VT Animal - шаблон joomla Видео

ГОТУЄМО СТРАВИ ІЗ ЯЄЦЬ

  ГОТУЄМО СТРАВИ ІЗ ЯЄЦЬ   Яйця здавна були традиційною слов'янською їжею. Ці страви приготовані самою природою, які володіють ніжним, приємним смаком. У харчуванні сучасної людини яйця займають особливе місце, широко використовуються у кулінарії. З яєць готують понад 1000 страв. Яйця є символом відродження природи і весни, тому жоден Великдень не обходиться без крашанок та писанок, а великодні частування завжди починаються із свяченого яйця.Їх використовують для приготування не тільки самостійних…

І ЕТАП КОНКУРСУ МАЛЮНКІВ «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ»

  І ЕТАП КОНКУРСУ МАЛЮНКІВ «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ»   Щорічно з грудня по лютий в нашому закладі освіти проходить І етап конкурсу малюнків серед здобувачів освіти «Охорона праці очима дітей». Цей захід дає можливість учасникам освітнього процесу підкреслити важливість вивчення уроку спецдисципліни «Охорона праці» та дотримання всіх норм та інструкцій на робочому місці під час практики в умовах виробництва і уроках виробничого навчання.     Головною метою конкурсу є привернення уваги…

ХЛІБ НА СТОЛІ

  ХЛІБ НА СТОЛІ   З давніх часів у всіх народів найбільшою духовною святістю був хліб. Хліб був мірилом життя, визначав людські статки й повсякденну культуру родини. Людей, які приходили з чистим серцем, доброю місією чи гарною новиною на нашій землі завжди зустрічали хлібом-сіллю. На уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №13 з професії «Пекар, кондитер» почали вивчати випічку хліба, а саме, розробляти тісто вручну та формувати хліб. Спочатку вони…

ІКТ- СУТТЄВА ДОПОМОГА ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ЗНО

  ІКТ- СУТТЄВА ДОПОМОГА ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ЗНО   Українська мова і література, як відомо, є обов'язковим предметом для складання ЗНО, тому вкрай важливо докласти максимум зусиль для досягнення омріяних висот. Для наших здобувачів освіти ЗНО є, так би мовити, новацією, відповідно і підготовка до нього потребує все новіших підходів. На сучасному етапі, на мою думку, кожен викладач повинен використовувати ІКТ уже не як допоміжний навчальний ресурс, а як один…

КНИЖКОВИЙ BIG-BEN

  КНИЖКОВИЙ BIG-BEN          Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення.          Англійська мова – це офіційна мова міжнародного бізнесу та торгівлі, Інтернету і техніки, науки і мистецтв. 80% ділового мовного простору займає саме вона. Англійська мова використовується при заповненні анкет, складанні резюме, у діловому та приватному листуванні.        Серед основних завдань…

ЗАТИШНО ТА БЕЗПЕЧНО

  ЗАТИШНО ТА БЕЗПЕЧНО            Незважаючи на обмежену діяльність закладів громадського харчування у зв’язку з карантином, здобувачі освіти з професії «Офіціант», продовжують проходити виробничу практику. Взагалі, умови професійної діяльності непередбачені, тому дуже важливо, що майбутні офіціанти вчаться працювати в умовах адаптивного карантину. У них формується висока відповідальність за здоров'я відвідувачів закладу, де проходять практику. Мають можливість набути навичок роботи у незвичних умовах та перебудувати стиль роботи. Нерідко офіціант не…

6 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БАРМЕНА

  6 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БАРМЕНА        Неможливо уявити веселий вечір в ресторані чи іншому подібному закладі без бару й алкогольних напоїв. Бармени - творці вишуканих коктейлів та святкового настрою, є обов’язковими дієвими особами різних вечірок, корпоративів, інших урочистойтей, які відбуваються в клубах чи ресторанах.      На перший погляд, сама професія бармена вже є святом, бо складається з живого спілкування, демонстрації висококласної майстерності, безтурботної атмосфери відпочинку. Кожного року 6…

ПЕЧИВО «ПОЦІЛУНОК»

  ПЕЧИВО «ПОЦІЛУНОК»     Безе в перекладі поцілунок— тістечко зі збитих яєчних білків і цукру. Випікають тривалий час при низьких температурах у попередньо розігрітій духовці.   Безе, як крем може бути шаром у тортах або тістечках, яскравий приклад - знайомий усім “Київський торт” або десерт “Павлова”, який винайдений в Новій Зеландії на честь російської балериниАнни Павлової. «Павлова»— це повітряний десерт з безе з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка…

ПРО ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ

    ПРО ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ   5 лютого 2021 року із здобувачами освіти 23 групи "Пекар, кондитер" Берегівського ПЛСП була проведена виховна година на тему проходження військової служби за контрактом та про порядок поступлення у вищі військові навчальні заклади України. Учасникам заходу було наголошено, що щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців, які проходять службу в бойових частинах для рядового сержантського складу становить від 11 500 до 17 000 грн, для…

КОНТРОЛЬНА РОБОТА №2 З ТЕМИ «МЕХАНІКА. ЧАСТИНА 2»

  КОНТРОЛЬНА РОБОТА №2 З ТЕМИ «МЕХАНІКА. ЧАСТИНА 2».   З метою оцінки рівня сформованості в здобувачів освіти ключових та предметних компетентностей з теми «Механіка. Частина 2. Динаміка та закони збереження в механіці» в групі №12 з професії «Кухар» був проведений урок контролю знань. Саме такі уроки перевірки вивченого допомагають учням розвивати уміння правильно розподіляти час під час виконання контрольної роботи, виховують самостійність у навчанні, навчають вмінню самостійно застосовувати правила,…

ПІЦА З КАРТОПЛІ ПО-ЗАКАРПАТСЬКИ

  ПІЦА З КАРТОПЛІ ПО-ЗАКАРПАТСЬКИ   Картопляна піца –це один із варіантів швидкого обіду або вечері. Це цікава знахідка для тих, хто любить картоплю і готовий шукати все нові способи її приготування. Кухар – це винахідник, який постійно перебуває в пошуку нових ідей, вміє поєднувати різні види сировини та готувати смачні страви. Саме тому, здобувачі освіти групи № 22 «Кухар» після вступного інструктажу майстра виробничого навчання, втілювали власні погляди та…

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НЕНОРМАТИВНОЮ ЛЕКСИКОЮ

  ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НЕНОРМАТИВНОЮ ЛЕКСИКОЮ   Третього лютого відзначають Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою. Цей день нагадує про культурні орієнтири, а також про те, що способи дорослих виражати свої емоції є прикладом для молоді. Сьогодні у групі № 32 з професії «Кухар» класним керівником проведено годину спілкування щодо «ненормативних» слів і фраз, які обмежують можливість ясно і грамотно висловлювати свої думки. На сьогоднішній день це, на жаль,…