VT Animal - шаблон joomla Видео

ГУМАННЕ СТАВЛЕННЯ ДО ДРУЗІВ НАШИХ МОЛОДШИХ

  ГУМАННЕ СТАВЛЕННЯ ДО ДРУЗІВ НАШИХ МОЛОДШИХ   Члени учнівського самоврядування завжди є активними учасниками будь-яких волонтерських заходів.Тому, 5-6 жовтня в рамках проведення Всеукраїнського уроку гуманного ставлення до тварин в закладі освіти проведено виховні бесіди з переглядом відповідних відеороликів та години спілкування на дану тематику. Порадувало те, що здобувачі освіти нашого ліцею перейнялись актуальною проблемою безпритульності собак та кішок у межах міста. На благодійних засадах було організовано закупівлю корму та…

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІЛІТЕРАТУРИ

  І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІЛІТЕРАТУРИ     8 жовтня 2020 року відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, який зібрав кращих знавців рідної мови нашого закладу освіти. Учасникам були запропоновані різнорівневі завдання з української мови, які охоплюють усі розділи мовознавства, а завдання з української літератури передбачали знання програмових творів, понять з теорії літератури, вміння визначати художні засоби в поезії, складати літературний паспорт ліричного…

РІЗНОВИДИ ОЗДОБЛЕННЯ

  РІЗНОВИДИ ОЗДОБЛЕННЯ   Шоколадні прикраси виготовляються з високоякісного шоколаду шляхом відливання у форми або формування в силіконових штампах. В Європу шоколад потрапив завдяки Христофору Колумбу. Він привіз какао-боби іспанському королю Фердинанду зі своєї експедиції до Нового Світу. Шоколад був на вагу золота, його міг собі дозволити пити лише багатий і благородний прошарок суспільства, адже він буквально пив гроші. Какао-боби використовували як валюту всі нації. В ХІХ-ому столітті з’являються перші…

НАЙКРАЩА ПРОФЕСІЯ

  НАЙКРАЩА ПРОФЕСІЯ      Пекар - важлива та потрібна професія. Професія пекарів завжди була і залишається почесною в нашому суспільстві. Адже без хліба немає життя.           Наші першокурсники з нетерпінням чекали уроки виробничого навчання. Кожен знає, щоб вивчити професію,потрібні практичні навики й знання. На уроці виробничого навчання група № 13 з професії «Пекар, кондитер» майбутні пекарі вивчали тему «Приготування опарного тіста». Учні з інтересом та цікавістю слухали вступне роз’яснення та…

ДЕНЬ САМОВРЯДУВАННЯ

  ДЕНЬ САМОВРЯДУВАННЯ   День працівників освіти  або День вчителя — професійне свято працівників освіти України, яке відзначається щорічно у першу неділю жовтня. Напередодні свята наші третьокурсники зустріли своїх педагогів у фойє ліцею вітальними словами та власноруч виготовленою фотозоною, де кожен мав можливість протягом дня зробити колективне або індивідуальне фото. Особливо популярним у цей день є «день самоврядування», коли учні дають можливість перепочити своїм педагогам і самі проводять уроки. У…

ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

  ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ   З першокурсниками практичним психологом проведено виховний захід з елементами тренінгу на тему: « Запобігання та протидія домашньому насильству».   Увагу молоді було закцентовано на проблему насилля й жорстокості, їх наслідки для дитини, на запровадженні нових механізмів захисту від домашнього насильства. Психологом ліцею надано поради як захиститися від будь-якого насильства та зосереджено увагу на відповідальність за жорстоке поводження з людьми.      Здобувачі освіти мали…

ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ БЕРЕГІВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ СФЕРИ ПОСЛУГ

  ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ БЕРЕГІВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ СФЕРИ ПОСЛУГ   29 вересня у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг відбулися збори трудового колективу, у яких взяла участь представник департаменту освіти і науки Довганич О. С. Перед початком зборів обрано робочу президію в складі двох осіб і лічильну комісію для проведення голосування та підрахунку результатів в складі трьох осіб. Згідно порядку денного заслухали концепцію розвитку Берегівського професійного ліцею сфери послуг від кандидата…

КОТЛЕТА ПО- КИЇВСЬКИ.

  КОТЛЕТА ПО- КИЇВСЬКИ.   Готуючи обід вдома чи виконуючи замовлення в ресторані, ми ніколи не задумуємось: «А звідки до нас прийшла ця страва, хто, де і коли вперше її приготував?» Отримавши завдання на уроці виробничого навчання - філе індички фаршироване і котлету по- київськи, майбутні кухарі не тільки постаралися виконати поставлену задачу, а й поцікавилися історією знаменитої котлети по- київськи- візитки столиці нашої країни. Цікаво, що незважаючи на назву,…

У СВІТІ ІНФОРМАТИКИ

  У СВІТІ ІНФОРМАТИКИ   В сучасних умовах розвитку освітньої системи України комп'ютер є своєрідним "інтелектуальним знаряддям", яке дозволяє людині вийти на новий інформаційний рівень. Його в теперішніх умовах слід розглядати як сучасний засіб діяльності здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти. Заняття молоді на комп'ютері мають велике значення для розвитку їх інтелекту, моторики рук, зорово-моторної координації, поліпшують та розвивають пам'ять і увагу. Вивчаючи предмет інформатику, здобувачі освіти нашого закладу освіти отримують необхідну…

АДАПТАЦІЯ «ПЕРШАЧКІВ»

  АДАПТАЦІЯ «ПЕРШАЧКІВ»   «Доросле» життя здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти нашого закладу освіти розпочинається з першого курсу навчання. І тому успішна, ефективна, оптимальна адаптація першокурсників до життя і навчання у ліцеї - запорука подальшого розвитку кожного як особистості, громадянина, майбутнього висококваліфікованого робітника.           До основного процесу адаптації першого курсу, належать: формування нового ставлення до професії, засвоєння нових навчальних форм, оцінок, способів і прийомів самостійної роботи, пристосування до нового типу навчального…

РІВНЯННЯ СТАНУ ІДЕАЛЬНОГО ГАЗУ

  РІВНЯННЯ СТАНУ ІДЕАЛЬНОГО ГАЗУ   28 вересня викладачем фізики проведено урок у групі №22 з професії «Кухар» за темою «Рівняння стану ідеального газу». Робота розпочалася з аналізу та оцінювання самостійної роботи, написаної на попередньому уроці. Викладач продовжила поясненням нового матеріалу. Навчальна мета уроку - вивести залежність між макроскопічними параметрами(p, V, T), що характеризують стан газу, навчити здобувачів освіти розв´язувати задачі на рівняння стану ідеального газу. У ході роботи учні…

ГОТУЄМО ІЗ ЗАДОВОЛЕННЯМ

  ГОТУЄМО ІЗ ЗАДОВОЛЕННЯМ         Небезпека з захворюваністю COVID-19, яка склалася у країні триває, тому уроки виробничого навчання починаються з вимірювання температури , обробки рук антисептиком. Сьогодні здобувачі освіти групи 22 продовжують набувати навики по приготуванню страв з риби. Рибні страви відіграють особливу роль у харчуванні людини. Оскільки вони ціняться високим вмістом жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин. Кухар – творець, винахідник смачного , та вишуканого   вміє поєднувати   смаки, створює нові страви.…