VT Animal - шаблон joomla Видео

СВЯТКУВАННЯ HALLOWEEN

  СВЯТКУВАННЯ HALLOWEEN   Доброю традицією стало тематично оформляти фотозону в ліцеї, створюючи атмосферу свята та веселощів. Свято Halloween не стало виключенням, а навпаки набуло нових обертів у стінах нашого закладу освіти. Цього разу організацію та оформлення зони взяли на себе учні групи №33 «Пекар, кондитер» на чолі з їхнім класним керівником та майстрами виробничого навчання. Третьокурсники не тільки забезпечили фотозону, але і прикрасили коридори та вхід у ліцей. Дівчата,…

ПІДГОТОВКА ДО КОНКУРСУ «ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ»

  ПІДГОТОВКА ДО КОНКУРСУ «ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ»   До завершення добігає фінальний етап підготовки до Всеукраїнського конкурсу «До дня Захисника Вітчизни». Протягом місяця здобувачі освіти групи №13 з професії «Пекар, кондитер» старанно готувалися до цього конкурсу. Кожен відображав своє бачення цієї теми. Першокурсники створювали роботи із захопленням. Учениця, Бровді Євгенія, написала вірш під керівництвом класного керівника. А решта учасників конкурсу докладали максимум зусиль до підготовки фоторобіт. Вимоги до конкурсу…

ГУРТОК «ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ КОНДИТЕРА»

  ГУРТОК «ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ КОНДИТЕРА»   Кондитерські вироби були, є і будуть популярними продуктами харчування, які мають досить стійкий попит серед споживачів. А коли вони ще й прикрашені різними видами оздоблень, так і хочеться їх посмакувати. Тому здобувачі освіти нашого закладу І-ІІІ курсів з професій «Пекар, кондитер» і «Кухар», працюючи на гуртку «Творча майстерня кондитера» , втілюють нові задуми та креативні ідеї щодо оздоблення готових кондитерських виробів.          Завдяки сучасним…

ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

  ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ   Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників. В цьому році ми відзначаємо 76- річницю. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.        В цей день вшановують пам'ять воїнів, які загинули в боях…

ТАКА ЦІКАВА НАУКА – БІОЛОГІЯ

  ТАКА ЦІКАВА НАУКА – БІОЛОГІЯ   Біологія— система наук, що вивчає життя в усіх його проявах й на всіх рівнях організації живого, про живу природу, про істот, що заселяють чи вже вимерли, Землю їхні функції, розвиток особин і родів, спадковість, мінливість, взаємини, систематику, поширення на Землі; про зв'язки істот та їхні зв'язки з неживою природою. Біологія встановлює загальні закономірності, властиві життю в усіх його проявах. «Прокаріотичні організми: археї. Особливості…

М’ЯСНІ СТРАВИ

  М’ЯСНІ СТРАВИ   Швидко плине час, і щоб іти нога в ногу із сучасністю доводиться щодня здобувати і засвоювати нові знання, вміння і навички. Здобувачі освіти 2 курсу з професії «Кухар» наполегливо вивчають свою справу і навипередки працюють над приготуванням та оформленням страв та покращенням їх смакових якостей. Наразі вони вивчають тему «Приготування н/ф з мяса та с/г птиці». Головним критерієм в приготуванні – це звичайно, свіже й натуральне…

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ УЧНІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДА З ІНФОРМАТИКИ.

  І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ УЧНІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДА З ІНФОРМАТИКИ.   29 жовтня 2020 рокув стінах закладу освіти було проведеноІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіада з Інформатики. Проведено серед здобувачів освіти 1-3 курсів попередній відбір кращих до участі у І етапі. В результаті, в олімпіаді взяли участь 10учнів. Більшу активність виявили учасники з 1 та 2 курсів, що і не дивно, оскільки першокурсники ще не опанували курси з циклу Інформаційних технологій в повному…

ПРОДОВЖУЄМО НАВЧАННЯ У ЛАБОРАТОРІЇ.

  ПРОДОВЖУЄМО   НАВЧАННЯ У ЛАБОРАТОРІЇ.     Кожен урок виробничого навчання є чимось особливим та цікавим для здобувачів освіти першого курсу групи №12 з професії «Кухар». Не були винятком і уроки при вивченні теми «Механічна кулінарна обробка риби та приготування напівфабрикатів з неї».   Опановуючи прийоми кухарської майстерності по обробці риби, вони дізнались про методи визначення якості риби. Дізнавшись від майстра виробничого навчання про   органолептичний метод , всі визначали якість риби…

ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

  ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ   Активні учасники учнівського самоврядування нашого закладу освіти обговорювали ряд важливих питань, винесених на розгляд щодо порядку денного жовтневогопланового засідання. Це - підведення підсумків роботи за цей місяць, участь у ліцейних заходах, окреслення плану роботи щодо організації щоденних робочих буднів, святкових подій тощо. Оскільки в обговоренні нагальних питань беруть участь представники з усіх навчальних груп та різних секторів учнівського самоврядування завжди акцентується увага на те,…

УРОКИ СПЕЦДИСЦИПЛІН – ЦЕ ЗАВЖДИ ЦІКАВО І КОРИСНО

  УРОКИ СПЕЦДИСЦИПЛІН – ЦЕ ЗАВЖДИ ЦІКАВО І КОРИСНО   Перед викладачем спеціальних дисциплін у професійно-технічних закладах освіти стоїть важка задача: озброїти здобувачів освіти глибокими та міцними знаннями, які вони будуть використовувати на уроках виробничого навчання та при проходженні виробничої практики. Зрозуміло, що учні нашого ліцею, особливо першокурсники, завжди з нетерпінням чекають ці уроки, адже це для них – щось нове і незрозуміле. Але після проведення перших уроків, вони розуміють…

ДОЛАЄМО ВИВЧЕННЯ ПЕКАРСЬКОГО МИСТЕЦТВА

  ДОЛАЄМО ВИВЧЕННЯ ПЕКАРСЬКОГО МИСТЕЦТВА   Дедалі ще з більшим захопленням здобувачі освіти групи №13 з професії «Пекар, кондитер» заглиблюються у вивчення своєї творчої професії. На уроці виробничого навчання вони почали працювати з тістом вручну та формувати готові вироби. Вони самостійно розподіляли тісто на шматки, формували булочки з сиром та випікали їх. Всі були у захваті від процесу роботи та кінцевого результату – презентації кондитерських виробів. Вони куштували приготовані власноруч…

ТВОРЧЕ ВИКОРИСТАННЯ МИСТЕЦТВА КОЛАЖУ

  ТВОРЧЕ ВИКОРИСТАННЯ МИСТЕЦТВА КОЛАЖУ Колаж - походить від французького collage, буквально перекладається як наклеювання. У словнику колаж - це прийом в образотворчому мистецтві, за яким на певну основу наклеюють різні матеріали, що різняться кольором і фактурою. Луї Арагон сказав, що колаж – це мистецтво, яке кидає виклик живопису. Це техніка створення картини або графічного твору шляхом застосування різних наклейок з плоских (фотографії, квитки, тканини, вирізки з газет і кольорового паперу і…