VT Animal - шаблон joomla Видео

ПІДТРИМУЄМО ВЕЛИКОДНІ ТРАДИЦІЇ

  ПІДТРИМУЄМО ВЕЛИКОДНІ ТРАДИЦІЇ З давніх давен до світлого свята Великодня всі господарі прибирали свої домівки та подвір’я. Наші предки вірили, що для кожного вірянина Чистий четвер - особливий день, коли потрібно залишити в минулому свої гріхи, позбутися від тривог, щоб з чистою душею зустріти Великдень. А оскільки ми шануємо традиції нашої нації, обряд очищення провели на подвір’ї нашого закладу освіти. Також встановили невід’ємний символ свята- писанку. Христове Воскресіння, Паска,…

ДАРУНКИ ДЛЯ НАЙМОЛОДШИХ

  ДАРУНКИ ДЛЯ НАЙМОЛОДШИХ Здобувачі освіти нашого ліцею не забувають і про наймолодших гостей нашого міста. Першачки з професії пекар, кондитер приготували солодкі та запашні пасочки, які стануть головною прикрасою їхніх великодніх кошиків для освячення. Здавалося б на перший погляд такі вже дорослі наші учні, але при створенні цих виробів в кожному з них прокинулася дитина, яка з щирим серцем очікує свята. Цими дарунками ми намагались створити відчуття родинного затишку…

ДАРУНКИ ДЛЯ ТИХ ХТО БЕРЕЖЕ НАШ СПОКІЙ

  ДАРУНКИ ДЛЯ ТИХ ХТО БЕРЕЖЕ НАШ СПОКІЙ      У таку важку хвилину ми не забуваємо і про наших героїв 128-ї ОГШБр, які наразі стоять на захисті нашої держави і напередодні світлого свята Воскресіння Христового здобувачі освіти нашого закладу разом з педагогічними працівниками випекли обрядовий хліб –Пасхи.      Готові вироби передали через місцеву волонтерку Федур Ярославу ( з якою вже не раз співпрацювали) і сподіваємося, що це допоможе нашим хлопцям…

ЗБІРКА ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ

  ЗБІРКА ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ У ці квітневі дні скарбничку інформаційно-видавничої діяльності НМЦ ПТО поповнила збірка інноваційних проєктів ЗП(ПТ)О та НМЦ ПТО у Закарпатській області. Дана збірка сформована з кращих інноваційних проєктів, розроблених і реалізованих (чи реалізовуються) закладами професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області та навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області упродовж останніх 3 років. Проект, представлений нашим закладом освіти: «Робота з учнівською молоддю щодо усвідомленого професійного самовизначення» розкриває різновиди профорієнтаційної…

ЗАВЕРШАЛЬНА ПРАКТИКА

  ЗАВЕРШАЛЬНА ПРАКТИКА Для здобувачів освіти третього курсу з професії кухар проходить завершальна виробнича практика перед випуском. Це можливість для випускників узагальнити та підсумувати все вивчене за три роки навчання в ліцеї. В нових реаліях, які принесла нам війна - робота закладів громадського харчування змінилась, команді кухарів потрібно було оперативно переформатуватись з приготування вишуканих страв із встановленого меню на умови «польової кухні». Вкотре випускники переконались у важливості обраної професії для…

ПОРЦІЙНІ СТРАВИ З М`ЯСА

  ПОРЦІЙНІ СТРАВИ З М`ЯСА Продовжується робота в кухні-лабораторії ліцею. Сьогодні другокурсники відпрацьовували тему уроку виробничого навчання «Приготування порційних смажених страв з м`яса». М'ясо - продукт, який люблятьвсі, проте не кожному підвладно приготувати його так, щоб зберегти вміст всіх корисних речовин . Учні готували наступні страви - відбивну «По-Верховинськи», котлету «Марічка» та свинну вирізку з томатною сальсою. Кухарі мали можливість провести своєрідне дослідження про поводження різних частин туші свині (корейка,…

ПЕРЕДВЕЛИКОДНІЙ НАСТРІЙ

  ПЕРЕДВЕЛИКОДНІЙ НАСТРІЙ В передчутті світлого свята Воскресіння Христового, нам хочеться подарувати частинку нашої віри в перемогу у вигляді кондитерських виробів. Тому, здобувачі освіти першого курсу з професії пекар,кондитер на занятті гуртка «Творча майстерня кондитерських виробів» працювали з пряничним тістом. Тема вийшла насиченою, оскільки для створення готової продукції потрібно було виконати різні процеси: заміс, формування,випікання, оздоблення . В результаті клопіткої роботи, вийшли яскраві забарвлені в патріотичні кольори «пряничні писанки», які…

РОЗГОРТАННЯ ШИРОКОМАСШТАБНОЇ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

  РОЗГОРТАННЯ ШИРОКОМАСШТАБНОЇ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ Як каже народне прислів’я «По одежі стрічають, а по уму випроводжають». Саме такою «одежею» для закладу освіти в профорієнтаційні роботі і є маркетинговий матеріал. Створення такого займає досить тривали час і потребує неабиякої обізнаності, завзятості та креативності. Проте така форма роботи є невід’ємною частиною діяльності Центру розвитку кар’єри нашого закладу освіти. Як завжди, у квітні розпочинається найактивніша фаза профорієнтаційної роботи, саме тому команда працювала над…

ЗАВЕРШУЄМО ВИРОБНИЧЕ НАВЧАННЯ

  ЗАВЕРШУЄМО ВИРОБНИЧЕ НАВЧАННЯ Виробниче навчання в лабораторії ліцею для здобувачів освіти першого курсу з професії кухар, підійшло до завершення, попереду виробнича практика. Темою заключного уроку було прісне тісто та вироби з нього. Зокрема сьогодні готували такі улюблені кожному- пельмені. Оскільки з даним різновидом тіста, юні кухарі працювали не вперше, тому робота кипіла злагоджено, кожний мав можливість спробувати себе на різних процесах: заміс тіста, розкатування, формування, робота з начинкою, ліплення…

РОЗРАХУНКИ В ПРОФЕСІЇ

  РОЗРАХУНКИ В ПРОФЕСІЇ Здобувачі освіти групи №13 з професії «Пекар, кондитер» на онлайн уроках з Технології хлібопекарського виробництва навчаються розрахункам в професії. При розраховуванні виходу хлiба учні повинні вирахувати кiлькiсть хлібобулочних виробів у кiлограмах, отриманих з певної кількості борошна та всiєi кiлькостi додаткової сировини, яка покладається на 100 кг борошна за рецептурою цього виду виробу. На цьому уроці учні активно розв’язували завдання для фактичного виходу хліба та коригування норми…

РИБА- ДЖЕРЕЛО СИЛИ І ЕНЕРГІЇ НА ВЕСЬ ДЕНЬ

  РИБА- ДЖЕРЕЛО СИЛИ І ЕНЕРГІЇ НА ВЕСЬ ДЕНЬ Одним з головних напрямків роботи педагогічного колективу є виховання у здобувачів освіти звичок здорового харчування. Зокрема, майбутні кухарі мають можливість і на уроках виробничого навчання побачити це з практичного боку. Риба….. Це той продукт, який мало хто любить, але він повинен бути невід’ємною частиною щоденного раціону. Ось над цією дилемою сьогодні працювали здобувачі освіти другого курсу. Зрештою приготовані страви - котлета…

ПРОДОВЖУЄМО ТВОРИТИ ДОБРО

    ПРОДОВЖУЄМО ТВОРИТИ ДОБРО Другокурсники нашого закладу освіти з професії «Пекар, кондитер» продовжують опановувати обрану професію. Сьогодні здобувачі освіти вдосконалювали свої знання й навички в роботі з дріжджовим тістом. Свіжоспечена випічка, як і раніше, попрямувала до Берегівської угорської гімназії імені Бетлена Габора, де знайшли тимчасовий затишок вимушені переселенці нашого міста. Ми на своєму місці: вчимося та робимо добро ! З Україною в серці!!!