв, які дістались їм від бабусь та прабабусь і ділилися учні групи №32 з професії «Кухар». А саме, Анна Турані поділилась улюбленими рецептами,…

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ

  ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ      Практичним психологом проведено бесіду - обговорення у групі третього курсу на тему «Булінг. Попередження та протидія булінгу».    Учні взяли активну участь в обговоренні тенденцї булінгу для сучасного середовища . Під час обговорення учні розглянули причини виникнення булінгу та його види у залежності від специфіки групи, що відбувається у дуже різних формах: фізичній, вербальній, прихованій і кібербулінгу. Для булінгу характерне свідоме, тривале насильство,…

ШЛЯХ У ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ

  ШЛЯХ У ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ   Учні групи №13 з професії «Пекар, кондитер», приступили до вивчення азів пекарського мистецтва. У перші дні навчання в ліцеї вони ознайомились з лабораторіями ,навчальними кабінетами, спортивним залом та подвір’ям ліцею.    Проведено з учнями інструктаж з охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки ,особистої гігієни пекаря , кондитера. З великою увагою всі вони слухали розповідь майстра виробничого навчання про значення обраної ними професії на ринку праці.…

ПЕРЕВІРКА ЗНАНЬ УЧНІВ

  ПЕРЕВІРКА ЗНАНЬ УЧНІВ       Для першокурсників нашого закладу освіти розпочались перевірочні контрольні роботи з історії України, з метою діагностування знань учнів.    В групі 13 з професії «Пекар, кондитер» та в групі 12 з професії «Кухар» пропонувалось виконання наступних завдань: – текст документа із завданнями репродуктивного та творчо-описового характеру; описові завдання, спрямовані на вияв знань учасниками історичних процесів, подій, явищ та вмінь оцінювати історичну дійсність.          Завдання охоплюють…

ВЧИМОСЬ ОЗДОБЛЮВАТИ

  ВЧИМОСЬ ОЗДОБЛЮВАТИ      Крем «Глясе» - дуже смачний, ніжний, масляний крем, який підходить для оздоблення і наповнення тортів і тістечок.    12 вересня проведено урок виробничого навчання на тему «Приготування масляного крему Глясе». Учні проявили фантазію та вправність при оздоблені кондитерських виробів приготовленим ними кремом.    Хочеться відмітити роботи таких учнів як Косика Михайла, Ніроди Богдани, Ришков Олександри, які особливо старанно та з видумкою оздобили тістечка. Вийшло оригінально та…

ЗУСТРІЧ ІЗ МАЙСТРОМ СПОРТУ МІЖНАРОДНОГО КЛАСУ ПО БІАТЛОНУ ПИСАРЕНКО Л.П.

  ЗУСТРІЧ ІЗ МАЙСТРОМ СПОРТУ МІЖНАРОДНОГО КЛАСУ ПО БІАТЛОНУ ПИСАРЕНКО Л.П.   В рамках олімпійського тижня у нашому ліцеї відбулася зустріч груп ІІІ курсу із Майстром Спорту Міжнародного класу по біатлону Писаренко Л.П. – викладачем та в.о. керівника фізичного виховання Берегівського професійного ліцею сфери послуг. Зустріч пройшла в теплій, доброзичливій атмосфері. Людмила Павлівна розповіла ліцеїстам, як «з першого погляду» захопилась біатлоном, які випробування довелось подолати на шляху до омріяних вершин, а…

ТРУДОВИЙ ШЛЯХ ВІД УЧНЯ ПРОФЕСІЙНОГО УЧИЛИЩА ДО КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

  ТРУДОВИЙ ШЛЯХ ВІД УЧНЯ ПРОФЕСІЙНОГО УЧИЛИЩА ДО КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ   Йдеться про директора Берегівського професійного ліцею сфери послуг Валерія Емеріховича Торонія, який на порозі свого 65-ти річчя, першого вересня 2019 року відмітив 50-ти річний ювілей загальної трудової професійної діяльності. У 1972 році закінчив Ужгородське ПТУ №6 за професією столяр. У системі професійної (професійно-технічної) освіти почав працювати з 1976 року майстром виробничого навчання, заступником директора, директором ПТУ. У 1985…

ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ ВИКЛАДАЧІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

  ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ ВИКЛАДАЧІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ   11 вересня у нашому закладі освіти відбулося чергове засідання методичної комісії викладачів природничо-математичної підготовки. В обговоренні нагальних питань взяли участь всі члени методкомісії: детальне обговорення плану роботи м/к на І семестр, затвердження завдань до проведення директорських (діагностичних) робіт для учнів І-их курсів та ліцейних олімпіад по предметах природничо-математичної підготовки, проходження атестації викладача математики Молнар А. Й. у 2019-2020 н.р. Також, обговорили значення…

ПЕРШИЙ КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

  ПЕРШИЙ КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ    Учні першого курсу групи №12 «Кухарі» зробили перший крок до здобуття обраної професії. На першому уроці виробничого навчання майстер в/н познайомила їх з кухнею-лабораторією, провела інструктаж з охорони праці, пожежної та електробезпеки, особистої гігієни кухаря та ознайомила із завданнями, які стоять перед ними цього навчального року. Всі слухали уважно та зрозуміли, щоб освоїти професію кухаря та приносити задоволення людям, потрібно багато вчитися та…