VT Animal - шаблон joomla Видео

ВЧИМОСЬ ГОТУВАТИ

  ВЧИМОСЬ ГОТУВАТИ   Сьогодні у звязку з ситуацією, яка склалась у країні – небезпека з захворюваністю COVID-19, урок виробничого навчання розпочався з вимірювання температури, обробки рук антисептиком. А далі, приступли до своєї улюбленої справи - проготуванні різноманітних страв, а саме з риби, тому, що, щоб жити, людина мусить харчуватися, бо їжа – це пальне без якого організм не може функціонувати. Їжа нам дає енергію, котра забезпечує нормальну роботу організму…

ОСОБЛИВОСТІ ОБМІНУ РЕЧОВИН В АВТОТРОФНИХ І ГЕТЕРОТРОФНИХ ОРГАНІЗМІВ.

  ОСОБЛИВОСТІ ОБМІНУ РЕЧОВИН В АВТОТРОФНИХ І ГЕТЕРОТРОФНИХ ОРГАНІЗМІВ.   Сьогодні на уроці біології і екології здобувачі освіти групи №23 за професією " Пекар; кондитер" вивчали особливості обміну речовин в автотрофних і гетеротрофних організмів. Вони дізналися про те, що організми за способом одержання енергії поділяються на автотрофів і гетеротрофів. Автотрофи здатні синтезувати органічні речовини з неорганічних. До них належать рослини та деякі види бактерій.           Гетеротрофи одержують органічні речовини з…

ПЕРШІ ДОСЯГНЕННЯ ЮНИХ КУХАРІВ.

  ПЕРШІ ДОСЯГНЕННЯ ЮНИХ КУХАРІВ.   Кухарі - веселі творчі люди із почуттям гумору. Саме такі і навчаються у нашому закладі освіти за професією «Кухар».    Не зважаючи на адаптивний період наш заклад продовжує працювати у звичному режимі з дотриманням основних правил безпечного навчання.          Здобувачі освіти з професії «Кухар» зробили перший крок до професійної майстерності, працюючи у кухні-лабораторії. На уроці виробничого навчання на тему «Обробка овочів, форми нарізки їх»…

ЛЕГКА АТЛЕТИКА – КОРОЛЕВА СПОРТУ

  ЛЕГКА АТЛЕТИКА – КОРОЛЕВА СПОРТУ   Легка атлетика  — олімпійський вид спорту, який об'єднує спортивні дисципліни, що включають змагання з бігу, стрибків, метань та спортивної ходьби. Найбільш розповсюдженими видами легкої атлетики є бігові та технічні дисципліни на стадіоні, біг по шосе, крос та спортивна ходьба. 15 вересня першокурсники нашого закладу освіти – група №13 з професії «Пекар, кондитер» на уроці фізичної культури вдосконалювали спортивні вміння з бігу на короткі дистанції та стрибку в…

«БРЕЙНСТОРМІНГ»

  «БРЕЙНСТОРМІНГ»   Для того щоб кожен із здобувачів освіти міг розвиватися у творчому та інтелектуальному плані, вже другий рік поспіль керівник гуртка «Розмовляємо українською мовою» Перинець Т.В. намагається використовувати інтерактивні методи навчання. Зокрема, вони допомагають покращити розвиток комунікативних умінь і навичок; створюють емоційний контакт між слухачами. Також, учасники вчаться працювати у команді, прислоховуватися до думки свого товариша. Сьогодні, учасники гурткової роботи намагались дібрати до проблеми, заданої керівником гуртка 5…

ВИХОВНІ ГОДИНИ ПО-НОВОМУ

  ВИХОВНІ ГОДИНИ ПО-НОВОМУ   Вже два тижні поспіль першокурсники нашого ліцею розпочали «трудову діяльність» в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг. Спілкування під час виховних годин,зважаючи на сьогодення, проходить на свіжому повітрі, де у «зеленому кабінеті» вільно та невимушено можна отримати рішення на будь-які питання. Нiщо не цiниться так високо в життi, як справжня дружба, єдiсть групи i почуття належності до неї — групи одногрупників, з якими будеш навчатися протягом…

ОНЛАЙН СЕМІНАР ДЛЯ КАДРОВИХ СЛУЖБ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ

  ОНЛАЙН СЕМІНАР ДЛЯ КАДРОВИХ СЛУЖБ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ   11 вересня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області проведено в режимі онлайн семінар для кадрових служб закладів професійної (професійно-технічної) освіти з окремих питань ведення кадрового діловодства та оновлення електронної бази кадрового забезпечення педагогічними працівниками ЗП(ПТ)О станом на початок нового навчального року. У роботі семінару взяли участь працівники нашого закладу освіти Шаталова Л.М. – кадровик та Ролдугіна…

ВЧИМОСЯ ГОТУВАТИ ЗАВАРНИЙ КРЕМ

  ВЧИМОСЯ ГОТУВАТИ ЗАВАРНИЙ КРЕМ   Заварний крем або кустарді –крем, виготовлений з молока або вершків, яєць та цукру , що згущується при нагріванні, вже давно став частиною європейської кухні. Цей крем широко використовується при виготовленні кондитерських виробів, ним перемащують коржі та заповнюють тістечка, тарталетки і інші десерти. Наприклад, одним з яких є відомий для нас усіх це « Наполеон», повітряні коржі зі хрусткою скоринкою в поєднанні з ніжним заварним…

СПОРТИВНА ВІКТОРИНА

  СПОРТИВНА ВІКТОРИНА   Сьогодні ми провели спортивну вікторину, присвячену до Дня фізичної культури та спорту. Класний керівник і майстри виробничого навчання разом із здобувачами освіти ІІ курсу групи № 22 з професії «Кухар» поринули у теоретичні знання з фізичної культури та спорту. Мета нашої сьогоднішньої вікторини – перевірка готовності використання своїх теоретичних знань про спорт у повсякденному житті. Позмагалися не тільки у силі, спритності, швидкості, але й в інтелектуальних…

ШВИДШЕ, ВИЩЕ, СИЛЬНІШЕ!

  ШВИДШЕ, ВИЩЕ, СИЛЬНІШЕ!   Напередодні Дня фізичної культури і спорту, який в Україні традиційно відзначають у другу суботу вересня, відбулися виховні години, присвячені цьому дню, у нашому закладі освіти. Свято спорту у спортивній залі провели класні керівники груп №32 та №33 з дотриманням усіх карантинних вимог у п’ятницю, 11 вересня. Спортивна вікторина розпочалася із вступного слова викладача фізичної культури, яка оголосила мету заходу та представила команди і членів журі.…

ПРОДОВЖУЄМО НАВЧАТИСЬ

                             ПРОДОВЖУЄМО   НАВЧАТИСЬ   Промайнули літні канікули. Повернувшись з відпочинку, здобувачі освіти групи №22 «Кухар» взяли новий старт для опанування непростих прийомів кухарської майстерності. Урок виробничого навчання у них почався з перевірки стану здоров’я. Переконавшись, що в кожного все гаразд, взялись за справу, адже за період канікул, встигли засумувати за своєю улюбленою справою. Тож, виробниче навчання розпочалось з освоєння теми нарізки овочів складною формою та ознайомленням елементів оформлення страв. На…

ЗНОВУ ДО НАВЧАННЯ

  ЗНОВУ ДО НАВЧАННЯ   З нетерпінням здобувачі освіти групи № 23 з професії «Пекар,кондитер» чекали уроки виробничого навчання. Адже на другому курсі вони отримають кваліфікацію Кондитер 3 розряду. На перших уроках виробничого навчання вони знайомилися з відділами кондитерських цехів,коморою добового запасу,асортиментом виробів які випускає кондитерський цех. Також ,майбутні кондитери працювали над такими темами ,як підготовка сипучих( борошно,цукор,какао),жирових( масло,вершки) продуктів до використання. На перших уроках виробничого навчання здобувачі освіти отримали…