VT Animal - шаблон joomla Видео

СВЯТКОВА ФОТОЗОНА ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЖІНОК

  СВЯТКОВА ФОТОЗОНА ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЖІНОК   Фотографія вже давно стала невід'ємною частиною життя практично кожної людини. Ми робимо різні фотознімки навіть в звичайні дні, проходячи повз красивих місць, на тлі пам'ятників тощо. Святкові ж події, поїздки у відпустку, відвідування екскурсій взагалі перетворюються в фотосесії. При цьому ми намагаємося зробити фотографії яскравими, веселими, такими, що запам'ятовуються, наповненими нашими емоціями, нашою радістю. Для цього хтось приймає неймовірні пози, будує смішні…

ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ «СИРНИК»

  ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ «СИРНИК»    Національні - це вироби різні за складом. Багато з них мають своєрідну форму з характерними органолептичними властивостями і високою енергетичною цінністю.          Українські народні кондитерські вироби як правило представляють собою борошняні вироби з великою кількістю яєць і жирів. Їх можна приготувати нашвидкуруч. Традиційними народними ласощами є вергуни, шулики, соложеники, пухкеники, коржики, сирники, різні пироги, кренделі, кекси, печива, торти. У деяких регіонах виготовляють вироби без ароматизаторів…

БОБ-ГУЛЯШ

  БОБ-ГУЛЯШ   На сьогоднішньому уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №22 «Кухар» готували смачну та ароматну страву - боб-гуляш. Вони дізнались, що гуляш – традиційна страва угорської кухні з м’яса, копченостей, квасолі, картоплі, солодкого перцю, паприки та спецій. Страва досить ситна, дуже смачна та ароматна. Чимось цей суп нагадує – гуляш. Як і всі страви угорської кухні його готують з використанням паприки та сметани. Варто один раз приготувати цю…

РОЛЬ ВІРУСІВ В ЕВОЛЮЦІЇ ОРГАНІЗМІВ. ВИКОРИСТАННЯ ВІРУСІВ У БІОЛОГІЧНИХ МЕТОДАХ БОРОТЬБИ ЗІ ШКІДЛИВИМИ ВИДАМИ.

  РОЛЬ ВІРУСІВ В ЕВОЛЮЦІЇ ОРГАНІЗМІВ. ВИКОРИСТАННЯ ВІРУСІВ У БІОЛОГІЧНИХ МЕТОДАХ БОРОТЬБИ ЗІ ШКІДЛИВИМИ ВИДАМИ.     Сьогодні на уроці біології і екології здобувачі освіти групи № 13 вивчали, яка роль вірусів в еволюції організмів, а також, як використовують їх у біологічних методах боротьби зі шкідливими видами.           Населення нашої планети продовжує збільшуватись і якщо ми хочемо мати достатньо продовольства для поточного та майбутніх поколінь, важливим є зменшення або й зовсім…

УЛЮБЛЕНІ ЛАСОЩІ

  УЛЮБЛЕНІ ЛАСОЩІ   Аромат тільки приготовленої здоби рідко кого залишить байдужим. І в наші дні улюбленими ласощами є булочка: пишна, повітряна, з цукром, родзинками, повидлом, маком або корицею тощо. Для всіляких солодких пирогів і пиріжків ідеально підходить здобне тісто.Єдине, що потрібно врахувати, - це те, що дані вироби є далеко не дієтичним, але як іноді хочеться побалувати себе і близьких самим смачними стравами. Затишок домашнього вогнища створюється ароматом пиріжків.…

РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ НА КІНЕТИЧНУ І ПОТЕНЦІАЛЬНУ ЕНЕРГІЇ.

  РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ НА КІНЕТИЧНУ І ПОТЕНЦІАЛЬНУ ЕНЕРГІЇ.        На цьому уроці здобувачі освіти формували свої вміння і навички у розв’язанні задач на кінетичну і потенціальну енергії. Мета уроку – продовжити формувати поняття «енергія», навчити розв’язувати типові задачі, формувати вміння аналізувати, виділяти головне. Здобувачі освіти групи №12 з професії «Кухар» використали свої теоретичні знання на практиці. Викладач при розв’язуванні задач формувала в учнів методологію розв’язування задач, закріплюючи фізичні закони,…

ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА

  ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА   Ще трішечки, і одна із складових інтегрованої професії «Офіціант, бармен» буде опанована. Адже незабаром закінчиться виробнича практика учнів групи №1 з професії «Офіціант, бармен» і почнеться іспит на присвоєння кваліфікаційного рівня «Офіціант 3 розряду». Наші учні, здобувши теоретичні знання з обраної професії, удосконалювали їх на практиці в закладах громадського харчування. Знання, які здобули на уроках теоретичного навчання в ліцеї, закріпили на виробничій практиці – в…

ЩОДО ПРОТИПОЖЕЖНИХ ЗАХОДІВ

  ЩОДО ПРОТИПОЖЕЖНИХ ЗАХОДІВ       Згідно повідомлень засобів масової інформації, останнім часом,   у різних регіонах України мають місце факти виникнення пожеж, в результаті яких гинуть люди і наноситься значна матеріальна шкода. Причиною таких трагічних явищ, у більшості випадків є недотримання правил протипожежних заходів в установах і закладах. Відповідно до вимог листа Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА "Про пожежну безпеку", з метою покращення протипожежного захисту навчального закладу, нами здійснено…

ПОНЯТТЯ ПРО МОВИ ПРОГРАМУВАННЯ

  ПОНЯТТЯ ПРО МОВИ ПРОГРАМУВАННЯ   Учні групи №22 з професії «Кухар» на уроках інформатики вивчають тему: «Основи алгоритмізації», а саме, тема сьогоднішнього уроку інформатики: «Мови програмування». Здобувачі освіти ознайомилися з видами мов програмування, інтегрованим середовищем програмування та створенням програм. Продовжили вивченням мови низького рівня Асемблер та його символьними позначеннями команд. Учасники освітнього процесу зрозуміли, що за технологією програмування розрізняють: процедурні мови, об’єктно-орієнтовні, непроцедурні, мови скриптів. Вони визначили основні засоби,…

«ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

  «ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА»   Сьогодні з першокурсниками проведено бесіду про найбільш розповсюджену форму порушення прав людини – домашнє насильство. На сьогоднішній день домашнє насильство в Україні офіційно є злочином. Відповідні зміни в Кримінальний кодекс внесли, ухваливши закон про введення кримінальної відповідальності за домашнє насильство.    Учасники освітнього процесу переглянули відеоролик про різні види насильства і усвідомили, що захист від жорстокості, насильства та попередження злочинів проти них є надзвичайно важливим.…

ПЕЧИВО «ПІСОЧНЕ КІЛЬЦЕ».

                                                 ПЕЧИВО   «ПІСОЧНЕ КІЛЬЦЕ».   Сьогодні на уроці виробничого навчання група 23 « Пекар, кондитер» вивчали цікаву тему: тістечка «Пісочне кільце». Вони вдосконалювали навички випікання та приготування пісочно – виїмкового печива ,яке приготовлене на вершковому маслі. Печиво містить багато жиру та цукру і його готують з пластичного тіста з оздобленням поверхні(горіхи, арахіс і т. д) Спосіб приготування тістечок досить простий ,але важливо дотримуватися технології . Майбутній кондитер повинен знати,…

ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «РЕГУЛЯЦІЯ ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ»

  ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «РЕГУЛЯЦІЯ ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ»        Практичним психологом з першокурсниками проведено тренінгове заняття на тему « Регуляція емоційного стану» .      Під час тренінгу здобувачі освіти отримали уявлення про функції саморегуляції та освоїли мали можливість навчитися різноманітним технікам експрес – регуляції емоційного стану, передавали в малюнку свій настрій, навчалися різними способами управляти диханням, тонусами м’язів, а також оволодівали навичками довільного контролю своїх емоцій. Кожен учасник заходу висловив свою…