VT Animal - шаблон joomla Видео

ПЕРЕЙМАЄМО ДОСВІД

  ПЕРЕЙМАЄМО ДОСВІД Вже місяць як здобувачі освіти групи №12 з професії «Кухар» проходять виробничу практику в закладах громадського харчування. Одним із таких закладів, де щороку майбутні кухарі переймають досвід та освоюють ази професії, є ресторан «VillaLamperti», який розташований на березі мальовничого озера в селі Дийда. Сучасно обладнана кухня, досвідчені кухарі, злагоджена командна робота - саме те, що потрібно для удосконалення практичних знань та умінь для професійного кухаря. Адже перший…

ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ

  ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ    Важким та водночас насиченим видався для здобувачів освіти групи №22 з професії кухар цей навчальний рік. В ході роботи ми подолали багато перешкод, що стали для нас нашим практичним досвідом. Перед початком довгоочікуваного періоду - літніми канікулами, учні підводили підсумки здобутих знань, умінь та навичок на уроках виробничого навчання за другий курс. Кожен готував свою індивідуальну страву української або закарпатської кухні. В ході роботи в кухні-лабораторії…

«А НАД СВІТОМ УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА ЦВІТЕ»

  «А НАД СВІТОМ УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА ЦВІТЕ» День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. Це свято, присвячене українській національній культурі і традиціям, попри свій відносно молодий вік, вже набуло широкої популярності та стало традиційним. Основна мета свята – збереження українських національних цінностей та їхня популяризація. В умовах сьогодення, коли російська агресія проти України намагається знищити нашу історію та культуру, вишиванка набуває особливого значення, демонструє цінності, які є пріоритетними…

УЧАСТЬ У XVI ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

  УЧАСТЬ У XVI ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ Вивчай все не з марнославства, а задля практичної користі. Георг Крістоф Ліхтенберг З 17 травня розпочав роботу XVI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Науково-методичне забезпечення професійної освіти і навчання». Захід проходив з 17-20 травня у режимі онлайн. Педагогічні працівники нашого ліцею долучилися до роботи конференції. Тематика виступу «Організаційно-педагогічні умови професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників в умовах дуальної форми здобуття освіти » була актуальною для нашого…

НАВЧАЮЧИСЬ-ПРАЦЮЄМО

  НАВЧАЮЧИСЬ-ПРАЦЮЄМО    Ось вже другий тиждень здобувачі освіти групи №13 з професії «Пекар, кондитер» проходять виробничу практику на підприємствах громадського харчування. В умовах виробництва все більше наші учні переконуються в тому,що робота з тістом може бути багатогранною. Мабуть не знайдеться жодної людини на планеті яка б не обожнювала її. Всім завжди цікавий її секретний рецепт. Мова йде про найсмачнішу італійську страву - піццу. Завдяки можливості працювати в найкращих піццеріях…

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВЕБІНАР «МУЗЕЇ ТА БІБЛІОТЕКИ ЯК СОЦІАЛЬНІ ІНСТИТУЦІЇ ПАМ’ЯТІ»

  ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВЕБІНАР «МУЗЕЇ ТА БІБЛІОТЕКИ ЯК СОЦІАЛЬНІ ІНСТИТУЦІЇ ПАМ’ЯТІ»        18 травня 2022 року бібліотекар нашого закладу освіти взяла участь у Всеукраїнському вебінарі «Музеї та бібліотеки як соціальні інституції пам’яті», приуроченому до Міжнародного дня музеїв.        Організатор заходу – Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В.О. Сухомлинського Національної академії педагогічних наук України. Вебінар пройшов у форматі онлайн в прямому ефірі на Ютуб.        Загальна сесія вебінару відбулась за участі фахівців…

ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ'Я

  ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ'Я Заняття фізичним вихованням мають бути цікавими, веселими, захоплюючими. Адже, це сприяє заохоченню здобувачів освіти до уроків фізичної культури і допомагає засвоїти найскладніший матеріал легко. Ігри та естафети виховують у молоді найкращі риси характеру, розвивають інтелект. Одна із спортивних ігор, яку полюбляє більшість наших учнів – баскетбол. Розмаїтість технічних і тактичних дій цієї гри має унікальні властивості для формування життєво важливих навичок і умінь здобувачів освіти,…

ПРОДОВЖУЄМО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ

  ПРОДОВЖУЄМО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ Продовжується виробнича практика у здобувачів освіти групи №33 «Пекар,кондитер». Ми завжди дбаємо про те, щоб майбутні професіонали переймали досвід тільки у найкращих роботодавців, які мають сучасну матеріально-технічну базу, оснащені механізовані лінії, ті,які працюють з різною сировиною та завжди вдосконалюються. Таким провідним роботодавцем є пані Наталія Габор та її пекарня-кондитерська «Сонячний промінь». Тут проходять практику одразу декілька випускників, які неймовірно раді, що потрапили саме на це підприємство міста…

ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ ЗІ СНІДАНКУ

  ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ ЗІ СНІДАНКУ Денний раціон кожної людини повинен включати в себе максимально збалансовані страви, які будуть підтримувати та живити організм протягом дня. Для того, щоб створити таке меню потрібно докласти чимало знань та зусиль . Попри те, знання потрібні не тільки вузькоспеціалізовані, але й з числа базових дисциплін з шкільної програми.          Випускники з професії кухар, вийшовши на виробничу практику , мали можливість наочно попрацювати зі створенням денного…

ЦИФРОВА ГРАМОТНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ

  ЦИФРОВА ГРАМОТНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ Просто користуватися смартфоном чи ноутбуком і мати доступ до інтернету — ще не означає володіти цифровою грамотністю. Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку — ось що таке цифрова грамотність. А враховуючи той факт, що на сьогодні, одним з головних джерел отримання інформації є Інтернет ресурси, то такими навичками повинен володіти кожен. Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з…

СИМБІОЗ ТА ЙОГО ФОРМИ.

  СИМБІОЗ ТА ЙОГО ФОРМИ. У групі № 22 з професії «Кухар» проведено урок по темі: «Симбіоз та його форми». Симбіоз – це особлива стратегія адаптацій живого до середовища існування, що досягається через об’єднання різних організмів для поліпшення живлення, дихання, розмноження, поширення, оселення, побудови гнізд чи схованок, захисту від ворогів тощо. Сучасні дослідження розкрили надзвичайно різноманітний характер симбіотичних відносин: мутуалістичні взаємовигідні й паразитичні зі шкідливим впливом, обов’язкові облігатні й необов’язкові…

НОВИЙ ДОСВІД, НОВІ ВРАЖЕННЯ

  НОВИЙ ДОСВІД, НОВІ ВРАЖЕННЯ            Ось і розпочалася перша виробнича практика наших здобувачів освіти групи 13 (Б) з професії «Пекар, кондитер». Підсумковим етапом виробничого та теоретичного навчання першого року навчання є виробнича практика. Мета – забезпечення, закріплення і систематизація знань, удосконалення уже набутих та нових практичних навичок. Наші учні вдосконалюють і шліфують отримані в ліцеї знання на різних ділянках виробництва, а саме, виготовлення хлібобулочних виробів: хліба, булочок, рулетів. Та…